PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Toplotna črpalka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam eno prošnjo. Ali bi bil kdo tako prijazen in bi fotkal svojo notranjo in zunanjo enoto pri TČ - zanima me izvedba napeljave pri novogradnjah?

Ne vem, ali povsod naredijo tako, da je polno cevi na kupu in ker tisti, ki so delali omete, niso tam do konca ometali, ker niso vedeli, kaj bo s tistimi cevmi in kako se bodo upognile, je sedaj, ko je TČ postavljena, zadaj (ampak vidno) ena groza. 

Prav tako pri zunanji enoti, po moji logiki, vizualno ni ravno ock. Ne vem. Predno kaj težimo izvajalcu, me zanima, ali smo mi preobčutljivi ali je izvedba bolj tako.
Hvala!
Ja logično je, da ti ki so delali omete, da niso do konca ometali, ker ne morejo vedeti kaj se bo zadaj še delalo. Pri takih detajlih in inštalacijah, ko se še kaj dela na objektu je nekako mišljeno, da se zadeva finišira ko je vse skupaj konec, se pravi namešaš en hobok materiala in sam zadelaš take malenkosti...ali pa pač najameš in plačaš enega gradbinca, če ni volje doma. Pri nas se je tč vgrajevala na končan objekt, tako da so se preboji in vse se je delalo na zaključen belež znotraj in fasado zunaj. Neke packarije ni bilo, ker so se delali zgolj potrebni preboji in elektrika je bila zgolj za zvezati na predpripravljen priključek.
Tudi pri nas se je delalo sedaj po kitanju, itd.

Pri tem ne moreš predvideti vsega kako in kaj se bo priklopilo, in je nekako logično da je nekaj stvari nadometnih, sicer pa če imaš TČ v Utility v tem ne vidim nekega problema ali pač?

Kako pa imaš narejeno pri zunanji enoti? Če imaš betonski podstavek se da vse lepo skriti in se praktično nič cevi in kablov ne vidi, vsaj pri meni so naredili tako (lahko bi naredili na brzino in vse ob podstavku gor, lahko pa se malo bolj potrudijo - kar vzame nekaj več časa) in je vse skrito.

Poslikam če te zanima.

Lahko poslikaš kako so ti naredili?

Lp
Pri nas so vsi dovodi do zunanje enote speljani pod zemljo v notranjost podstavka. Priključek je od spodaj, tako da ni vidnih nobenih cevi in nobenih kablov. Vidi se samo podstavek, ki je pobarvan v barvo cokla in na njemu zunanja enota.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
Pri zunanji enoti smo speljali iz strani direktno v podstavek.

[Slika: tc.jpg]
Iskanje po temi