PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri plinska peč - izklop radiatorjev med 22 h in 5h

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

na plinski peči Viesmann Vitodens 222- W imamo nastavljeno nižjo temperaturo na 3 stopinje, ogrevanje krmilimo preko zunanjega senzorja.

Sedaj, ko je ponoči minus, nam peč deluje tudi ponoči, lahko to kako izklopimo ?

Hvala, LP
Matej
Vključen je sistem proti zmrzovanju. Da ponoči  res ne greje, ga je potrebno izključiti.

Vključen je sistem proti zmrzovanju. Da ponoči  res ne greje, ga je potrebno izključiti.
Lahko, da ti temperatura ponoči pade za več kot 3 stopinje in začne peč ogrevat bajto. Vse je v nastavitvah.
mene to isto moti, peč očitno neko temperaturo v sebi vzdružuje, sploh ne greje radiatorjev. pač vsake tolko za minuto zropota in te zbudi. najraje bi jo na timer nastavit in v celoti ugasnil.
On/off knof pred spanjem in ponovno zjutraj, pa je to to.
Jebeš  takšno peč. Človek se rad v toplem zbudi.
Imam Vitodens 222 prvo generacijo (plačal sem še Vitodens 333 in potem dobil 222, ki je ravno prišla na trg). Z njo sem se ogreval skoraj 15 let in še vedno stoji v kurilnici. Med 22 in 6 uro mi je vedno mirovala. Ni delala ne pač in ne OČ. Seveda pa je potrebno nastaviti urnike za pripravo sanitarne vode, urnike za ogrevanje in pa seveda izključiti zaščito proti zmrzovanju (če seveda cevi od peči do radiatorjev ne potekajo tam, kjer bi lahko ponoči zmrznili).

Sedaj, ko se ogrevam s TČ  pa mi OČ deluje 24/7 in so dnevi, ko ponoči slišim šumenje v radiatorju. Torej sem glede tega šel na slabše. Angry
Saj. Tak kot si napisal: vse je v nastavitvah. Če nočni režim spustiš dovolj se peč načeloma ne bi smela prižigat. Ker če ni pretoka, najbrž ogrevalna voda v tisti mali posodici v peči ne bismela past za dobrih 30 stopinj vsako uro.
Čudna peč je to. Mama ima prastaro Unical peč z nekim tedenskim sobnim termostatom. Če termostat ne da komande za vklop, peč miruje. Popolnoma. Nič ne vklaplja, dogreva, vrti OČ.
Pretočna SV se ob tem ogreva povsem normalno, ko odpreš pipo, pač peč zalaufa.
Ko sem bil še doma, se spomnim da smo imeli nočno temp. nekje 2K nižjo kot podnevi, v mrzli zimi se je seveda tudi ponoči vklapljala in grela. Vendar nismo nikoli slišali peči ne OČ ne šumenja po radiatorjih, tako da ne vem, ali imate peč v spalnici, da jo tako slišite?

Tako da verjetno gre tukaj za kakšne čudne nastavitve.
Nižjo temperaturo imam nastavljeno na 3 stopinje, nižje ne gre.

Sedaj, ko je zunaj minus, so ponoči občasno topli radiatorji.

Talno v pritličju  imamo pa prižgano 24h, po nasvetu monterja.

Nikjer pa nisem našel, da lahko izklopim zaščito proti zmrzovanju, samo tudi to ne bi verjetno pomagalo.

Prej smo imeli staro peč in sobni termostat, pa ni bilo teh težav  Smile
Za frost protection poglej kode A3 in A4.
Iskanje po temi