Objave: 92
Teme: 43
Ocena:
0
5.11.2020 ob 16:07
(*Zadnja sprememba objave: 5.11.2020 ob 16:10 uporabnik jetel.)
Prosim za vaše mnenje.
"Klet" (hiša K in pritiličje) z savna sobo, kotlovnico, wc, družabni prostor... Ali je smiselno strop toplotno izolirati? talno gretje bo nastavljeno na vsaj 15 st celo leto.
Ogrevana garaža s talnim, nad garažo odprta terasa. Kako se postopma v tem primeru pri izolaciji stropa?
Hvala za vaše odgovore.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
(5.11.2020 ob 16:07)jetel Napisal: Prosim za vaše mnenje.
"Klet" (hiša K in pritiličje) z savna sobo, kotlovnico, wc, družabni prostor... Ali je smiselno strop toplotno izolirati? talno gretje bo nastavljeno na vsaj 15 st celo leto.
Ogrevana garaža s talnim, nad garažo odprta terasa. Kako se postopma v tem primeru pri izolaciji stropa?
Hvala za vaše odgovore.
če imaš zgoraj bivalne prostore in spodaj ogrevano, potem nima smisla.
nad garažo pa teraso obvezno izoliraj na gornji strani s cimveč izolacije (kot recimo fasado). Veliko sreče pri tesnenju da ti voda ne pride pod finalno oblogo.
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 413
Teme: 3
Ocena:
2
Jaz imam klet, neogrevano, trenutno še tudi brez tlakov in mi v kleti temperature nikoli ne pade po 18°C. A ti misliš klet še ogrevat?
Objave: 413
Teme: 3
Ocena:
2
Aha imaš vkopano z dveh strani. No jaz imam celo klet v zemlji. Imam konstantno temperaturo poleti do največ 22, pozimi ne gre po 17-18.
Objave: 6
Teme: 0
Ocena:
0
Tudi mene zanima podobna zadeva. Imam kopalnico in kuhinjo, ki imam ogravano z talnim, nad njima pa plošča in balkon na katerem so ploščice. Zdaj ko smo začeli kurit 22c mi je začel strop ful švicat, mislim sem dat 8cm xps zgoraj pa mrežico, pol pa gor pločevino(ravna streha). Bo ok, spodaj pa na stropu stekleno? LP, Matej
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
spodaj nič.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"