PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pomoc pri Selteon WDC20 v povezavi s kaminom na pelete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni! 
Prosim za pomoc ker sem ze cisto obupana in ne vem vec kaj bi lahko naredila, kaj sele na koga naj se obrnem. Pomoc v obeh primerih bi mi prisla prav.
V stanovanju imam kaminski vlozek Nordica Comfort Idro L80, ki je povezan z zalogovnikom in vse to skupaj regulira Selteon WDC20. Letos je 4 leto ko vse to deluje, kot pac deluje. Do sedaj je bilo kar ok, obcasno so se pojavile tezave z ogrevanjem radiatorjev, se pravi kamin je deloval toliko casa, da je ogrel vso vodo v zalogovniku, nato pa vode ni poslal do radiatorjev, zato se je pac ugasnil. No odkar so se temperature znizale pa se to dogaja vsakih nekaj dni. Se pravi kamin deluje, napolni zalogovnik, voda pa ne gre naprej v radiatorje kar pomeni da je v stanovanju hladneje kot bi zelela. Se vedno je okoli 21 stopinj, vendar bi zelela da jih je vec. Malo sem brskala po teh nastavitvah, vendar se res ne spoznam na to. A mogoce se to, vcasih je to zafrkavalo ker je bilo vse odvisno od termostata v hisi, vendar sedaj ta ni v povezavi, tako da vse deluje preko tega Seltrona. 
Ko poklicem kaksnega mojstra pa pravijo da ker je to povezano s kaminom na pelete da pac se na to ne spoznajo. Tisti, ki je vse to vspostavil, pa je zal odsoten in mi ne mora pomagati. Sem iz okolice Novega mesta, ce kdo pozna koga, ki se s tem ukvarja bi bila vesela. Ali pa ce ima kdo kaksen predlog, kaj bi bilo lahko tezava.
Vsem mojstrom se ze vnaprej zahvaljujem in sploh vsem, ki mi boste pripravljeni pomagat.
A imaš notranjo sobno enoto(DD2)? Kot razumem je nimaš
Sonce naj sveti vsak dan!
Hm... če bi ugibal bi rekel, da je potrebno samo krivuljo dvignit. Ali črpalka za radiatorje vseskozi deluje, ali se izklaplja?
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Zdaj če so radiatorji mlačnu 24/7, potem ogrevanje deluje, samo na prenizki krivulji kot je omenil sassapo.
Če pa so radiarji mrzli (pišeš da ne pošlje vode v radiatorje) je pa potrebno poiskati parameter ki tega ne dovoli in ga spremeniti.
Po kateri shemi ogreva wdc20
Imaš mogoče urnike nastavljene in kakšne čudne temperature tam nastavljene,. Kaka slika inštalacije, nastavitve wdc bi pomagala
Sonce naj sveti vsak dan!
Iskanje po temi