Objave: 4
Teme: 2
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Začeli bomo s prenovo celotne mansarde, kjer so tla leseni tramovi.
Trenutno je po tleh položen ladijski pod, kateri je skozi leta na določenih mestih začel škripati.
Ker bi si s prenovo želela urediti tla tako,da nebi več škripala, me zanimajo vaša mnenja.
Imamo 2 opciji, oz lahko še kakšno z veseljem predlagate, nadgradite...
1. Da bi trenutni ladijski pod privijačili, na njega položili pluto in čez vinil na klik.
2. Da bi celotni ladijski pod dali ven, na novo naredili kontrukcijo, čez osb plošče križno 2x15, in nato na njega vinil na klik.
Seveda se izolacija in vse kar pride zraven.
Katero opcijo oz rešitev bi vi izbrali....ker kot sem brala, so se nekateri odločili za opcijo 2, in imajo še vedno težave s škripanjem.
Najlepša hvala za vse ideje.
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
opcija 1 je precej cenejša in hitrejša od 2. Ne vem pa če bo zanesljiva. Kako je trenutno s zvočno izolacijo? Je dovolj dobra?
imaš še vmesno opcijo... Na pod daš OSB, in potem vinil. Se sile med hojo malo "raztegnejo" in niso tako obremenjene posamezne dilce v podu.
Jasno, vprašanje je tudi kaj trenutno šriplje. Ali dilce med sabo, ali dilce na podlogo, ali...
opcija 2 ti tudi na višini precej pobere. Nova podkonstrukcija in dodatene osb. predlagam 22, ne 15mm... Če je narejeno pravilno, brez bližnic, je zelo težko dobiti potem škripajoči pod...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 26
Teme: 6
Ocena:
0
8.2.2021 ob 12:24
(*Zadnja sprememba objave: 8.2.2021 ob 12:30 uporabnik mbcan.)
težko boš naredil, da ne bo več škripalo...jaz dal dvojne osb križno....pa zdaj še slabše, pa se zdaj tresejo tla, ko več ljudi hkrati v prostoru...se vse ćuti...
če se boste odločilli za osb plošče, mi prosim javi kakšno podkonstrukcijo ste naredili!
Ocena:
0
Firefly najlepša hvala za odgovor.
1.Trenutno je zvocna izolacija dobro narejena, se pa slisi hoja v spodnje prostore. Ampak govor pa ne.
Kaj predlagate da se dodamo pod ladijski pod...dodatno izolacijo?
2.tudi v opciji, da damo osb na ladijski pod smo govorili....pa bi tudi vijacili krizno? In koliko mm 2x12? Ker en izvajalec je rekel, da ne garantira da bo potem kaj manj skripalo....samo ce bomo vijacili se ladijski pod, potem bi moralo biti vredu?
3.trenutni skripajo dilce na podlago....ker so bile vcasih zabite od znotraj in se predvideva, pa so zebljici popustili.
4.ravno zaradi visine, ki jo bo potrebno loviti, ce damo na novo osb in konstrukcijo se bojim iti v to opcijo 2...ker 2x22 +vinil bo previsoko.....sedaj je 22 ladijski pod...kar pomeni da izgubim kar nekaj visine....ker je mansarda bo nekje problem. Sem pa zasledila, da je res boljse 22...kot 15.
Ocena:
27
Ne, jst ne bi dodajal, ce ni potrebno/vas hoja ne moti.
Kaj tocno pa se mislite delat v renovaciji? Če imas opcijo, privijacis deske, das pluto/peno/karkoli ze in polozis vinil v eni sobi. Pa bo hitro videti ce bo ok ali ne...
Ocena:
0
Firefly....gremo v popolno prenovo....vse instalacije na novo.....podirale se bodo ene stene, delale nove iz knaufa...
In vse pri cemer sem v skrbeh so tale tla....ker trenutno skripajo.....sej vem da je les les in da ce skripa pomeni, da je naravno leseno....ampak vseeno....nekako si zelim cim naj tega....in najboljsa opcija ki jo vidim, da ne izgubim prevec visine je, da jih prvijacimo in dodamo pluto, ter vinil....ker ce damo OSB bo zopet visje....in potem se ta visina ze na sami stopnici pozna. Pa ste kdaj imeli izkusnjo s tem, da so se obstojeca tla vijacila? Je pozitivna ali negativna?
Ocena:
27
Seveda je lahko bolje. Izgubiti nimas kaj, tudi ze brez vinila bo hitro videti ce bo bolje.
Sem imel primer ko sem moral osb na 2h mestih privijacit v podkonstrukcijo ker je bila taka situacija (problem s visino) in nisem mogel podkonstrukcije delat.