PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Glavna elektronska plošča Valher DKP 25

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spoštovan forum podsvojostreho.net,

Lep dan želim. Kontaktiram vas v vezi toplovodnega kotla Valher
na pelete in trda goriva DKP 25 v kompletu z zalegovalnikom pelet.

Po navodilih vzdževalca ki je napravo namreč nainštaliral nej bi se
pokvarila elektronska plošča po sedmih letih zimskega obratovanja
tako da je potrebnja le te menjava.

Ker mi ni uspelo zaslediti modela plošče, sem jo poslikal in vam 
pripel za opis slednje kar fotografije.

Lepo vas prosim za serijsko številko oziroma model izdelka in 
se vam ob enem prav tako zahvaljujem za pomoč.

S spoštovanjem,
Boštjan

ps. Če znano morda še kje bi do izdelka lahko prišel ceneje. Omenjena
je bila precej visoka cena 1000EU saj nja bi obenem zamenjal prav
tako še delujočega polža, gorilnik, elektronski display in tipala - šlo
naj bi za nadrgradnjo v novejšo obliko peči katera pa se zdi z
finančnega vidika nesmiselna. Najlepša hvala za pomoč.

Priložene datoteke Predogledne slike

Mastno računajo,

Daj probaj še v tej skupini dobiti odgovor, čeprav nas je še malo
https://www.facebook.com/groups/28877502...?ref=share
Sonce naj sveti vsak dan!
Po nalepki sodim, da je plošča narejena v Sloveniji.

Verjamem, da jo monter ne zna popraviti, poišči elektronika ali servis ki ti je pripravljen pogledati elektroniko. Če je glavni procesor OK se verjetno, da popraviti.

Kaj konkretno pa ne dela?
Snoopy popolno se strinjam s teboj ter enako svetujem. 
Vse se da postimati razn procesorja, ki ima gor program.  
Pametnemu ter razumljivem elektroniku razlozi kako je zadeva delovala do okvare, ter kaj trenutno ne deluje ali pa deluje narobe. 
Lp
Ma napake na teh ploščah so dokaj tipične, navadno teli rid relejčki zapikajo in se jih menja. Tako, da pravi elektronik, bi verjetno rešil zadevo, ker plošča ni na oko nič posebnega......

Za test pa malo potovčite po relejih, morda spelje, vseeno pa to pove samo, da je res to.

Evo malo googlanja, tale točno TO popravlja:  

https://www.sigi-elect.si/filter-produktov?page=1
Najlepša hvala vam za pomoč. Odgovori so zelo obsežni. Peč namreč deluje če je isklopljena ali pa če je uklopljena in se sploh ne ugasne. Peč ne da komande za pobiranje peletov tako da se peleti ne sujejo v gorilnik.

Zelo rad bi se poslužil kar je namigoval gospoda z nickom Snoopy in Matofill a živimo v Novem mestu.
Piši.mejl serviserju, zmeni se za osebno dostavo (po pošti bo najbrž predolgo trajalo) sprintaj mejl korespondenco, sprintaj dovolilnico, vzemi elektroniko, avto in na servis.
Če te policaji ustavijo, jim pač reči da ti je crknila peč in da imaš mrzlo hišo. Če to ni dovolj velik razlog za nujna vzdrževalna dela, potem ne vem če je kacinovo pospravljanje vikenda na Krku nujno vzdrževalno delo.
Ja sem kontaktiral https://www.sigi-elect.si/content/servis - morda imajo kakšno delo v Novem mesto pa bi se lahko ustavili tukaj.

(30.11.2020 ob 10:51)Hanzi Napisal: Piši.mejl serviserju, zmeni se za osebno dostavo (po pošti bo najbrž predolgo trajalo) sprintaj mejl korespondenco, sprintaj dovolilnico, vzemi elektroniko, avto in na servis.
Če te policaji ustavijo, jim pač reči da ti je crknila peč in da imaš mrzlo hišo. Če to ni dovolj velik razlog za nujna vzdrževalna dela, potem ne vem če je kacinovo pospravljanje vikenda na Krku nujno vzdrževalno delo.

