Ta renomirani proizvajalec montažnih hiš verjetno res zna kvalitetno narediti svoje delo, torej skelet (stene) in kar dejansko pripravijo v tovarni, a potem vedno pride skupina podizvajalcev, ki imajo pogodbeno razmerje in tam se zgodba konča, lahko je vse OK, lahko pa je tako, kot se je pripetilo avtorju te teme.
Sem se pa sedaj spomnil: PRIROČNIK O GRADNJI ZA TELEBANE (pa ne me narobe razumet), ali KAKO SEM LAHKO KOT INVESTITOR TUDI NADZORNIK. Naj me vrag pocitra, da ne bi zbrali za vsako fazo gradnje točke s primeri, na kaj je potrebno biti pozoren in kaj za to potrebuješ (orodje). Sem prepričan, da bi šla knjiga za med
23.1.2021 ob 13:30 (*Zadnja sprememba objave: 23.1.2021 ob 13:34 uporabnik ljublj43.)
Danes sem šel z lato po nekaj delih hiše pomeriti krivine, kot mi je bilo svetovano. Večina delov je znotraj tolerance (manj kot 4mm), nekateri deli so ravno na meji (4mm), tri deli pa so izven tolerance (5mm, 1 del celo 6mm). Lahko, da je še kakšen del več, ampak nisem meril vsakega centimetra hiše. Tisti, ki ste mi svetovali povrnitev dela kupnine, o kakšnem znesku se lahko pogovarjam okvirno?
Tole bo za seboj potegnilo samo stroške in slabo voljo. Dosegli ne boste nič, razen morebitnega minimalnega denarnega nadomestila.
Tla boste imeli še vedno kriva. Kot je napisano, bi bilo potrebno za ravna tla vse odstraniti, kar je pa tak strošek, da tega ne bo naredil noben izvajakec. In tudi če to naredijo, kdo vam garantira, da bi bila nova tla 100% ravna?
Ne zagovarjam nobenega, a popolnoma ravnega estriha ni nikjer. Parketarji najprej preverio vlažnost estriha, koliko je kriv, jih bolj malo gleda. Važno, da se čimpreje naredi in gre naprej na novo žrtev.
Veliko sreče pri reševanju reklamacije, poročajte ob morebitnem uspehu.
ljublj43 ,
je to pri Vas?
Tako težavo z estrihom nisem imel, smo pa imeli težave z napakami na samih stopnicah: spoji, zribsane, udarnine, ni bil " mušter kot so investitorju predstavili ", ni se ujemalo z predstavitvijo/ujemanjem z parketom,..... zaključna letvica na steni/stopnica.
To stranico pri otoku zamenjajte in jo spodaj poskobljate, če vam je moteče -špranje ne bo in odmisliš. Tista špranja pri ta dolgi stranici je pa mislim da normalna, saj imajo te spodnje zaključne dilce tak gumiran rob, ki nalega na tla, da ne grejo smeti pod njo in je zgolj vidna špranja, dejansko je pa ni spodaj. Vsaj pri naši kuhinji je tako.
Ma dio bono ... ma kdu je to delu. Pa tega bi mlatu ko vola. Pa saj ti dobesedno poden plava. Res ne bi bil rad v tvoji koži, ampak tole ni za nikamor. Pa saj bi še najbolj "nažgan" vaški zidar pred 50-timi leti lepš estrih naredu.
Ko so nam estrihe delali sem se po nekaj dneh z laserskim nivelirjem in trimetrsko alu letvjo malo prehodil po hiši...vzelo mi je celih 10 minut. Zdej se očitno to ne dela več niti po estrihih, še manj po talni oblogi?
Bil sem v podobni situaciji. Zdaj po nekaj letih me neravnine prav nic ne motijo. Kot tudi ne zdrajsan lak pod mizo. In tudi ne luknje v parketu kjer so mi na tla padla polena za v kamin. Niti razpokan parket zraven vrat zaradi toplotnega mosta. Pa v dimnik malo kaplja ob dezju, se bo ze posusilo si pravim. Pa grem raje z otroci ven, brskam po forumu al pa gledam v zrak, kot pa bi si belil glavo. Pa sem bil koj po nakupu tudi slabe volje...reklamiral sem prekratko sobo in so postemali 3cm ometa, da smo kuhno spravli not. Da bi pa parket ven metal iz novogradnje pa se mi ne slisi. Nauk za drugic?
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.