PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Obnova strehe, kaj in kako?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni..prisel je cas za obnovo strehe .Na strehi je trenutno stresnik novi becej star 30 let , ki pa je v precej slabem stanju ...razmisljam tudi o izdelavi mansarde. nahajamo se v blizini gozda in potoka .Rad bi videl kasna so mnjenja glede stresnikov ..Katerega izbrati ,streho podeskati ali ne  kaksne imate kaj izkusnje
In pa seveda dobrodosla priporocila tistih ki ste zamenjali streho pa ste zadovoljni z delom vasih krovcev .

[Slika: 20210101132926.jpg]
Moj glas za kvaliteten opečni strešnik. Deske so fajn stvar. Bo klima v bodoči mansardi boljša, pa neka dodatna varnost je, če pride slučajno kakšno neurje. Glede mojstrov za tvoj konec ne vem. Pri nas  je enih 5, ki so dobri. Ravno zaradi tega so tudi zasedeni. Plačaš sicer malenkost več, ampak veš, da bo  narejeno kot se spodobi. Ponavadi se "tazaresni" držijo predračunov. Imajo bolj razdelane detajle in bolj sledijo trendom. Kup nekih detajlov, ki jih je težko opisat. Recimo ves les impregniran, skobljan... Vidni deli obdelani in prebarvani. Namesto plastične mrežice dajo kovinsko, uporabljajo namenske vijake ustreznih dimenzij, pa folija na preklop, tesnilna masa, pa posebni tesnilni trak... Tudi odnos do dela he na drugi ravni. Ne rabiš špilat nadzornega in jim gledat pod prste. Pogosto je cena višja, ker so materiali z katerimi delajo boljši. Tu pri nas ti en malo boljši krovec recimo ne bo hotu vgradit kr enega poceni strešnega okna. Da na predračun tistega trikrat dražjega in tega ti bo tudi vgradil. Po svoje ima prav... Ne bo mu treba čez leto nazaj na isto streho in tudi stranka ne bo imela prilike pljuvat čez njega. Dolgoročno je tako za vse boljše. 

Glede na to, da se bo delala mansarda, mogoče še razmislek o kakšem strešnem oknu. Za cegu, pa izberi nekaj, kar ti je všeč in potem krovca vprašaj za mnenje. Oni so bolj na tekočem, kaj se dogaja na trgu in kako je z kvaliteto. Če nisi obremenjen z znamko, ga kar direkt še vprašaj če predlaga kaj podobne oblike in barve v enakem kakovostnem razredu.
Hvala za komentar..ce imas kaksen kontakt od kaksnega mojsta bi prosil ce mi posljes kaksen kontakt...lahko so tudi izven ljubljane...
gti85kw,
iz katerega konca pa prihajaš?
Hodoš ali Izola?
kako je z samim ostrešjem? Šperovci? Letve? Boste vse to zamenjali ali samo strešnike?
Deskanje: že kar komentirali; nekoliko pomaga pri preglevanju od zunaj, tudi statično se izdela, ker se predvidi zavetrovanje; lažja vgradnja PP folije ( sekundarna kritina); morda lažja izvedba končnih obrob; cena okoli 180-190 €/m3.
Strešnike izberi kakot ti " očke in denarnica" pokažeta.
Meni osebno lep izgleda ravni strešnik.
Lep pozdrav
Smo iz ljubljane..trenutno je gor novi becej..na enem delu visoki val na drugi nizki val..smo imeli velike tezave z luscenjem in mahom..naklon je 45 stopinj...

nekako se odlocam oblikovno med tema dvema stresnikoma..

[Slika: creaton-rapido-bakreno-r.jpg]

[Slika: 13080144904359924413080.jpg]

se mi zdi da je prvi bolj pokriven..ali se motim
Ce bi streho izoliral z zunanje strani s termotop olscami...dobijam razlicne informacije ..eni pravijo plosce direktno na spirovce ..kontraletve ..letve ..stresnik..eni pa pravijo prvo podeskat..folija termotop...ostresje je trenutno brez izolacije..
Direkt na spirovce. Potem folija. Nato klasika naprej.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
zakaj deske in potem termotop? Kolk se jaz gledal, gre termotop direkt na špire, potem folija letve, kontraletve in kritina....
Glede na enostavnost strehe 240 m2 podeskat ..180g folija letve 8x5 ..kontraletve 4x5 stresnik fidelio odkap..zlebovi ostanejo ker sem jih pred kratkim zamenjal..sem kar presenecen kako zelo varirajo cene...vse od 14.000 eu pa vse do 21.000..
gti85kw,
v kolikor imaš za vsakega ponudnika enak " Popis del in količin " se odloči za cenejšega. Ali pa imaš različno?
Lep pozdrav
Enak popis je....
gti85kw ,
pridobi si referenčne strehe ponudnikov in malce na okrog , na izlet. Izberi primernega.
Lep pozdrav
Pozdravljeni tudi iz moje strani in hvala za predloge in odgovore v naprej.

Upam,  da sam avtor ne bo jezen, ker sem uporabil njegovo temo za podobno investicijo kot jo ima sam.

No kot avtor tudi mene letos čaka obnova strehe ter izdelava mansarde. Sama hiša je stara 28 let tako, da les je zdrav. Naredile se bodo tudi frčade na eni strani strehe skoraj po celotni streho (zaradi nizkega kolenčnega zidu) ter na drugi strani le nad kopalnico.
Zmeda me daje  trenutno najbolj pri sami  izolaciji strehe. V samo mansardo ne želim iti nič več kolikor je le to potrebno zaradi gips plošč, da si ne zmanjšujem bivalnega prostora.
Plan, ki ga imam delno postavljenega , če gledamo in iz mansarde v streho:
-Gips pl.
-Parna zapora
-5cm ursa sf32
-20cm ursa sf32 (med špirovci, ki bodo duplirani)
- NO NAPREJ NASTANE ZMEDA, ker bi rad se malo izoliral bi namesto desk dal izolirne plošče KATERE? thermotop, gutex, bauder, bramac...? Vsaj še ene 8cm, kar mislim da bi moralo zadostovati tudi ob hudih vročinah?
-paroprepustna folija
-zračni most
-kritina (bramac ali tondach ne vem)

Kako je najbolj smiselno izolirati frčade zgoraj? Eden od krovcev mi je predlagal siko, za katero sem že slišal, kaj boljšega? 

Vsi, ki imate izolativne plošče ali bi jih investirali v svojo streho od katerga proizvajalca bi vzeli oz.vas prepriča? Namreč ta izbira teh plošč me najbolj mede. Imel dva krovca en zagovarja bauder spet drugi bramac.. Berem po forumih nekdo graja nasploh te plošče, spet drugi hvalijo, eni so privrženci  itd..

HVALA ZA PREDLOGE IN MNENJA! 

Ker NE želim imeti problemov kasneje raje odštejem nekoliko več denarja kot pa da bi imel kasneje probleme zato bi rad naredil, kar se da super!
Ne enega ne drugega (paropropustnost).

Agepan ali termotop.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
zagasper ,
moje mišljenje je, da v kolikor se boste držali pravil igre=vgradnja po Teh. navodilih (proizvajaca/ponudnika) ne bi smelo biti težav.
Za ravno streho imamo predvideno ravno Bauderjevo PIR izolacijo , tudi naklonsko.
Lep pozdrav
1 2
Iskanje po temi