Smile ja tudi sam sem tako ugotovil nisem pa sam. Mati ima pač svoje razsodke. Kacin pa tako nikoli drugega dela v življenju ni imel.
Evo in takole plošča izgleda od zadaj https://ibb.co/m4xHfr6

Zgoraj omenjeni serviser pravi da je potrebno k proizvajalcu saj lahko ploščo priklopi in ugotovi kaj je z njo samo on - se mi zdi nesmiselno.
Tisti elementi rdece so vrjetno triac na njih imas ventilator, motor polza,.... Se pa hladijo na ohisje. Delovanje polza je pogojeno z podtlakom (skrito podlatcno stikalo).

Skratka probaj dobiti nekoga v tvojem ozjem krogu kateri bo preveril elemente na plosci, triac, optocupler za sprozitev triac, releje na plosci, elektrolite ki skrbijo za 12v ter 5v procesorja.
Lp
(30.11.2020 ob 12:30)Sid3 Napisal: Tisti elementi rdece so vrjetno triac na njih imas ventilator, motor polza,.... Se pa hladijo na ohisje. Delovanje polza je pogojeno z podtlakom (skrito podlatcno stikalo).

Skratka probaj dobiti nekoga v tvojem ozjem krogu kateri bo preveril elemente na plosci, triac, optocupler za sprozitev triac, releje na plosci, elektrolite ki skrbijo za 12v ter 5v procesorja.
Lp

Bil sem pri Novomeškemu prijatelju ki popravlja elektroniko - sicer ne peči a je vendar testiral ploščo(amperažo) in ugotovil da z njo ni ničesar narobe razen možnosti procesorja(dveh) česar pač ni mogel testirati. Mati se je medtem že posvetovala z serviserjem ki bo poslal nadrgradnjo peči za 1040 EU in to je tudi konec zgodbe zame saj se bom izognil nadaljnim prepirom. Vsem skupaj se prijazno zahvaljujem za pomoč - Slovenija pa upam bo nekega dne dobila politike ki bojo za sleher le te poskrbeli za varnost državljanov pred vikendaštvi po tujinah.

Lep pozdrav

Še kako račun(prav tako edina pomoč saj nisem nikdar dobil nikakršnih informacij o plošči od tukaj omenjenega proizvajalca) izgleda  https://docdro.id/S3ansX3
Kaj ostala bo samo školjka peči, vse ostalo bo novo? Koliko pride nova peč?
(30.11.2020 ob 21:23)Hanzi Napisal: Kaj ostala bo samo školjka peči, vse ostalo bo novo? Koliko pride nova peč?

6000 eu so dali za novo a jim je bila vrnjena naložba delno v obliki subvencije.

Sam bi tovrstne peči odsvetoval ker na prvem mestu hiše bi morala biti varnost oziroma preprečevanje nezakonitega ustopanja v prostore česar v tem primeru ni tako da je vse skupaj lahko le izjemno draga naložba v kraje in nagajanja. V sosednji garaži te hiše so bile meni zamenjane popolnoma nove gume z starimi uničenimi preperelimi gumami ker je sosed potreboval takrat denar in to za ceno življenja saj sem se z avtomobilom razbil.

Kakor sem omenil predhodno, to je politika katero si lahko privošči le malokateri zemljan kot svojo državno politiko pri njej pa ne gre samo za Kacine-Janše ampak prav tako Borute Pahorje kateri se skrivajo zadaj https://ausertimes.blogspot.com/2020/11/...-fast.html

Gospod Valher je bil leta 1996-1997 še nihče katerega je privlekel na dan Donald Trump s katerim sem bil primoran potovati - njegova Sevniška ženica je pač iste starosti kot sem sam pome pa so jo poslali v Miami iz rodne Slovenije že leta 1995. Pot nas je nanesla tudi na Štajersko od koder smo se vozili v Avstrijo učasih po zelo čudnih poteh - gospodu se je zahotelo Alpskih dogodivščin in Valherjevi ki živijo prav pri mejo so vse skupaj skoristili. Na prosjačenje pomoči, jim je slednje Trump vrgel listo dejavnosti katere bi lako opravljali neglede na oddaljenost Ljubljane in odločitev je padla na peči...kakšnih pet let pozneje se je za isto dejavnost odločil še njegov sosed...
6 jurjev, hudo,
Čeprav vidim je to neka kombinirana peč....
gospod valher pa se očitno zna obnašat tržno, je imel očitno pravega mentorja.
Par sto evrčkov več je kompleten češki kotel.
1 2
Iskanje po temi