Pozdravljeni, pred nekaj časa sem opazil, da mi v WC školjki non stop malce teče voda. Gre za res majhne količine ampak rad bi odpravil to napako. Zanima me če se je komu to že zgodilo in kaj je običajno razlog za to napako. Imam kotliček Omega Duofix H=98cm (111.038.00.1). Včeraj sem zlil v školjko čistilo in na sliki se lepo vidi kje voda izteka. Kotliček je star 1 leto. Sklepam, da je potrebna samo nastavitev kotlička. Vaše mnenje?
PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Podometni kotliček pušča
25.11.2020 ob 14:36
Običajno je razlog vodni kamen v kotličku.
Razdreti kotliček in očistiti vse dele.
Razdreti kotliček in očistiti vse dele.
25.11.2020 ob 17:15
Tako je, nečistoče med tesnilno gumico, ki je na spodnjem delo odtočnega ventila ali poškodovana gumica so vzroki za rahlo puščanje vode iz kotlička.
Pozdravljeni, očistil sem vse dele in tudi oba tesnila (816.418.00.1 - prozoren in tistega črnega na drugem delu). Bilo je nekaj nečistoč kaj drugega pa ne. Voda pa še vedno pušča. Poizkusil bom naročiti nova tesnila. Mogoče ve kako je koda črnega tesnila na spodnjem delu tistega manjšega dela?
Edit: našel kodo tesnila - 241.868.00.1
Edit: našel kodo tesnila - 241.868.00.1
27.11.2020 ob 08:08
Po mojem ti pušča ventil in voda čez izliv teče. Vsaj ponavadi je tako.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
27.11.2020 ob 11:51
Poizkusil sem napolniti kotliček samo do polovice in je isti rezultat. Danes ravno naročam prek amazona in sem dodal še tisto prozorno tesnilo v košarico. Črnega pa žel ne pošiljajo v Slovenijo.
17.12.2020 ob 09:02
Pozdravljeni, poizkusil sem z zamenjavo prozornega tesnila (816.418.00.1), vendar še vedno pušča. Še enkrat sem poizkusil tudi z polovično polnim kotličkom (dotok vode sem zaprl) vendar tudi pušča. Ima kdo še kakšno idejo, kaj bi lahko šlo narobe oziroma kako bi lahko odkril napako?
Lep pozdrav
Lep pozdrav
17.12.2020 ob 21:05
Jaz sem imel podobno težavo. S čiščenjem sem se precej mučil, menjal tesnilo pa ravno tako ni nič pomagalo. Nazadnje sem v kotliček stresel vrečo citronske kisline in počakal skozi noč. Potem sem še enkrat sčistil ležišče v spodnji košari (pod črnim oz silikonskim tesnilom) in sedaj ne pušča več. Mimogrede, košare mi na noben način ni uspelo izvleči.
29.12.2020 ob 12:22
Pozdravljeni, ker puščanje še ni prenehalo sem spet odprl kotliček. Danes sem opazil, da pušča gibljiva armirana cev v kotličku.
Video: https://streamable.com/jaluy1
Zanima pa me zakaj imajo novejše cevi še en dodaten bel plastičen del (moja cev tega namreč nima):
Video: https://streamable.com/jaluy1
Zanima pa me zakaj imajo novejše cevi še en dodaten bel plastičen del (moja cev tega namreč nima):