PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Odtok za Tus

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prenavljam kopalnico in bi v prostor namestil tus. Tla tusa (samo tusa ne kopalnice) bi dvignil na visino kanalete (torej odtok bi bil kanaleta.
Kanaleta ima fi cevi 50mm, v tleh je pa tole (na sliki). Kaj rabim za priklop?
Ter kateri material bi najbolj svetovali za dvignit tla? Malto ali? 
Hvala Smile

[Slika: 1959-F3-FF-0-BB8-4-A82-B501-A0-F8-E0854-C06.jpg]
Kolesko,
tele je stari sifon z odtokom, a mi izgleda kot da je odtočna cev svinčena. Je tako?? V nasprotnem odstrani sifon in kanaleto priklopi na odtočno cev.
Če je svinčena bi bilo potrebno narediti mufno-razširiti, da se to PVC cev vsede v njo in primerno zatesniti.
Lep pozdrav
(16.11.2020 ob 08:30)som16 Napisal: Kolesko,
tele je stari sifon z odtokom, a mi izgleda kot da je odtočna cev svinčena. Je tako?? V nasprotnem odstrani sifon in kanaleto priklopi na odtočno cev.
Če je svinčena bi bilo potrebno narediti mufno-razširiti, da se to PVC cev vsede v njo in primerno zatesniti.

Zdravo,
Tako ja, v luknji je ob strani svincena cev, v tej luknji pa je bil prej dan samo konusni vlozek in nic druga.
Vodovodar mi noce pridet zarad korone, pa bi probal to narediti sam. Kako in s cim pa bi to naredil?
Počakaj na vodovodarja.  Do takrat pa poguglaj razliko med malto in betonom. Po prebranem je tole zate prevelik knedl za pojest.
Iskanje po temi