PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri GEN Energija in cenejša elektrika?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
en drugega spremljajo...so v rednem ceniku dost cenejši kot ECE in to je pac to, drugih pravih konkurentov ni, še najbiližji je Petrol, ampak moraš tiste toćke zbirat jaz se pa petrola izogibam....
Sem napisal par strani nazaj, da sem zadnjih 8 mesecev pri elektro Maribor (prej Geni) in se da brez tezav spogajat vsaj 20% popusta na redni cenik. Pogoj je vezava za eno leto. Cena za VT 0.05836€ in MT 0.03391€.
(25.11.2020 ob 22:42)sašo65 Napisal: en drugega spremljajo...so v rednem ceniku dost cenejši kot ECE in to je pac to, drugih pravih konkurentov ni, še najbiližji je Petrol, ampak moraš tiste toćke zbirat  jaz se pa petrola izogibam....

Sva ze dva. Geni je zame ueber alles. Isto k T-2 za net. Starih odiralcev k so se kar naenkrat prelevil v najbolj fensi ponudnike nekak ne smirglam. Dokler nista prsla prvoomenjena so nas odiral dobesedno, zdej pa kr cukr tece, tako so sladki. Ne hvala.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Pri GEN I sem dolgo spremljal, ali so res najcenejši. So bili, sedaj sem se naveličal. Pri T-2 plačujem za enak, oz. malo boljši obseg ponudbe cca 30 EUR manj
Če bo kdaj opazna razlika pri cenah bom presedlal iz geni drugam, do takrat pa ne razmišljam o tem. Sem od štarta pri njih in nimam ene pripombe, vse se uredi prek telefona, kar mi pri akcijah odtehta marsikaj. Zdaj je še portal pošlihtan u nulo, tko da pripomb ni, v neki akciji sem pa do konca decembra, bomo videli.
(25.11.2020 ob 22:42)sašo65 Napisal: en drugega spremljajo...so v rednem ceniku dost cenejši kot ECE in to je pac to, drugih pravih konkurentov ni, še najbiližji je Petrol, ampak moraš tiste toćke zbirat  jaz se pa petrola izogibam....

Saj tiste točke dobiš tudi, ko plačaš račun za elektriko. Torej- narediš e-račun in direktno bremenitev in potem se lahko do decembra izogibaš Petrola, pae se ti bodo točke kar same nabirale. Potem nekje decembra zbereš pogum, se prijaviš v njihov portal in klikneš na ikono, s katero uveljaviš popust za dec-jan-feb ko se porabi največ elektrike. Pol se pa lahko zopet do naslednjega decembra izogibaš Petrola, ko moraš zopet zbrati pogum... Cool Cool

PS a je zares tako težko vzeti v roke kalkulator (če že ne gre iz glave) in narediti nekaj seštevanj in odštevanj namesto imeti predsodke. Nenazadnje, denar ne smrdi.
(25.11.2020 ob 18:07)sisekmisek Napisal: Zanimiv je tale:

E 3
E3 NAPREDNI
VT: 0,10151
MT: 0,01009
Le dvotarifno merjenje
e-račun ali račun v elektronski obliki
Brez vezave

Zdej je treba samo še pogruntat kako vso toploto nabrat v cenejši tarifi, da bo dost tudi čez dan na dražji Smile

Teslin powerwall...
(28.11.2020 ob 22:01)Mrus Napisal:
(25.11.2020 ob 18:07)sisekmisek Napisal: Zanimiv je tale:

E 3
E3 NAPREDNI
VT: 0,10151
MT: 0,01009
Le dvotarifno merjenje
e-račun ali račun v elektronski obliki
Brez vezave

Zdej je treba samo še pogruntat kako vso toploto nabrat v cenejši tarifi, da bo dost tudi čez dan na dražji Smile

Teslin powerwall...
Ja bi bilo kul, ampak bi rabil 2 in to je skoraj 20k samo za baterije. Trenutno se še ne izplača. Cena enega je cca 9k za 10kW. Pa še 2 ne vem, če bi bilo dovolj pri -10 za mojo bajto....pomoje bi rabil vsaj 4 Smile. Elektrarna je cenej.
https://moj.gen-i.si/General/Notice/sami...r-energije

Zdaj pa ne vem, ali sem v šoli kaj prespal ali mi ni ostalo v spominu.

Kako hudiča bodo meni pozimi ob 20.00 dobavili elektriko iz sončne elektrarne?Huh Huh
Ali pa samo Jedersko elektriko. Huh Huh

Pustimo ob strani, da bodo to zaračunavali z 1€. Confused Confused 
"Kako hudiča bodo meni pozimi ob 20.00 dobavili elektriko iz sončne elektrarne?"

