Potrebujem pomoč pri pošteni razdelitvi stroška ogrevanja. Prvo pa povem, da pri nas ni nobenega kreganja zato tudi kalorimetrov nisem vgradil. Želim samo čim bolj pošteno razdelitev stroška, ki v vsakem primeru ni visok.
Ogrevalna naprava: Tč Toshiba 11kw HT- v kleti.
Hiša: K+P+M ( klet neogravan, pritličje 80m2 radiatorji, 30m2 talno, mansarda 90m2- komplet talno +stensko ).
Temperatura vodena po vremenski regulaciji. Pritličje temp. vode radiatorji cca. 35.C - talno 28.C Mansarda - slabih 25.C.
Cela hiša ogrevana na 22.C.
Komplet nova troslojna pvc okna - nagode ( u=0,6w/m2k ) Izolacija: mešano na žaru :
v kleti pod plato ni pomoje nič, pritličje pod tlakom 10cm volna ter cca. 8cm stiroporja kjer smo naredili talno. Stene: zahodna stran 12 grafit + modularec. Severna + vzhodna 30 siporex + 5cm perlit, južna: multipor 7cm ( znotraj ), modularc + 5cm perlit.
Mansarda: 8cm pod estrihom, stene - kolenčni zid dodatno 7,5cm multipor ( znotraj ) , streha. poševnina 8cm termotop + volna 32cm sf32. Ravni del škarje: cca. 60cm sf 32 volne.
Pred tč imam vgrajen elektro števec, kateri mislim, da je točen, ker je bil pred nakupom umerjen pri elektro podjetju. Vsak dan popisujem porabo ter zunanje temperature. Ko se je temperatura stabilizirala sem ob enakih zunanjih pogojih za 24h izključil ogrevanja mansarde. Poraba je bila sledeča:
31kwh z mansardo - 27kwh brez mansarde. Torej mansarda porabi 5kwh pri zunanji temperaturi okoli 0.C.
Sedaj pa realno povedano. Prvo moram v skupni strošek dati porabo obtočne črpalke 84w/h ( cca. 2kwh /dan ). Koliko je po vašem pojmu skupni strošek , ki ga odnesejo defrosti? Kakšen je skupni strošek izgube v kleti ( 10%? ). Koliko toplote dobim jaz iz pritličja ? Verjetno izolacija v tlaku + talno precej izenači zadevo?
Ali sem kaj očitnega pozabil?
Hvala za pomoč
Ogrevalna naprava: Tč Toshiba 11kw HT- v kleti.
Hiša: K+P+M ( klet neogravan, pritličje 80m2 radiatorji, 30m2 talno, mansarda 90m2- komplet talno +stensko ).
Temperatura vodena po vremenski regulaciji. Pritličje temp. vode radiatorji cca. 35.C - talno 28.C Mansarda - slabih 25.C.
Cela hiša ogrevana na 22.C.
Komplet nova troslojna pvc okna - nagode ( u=0,6w/m2k ) Izolacija: mešano na žaru :
v kleti pod plato ni pomoje nič, pritličje pod tlakom 10cm volna ter cca. 8cm stiroporja kjer smo naredili talno. Stene: zahodna stran 12 grafit + modularec. Severna + vzhodna 30 siporex + 5cm perlit, južna: multipor 7cm ( znotraj ), modularc + 5cm perlit.Mansarda: 8cm pod estrihom, stene - kolenčni zid dodatno 7,5cm multipor ( znotraj ) , streha. poševnina 8cm termotop + volna 32cm sf32. Ravni del škarje: cca. 60cm sf 32 volne.
Pred tč imam vgrajen elektro števec, kateri mislim, da je točen, ker je bil pred nakupom umerjen pri elektro podjetju. Vsak dan popisujem porabo ter zunanje temperature. Ko se je temperatura stabilizirala sem ob enakih zunanjih pogojih za 24h izključil ogrevanja mansarde. Poraba je bila sledeča:
31kwh z mansardo - 27kwh brez mansarde. Torej mansarda porabi 5kwh pri zunanji temperaturi okoli 0.C.
Sedaj pa realno povedano. Prvo moram v skupni strošek dati porabo obtočne črpalke 84w/h ( cca. 2kwh /dan ). Koliko je po vašem pojmu skupni strošek , ki ga odnesejo defrosti? Kakšen je skupni strošek izgube v kleti ( 10%? ). Koliko toplote dobim jaz iz pritličja ? Verjetno izolacija v tlaku + talno precej izenači zadevo?
Ali sem kaj očitnega pozabil?
Hvala za pomoč