PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Rozeta na fasadi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

ali pozna kdo kakkšen model rozete (po možnosoti fi 200) ali način montaže rosete, da na fasadi pod njo ne bo sledi, ko po njej teče dež ali se tali sneg?

Rad bi uredil prezračevanje podstrešja in se bojim madežev na fasadi. Nimamo napušča in pod zunanjimi lučmi in pod rosetami lokalne rekuperacije imamo madeže (ni kakšnega kondenza, nastanejo zaradi dežja, megle in snega, ko se počasi cedi dol). Tukaj sicer lahko čistim, prezračevanje podstrešja pa bi bilo na 7 m in bi težko dostopal do rozete, da bi pod njo čistil.

Razmišljal sem tudi o montaži zračnika skozi streho, vendar se bojim, da zrak ne bo dobro vstopal na podstrešje (kritina je Metrotile, podobno Gerardu in tukaj ne vidim modula, ki bi omogočal dober vtok zraka).

Hvala
LP
A ne bo skrito pod streho? Da bo mokro samo v izjemnih okoliščinah?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
namesto rozeto narediš "tulec" ki sega 10 cm čez fasado, in ga postaviš z dovolj padca. Ma zgledalo pa ne bo glih...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ni napušča, sem pozabil napisat.
Tulec bi bil dober, samo žena ne bo zadovoljna Smile

Sem mislil, če bi dal kakšno, ki ima "čelo" zelo tanko.
[Slika: 20rkm-zunanja-okrogla-resetka-z-zaslonom...uminij.jpg]
So moje obstoječe precej izbočene na okroglino in se tako nabira več svinjarile na vrhu in tudi več vode teče od zgoraj.
svinjarija ti bo itak iz celega podstrešja tam stala. Tudi "polica" bo prašna...

Lahko bi dal rešetko, s postrani postavljenimi in izbočenimi lamelami. Tako da bi dež tekel po lamelah, ne po okvirju ob steni.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Kot alternativo razmišljam o treh zračnikih na treh različnih koncih ostrešja.
[Slika: images?q=tbn:ANd9GcT8UKvzGkJUywEvAjZ2HD0...A&usqp=CAU]

En bi bil odvod zraka, na tem bi bil nameščen ventilator, tako da bi na podstrešju moral nastati določen podtlak (seveda spoji sekundarne kritine med seboj in na žleb niso neprodušni).

Sprašujem pa se, ali bi ob tem podtlaku bili omogočeni pogoji, da bi zrak skozi dva takšna zračnika tudi VSTOPAL na podstrešje.
Iskanje po temi