Hm, morda iz USA, ker bo takrat pri njih 12.00 ? Samo ugibam...
Hahaha dobra.
ma klasična fora obiranja ljudi. Neki bomo mi čisti z energijo. Le kako bo to kdo preveril od kje je elektrika. Važno, da bodo 1 eur pobral. In tako bo z vsemi temi "zelenimi" posli v prihodnje. Na konc bo vse dražje x2 in x2 bolj umazano, hvalili se bomo pa kako smo zeleni in kako je potrebno še več vlagati v "zeleno"
(3.12.2020 ob 21:07)sisekmisek Napisal: ma klasična fora obiranja ljudi. Neki bomo mi čisti z energijo. Le kako bo to kdo preveril od kje je elektrika. Važno, da bodo 1 eur pobral. In tako bo z vsemi temi "zelenimi" posli v prihodnje. Na konc bo vse dražje x2 in x2 bolj umazano, hvalili se bomo pa kako smo zeleni in kako je potrebno še več vlagati v "zeleno"

Da to dojameš pač potrebuješ malce znanja in intelektualne širine. Vsa  dobavitelj mora kupiti elektriko pri nekem proizvajalcu, da nam jo lahko proda. Elektriko lahko kupiš pri NEK, TEŠ, SE ali ... Če se odločiš, da ne boš kupil elektrike od TEŠ ampak boš za svoje odjemalce kupoval le elektriko iz NEK in SE  se vsekakor lahko "hvališ", da dobavljaš le zeleno elektriko. S tem tudi podpiraš alternativne vire, da se bodo lahko širili in proizvajali cenejšo elektriko. Od kod pa pride elektrika, da lahko napišeš kakšne prispevek na forum pa itak ne ve noben živ Bog.
Kaj pravite na Energijo plus, ki ponuja -45% na cene za prve štiri mesece? Ker imam TČ so štirje zimski meseci konkretno večji po porabi in se potem kar splača.
Vezava pa je za 12 mesecev.

Sem na GEN-I, super zadovoljen, akcija se iztreče decembra.

Če GEN-I ne bo dal ven akcije in prostanem na osnovnem ceniku, bi bil prihranek na letni ravni cca 70E (če grem na MB). Če pa bi GEN-I podaljšal akcijo na kateri sem zdaj, pa bi bil prihranek na letni ravni cca 20E (če grem na MB). Za 20E rečem ajde sem lojalen GEN-I. Za 70E pa je lojalnost malo predraga...

Kaj pravite na Energijo plus, ki ponuja -45% na cene za prve štiri mesece? Ker imam TČ so štirje zimski meseci konkretno večji po porabi in se potem kar splača.
Vezava pa je za 12 mesecev.

Sem na GEN-I, super zadovoljen, akcija se iztreče decembra.

Če GEN-I ne bo dal ven akcije in prostanem na osnovnem ceniku, bi bil prihranek na letni ravni cca 70E (če grem na MB). Če pa bi GEN-I podaljšal akcijo na kateri sem zdaj, pa bi bil prihranek na letni ravni cca 20E (če grem na MB). Za 20E rečem ajde sem lojalen GEN-I. Za 70E pa je lojalnost malo predraga...
(3.12.2020 ob 21:49)bozgom Napisal:
(3.12.2020 ob 21:07)sisekmisek Napisal: ma klasična fora obiranja ljudi. Neki bomo mi čisti z energijo. Le kako bo to kdo preveril od kje je elektrika. Važno, da bodo 1 eur pobral. In tako bo z vsemi temi "zelenimi" posli v prihodnje. Na konc bo vse dražje x2 in x2 bolj umazano, hvalili se bomo pa kako smo zeleni in kako je potrebno še več vlagati v "zeleno"

Da to dojameš pač potrebuješ malce znanja in intelektualne širine. Vsa  dobavitelj mora kupiti elektriko pri nekem proizvajalcu, da nam jo lahko proda. Elektriko lahko kupiš pri NEK, TEŠ, SE ali ... Če se odločiš, da ne boš kupil elektrike od TEŠ ampak boš za svoje odjemalce kupoval le elektriko iz NEK in SE  se vsekakor lahko "hvališ", da dobavljaš le zeleno elektriko. S tem tudi podpiraš alternativne vire, da se bodo lahko širili in proizvajali cenejšo elektriko. Od kod pa pride elektrika, da lahko napišeš kakšne prispevek na forum pa itak ne ve noben živ Bog.

Vem...se da videt kje kupuje Geni eketriko. Nisem šel gledal, ampak so najbrš to javno dostopne informacije. Ok naj se on odloči, da bo kupoval samo pri NEK in SE. Kaj za vraga je treba 1 euro nabit sedaj uporabnikom....iz tega stališča so tole mal bučke za moje pojme. Ne vem koliko ima Gen-i uporabnikov, ampak recimo, da jih ima 100k. Lepo bo pobasal 100k na mesec več. Da bo pa TEŠ leta 2022 še vedno na njihovem seznamu pol je pa to navadna kraja.
1 ... 204 205 206 207 208 ... 215 Pojdi na stran 
Iskanje po temi