PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Dovod zraka za kamin

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni
Montirati moram dovod zraka(pod estrihom) za kaminsko peč, in me zanima kako se obnesejo pravokotne plastične cevi?
Je potrebna kašna izolacija okrog kot pri pocankanih ali ni potrebe in ni pojava kondenza?
Tole imam v mislih <!-- m --><a class="postlink" href="http://svetkaminov.si/index.php?route=product/product&path=206&product_id=1889">http://svetkaminov.si/index.php?route=p ... ct_id=1889</a><!-- m -->

Lp
Uporabis drenazno cev ali vec njih, pa se ne rabis bat kondenza. Itak pa bo dovod zraka za kamin verjetno pod estrihom v izolaciji. Ali?
Tako je bo pod estrihom, vendar je estriha zelo malo(cca.10cm). V mislih sem imel minimalno izolacijo na vsaki strani kanala 5 ali 10mm, ker če dam več bo premalo estriha.
Glede drenažnih cevi, se mi zdi da je tole bolj "praktično" za delat, dobim vse elemente in samo sestavljam.
Me pa zanima če bo dovolj vleka zraka če dam tako kot prikazuje slika?
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/1I/21/5a84JVm/kanalunichr("46")jpg[/img]
Dolžina kanala bo cca. 390cm potem pa če bi šel še 25cm gor in kakih 40cm nazaj da pridem čez ta zid s katerim bo obzidan kamin.

lp
Ja priporočljivo je, da se da izolacijo okoli cevi za dovod zraka. 10mm bo vredu.

Ne razumem zakaj bi morali iti okoli zidka. Jaz bi naredil preboj v zidek in šel s to kvadratno cevjo pod zidkom. Zadaj potem nasadite reducirko na kvadratno cev in priključite na kaminsko peč.
Kamini in lončene peči! peci-keramika.si
Izolacija kanala mora biti s parno zaporo. Ali dodatna parna zapora okoli ali pa že kakšna izolacija. Tako, kot je izolirano na eni od slik na prejšnji strani ni ok.

Zunanji mrzel zrak ohlaja stene cevi dovoda zraka. Notranjemu toplemu, vlažnemu zraku je potrebno preprečiti stik s to mrzlo površino.
Ali se mora plasticen pravokotni kanal 220x55 obleči v izolacijo zaradi kondenza ali to velja samo za kovinske kanale?
Pozdravljeni.

Malo si bom sposodil tole temo.

Zanima me ali lahko dovod svežega zraka za kamin v mansardi pripeljem vertikalno iz kleti po odprtini starega dimnika, Istočasno bi preko tega "jaška" odpeljal cev za kondenz iz novega dimnika, ki bo postavljen v neposredni bližini.

LP
Zdravo

Morda neumno vprašanje pa vendarle. Namen imam nabavit samostoječo kaminsko peč. Kako takšni peči zagotavljati dovod svežega zraka od zunaj? V specifikaciji od peči nikjer ne zasledim, da bi imela možnost priklopa zunanjega zraka.
Prvotno sem imel namen narediti zidan kamin z vložkom. Dovod zraka bi naredil v tem primeru skozi preboj stene. Sedaj sem si pa premisli in bom nabavil kaminsko peč in me muči to z dovodom zraka.

hvala
Dovod pripelješ nekam povsem zraven peči, npr. rešetka v tleh ali v steni?
Če prav razumem morm narediti preboj skozi steno. Kako pa potem tukaj zagotavljam tesnost hiše, preprečitev toplotnih mostov, pihanje skozi to rešetko...
Kupi tako, ki ima dovod svežega zraka. Zakaj bi prostor ohlajeval?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ja, bom res takega kupil, ki ima priključek za dovod svežega zraka. Sedaj pa še eno drugo vprašanje. Kaj bi dal na steno za kamin, da bi ga lahko kar se da k steni stisnil?

Hvala
Oblogo iz kamna. Lepo bo akumuliral toploto in tudi ne bo se poznal vsak flekec ali razpokica, ki se lahko pojavi zaradi vročine ali če uide kdaj kakšen dimček iz peči.
zerdoner,
jaz bi v vsakem primeru pustil vsaj 10 cm zraka ( raje 20 cm) zadaj za pečko. Kako bo z priklopom na dimnik?
Lep pozdrav
ja, vsekakor kakšnih 10cm bi bilo zadaj zraka. Nebi pa rad dal kamina stran od stene 50cm kot imajo nekateri kamini navedeno.
Priklop na dimniko bo od zgoraj na že obstoječ schidel dimnik
1 2 3 4 5
Iskanje po temi