PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Mobilni pomožni objekt

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Sem lastnik dela večstanovanjske hiše (bruto površina mojega stanovanja 65 m2), stanovanje je pritlično in ima okoli še 140 m2 atrija (kotno stanovanje). V atriju sem želel postaviti pomožni enostavni objekt (lopa, velikosti 12m2, ki bi bila v času, ko vsi delamo in se šolamo od doma, uporaben tudi kot zasilni delovni prostor za računalnik), a sem ugotovil, da je po OPN dovoljena izraba prostora največ 0,3, ki pa jo že sam objekt presega. Obstaja kakšna možnost da se v atriju postavi kar koli - recimo da je objekt mobilen, vsaj za čez letošnjo zimo?

Hvala za vse nasvete.

Samo
Na tujem ozemlju ne moreš nič postaviti.
(10.11.2020 ob 15:22)Beri Napisal: Na tujem ozemlju ne moreš nič postaviti. 
Kako misliš na tujem - atrij je parcela, napisana na moje ime.
(10.11.2020 ob 15:31)Pra1976 Napisal: Kako misliš na tujem - atrij je parcela, napisana na moje ime.

Aha,sem mislil,da je to večstanovanjska stavba oz.stanovanjski manjši blok.
Se opravičujem.
Mobilni objekt po mojem ni problem ... Si pac parkiral prikolico za na morje cez zimo v atrij Wink
(10.11.2020 ob 18:06)mucek Napisal: Mobilni objekt po mojem ni problem ... Si pac parkiral prikolico za na morje cez zimo v atrij Wink

Ni toliko mišljena prikolica (na kolesih) ampak kakšna lopa v obliki kontejnerja, ki bi bila postavljena na ravno površino in ki se lahko prestavlja z avtodvigalom.
uradno gledano je karkoli, kar se uporablja kot bivalno, enako tretirano. Tudi če bi postavil šotor... Uradno gledano...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
(12.11.2020 ob 11:15)firefly Napisal: uradno gledano je karkoli, kar se uporablja kot bivalno, enako tretirano. Tudi če bi postavil šotor... Uradno gledano...

Kaj pa se šteje za bivanje - v objektu se ne bo spalo, ne bo vode in podobno (ne govorimo o mobilni hiški)?

Našel pa sem to razlago v odgovorih ministrstva:

Vprašanje: Kaj je objekt v skladu z Gradbenim zakonom?

Posegi v prostor, pri katerih se ne izvaja gradbenih del, kot npr. parkiranje vozil na določenem mestu (npr. avtodomi, bivalne prikolice), ali odlaganje različnih premičnin (npr. kontejnerji), niso objekti. Če pa se za postavitev v prostor uporabljajo gradbena, zaključna gradbena ali inštalacijska dela (npr. se izkopava ali utrjuje se površina za postavitev, gradi se priključke na javno infrastrukturo) le- ti zgubijo značaj premičnosti in se obravnavajo kot objekt v skladu z definicijo Gradbenega zakona.

Iz zgornjega se razume, da ni objekt, če se za začasno postavitev v prostor ne uporabljajo gradbena, zaključna gradbena ali inštalacijska dela. Vseeno bi bila v praksi potrebna določena predpriprava terena, da se ne bi delala škoda, ker prostor ni povsem raven in je kar blaten - kakšna ideja, kako teren ustrezno pripraviti a da se hkrati ne krši zgornjih pogojev? Hvala!
Iskanje po temi