PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Zabavna elektronika Kvaliteta hd programov pri slovenskih isp ponudnikih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

odločam se za nakup novega tvja ( 65inc ) in me zanima kakšna je dejanska kvaliteta hd kanalov pri različnih ponudnikih. Sam sem trenutno pri A1 in ko sem zamenjal vmesnik od telekomovega boxa je bila v sliki zelo očitno boljša.

Ali je kje primerjava od vseh ponudnikov. Ker dejanski HD ni 1080p. Vem, ker imam računalnik povezan s tvjem in ko spustim na tv blueray 1080p je slika precej drugačna od televizijskega vmesnika.

Trenutno imam samsunga 50inc.
Nimam nobenega linka ali insiderske info, ki bi odgovorila na tvoje vprašanje. Ampak, imam pa pripombo na eno zmoto... Pri kvaliteti slike je ogromno parametrov, število vrstic še zdaleč ni vse. Ne vidim razloga zakaj bi katerikoli ponudnik oddajal HD 1080 signal kot karkoli drugega kot HD 1080 signal. Razlika, ki jo vidiš, je bistveno bolj verjetna v pasovni širini. V detajle video kodiranja pa menda ni smiselno zavijat na tem mestu.
Pred nekaj leti sem govoril z znancem glede teh "hd" kanalov.Omenil mi je, da takrat pri telekomu niso bili niti še na 720p ( Hd ready ) in promovirali kanale kot hd.

Ko sem sam zamenjal operaterja na A1 mi je monter omenil, da na sliko in zvok veliko vpliva hardware v vmesniku.

Sprašujem pa zato, ker sem pri kolegu gledal 65inch tv, operater telekom Sl. - kanal slo 2 hd ( smučarski skoki ) in se mi je zdela slika porazna glede na moj 50inch tv. Je pa dejstvo, da sem 65inch gledal od bližje kot mojega 50inch in je zato kvaliteta slike še toliko bolj opazna.
Jap, tud TV in njegovi filtri lahko zjebejo/izboljšajo sliko.

V tem času, ko nekateri za določene programske vsebine uporabljajo 4k, in eksperimentirajo z 8k, je verjetnost za 720 signal praktično na nuli. Je en tak vmesen sistem, ki nima nobenih bistvenih prednosti. Mogoče kakšna lokalna TV, ki jo pokonci držijo oglasi sosednje mesarije, vsekakor pa ne nacionalni programi.
Iskanje po temi