PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Les primeren za ostrešje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živijo, 
Imam vprašanje glede lesa za ostrešje in dokazovanje ustreznosti za uporabno dovoljenje pri novogradnji stanovanjske hiše. Trenutno bo šel dgd zdaj na UE in bi si rad že letos pripravil ostrešje, da se bo osušilo do drugega leta. 
Pri nas imamo nekaj svojega gozda in bi les za ostrešje posekal sam in ga obžagal na lokalni žagi. Projektantka mi je rekla, da rabim na koncu za uporabno dovoljenje dokazilo, da je les primeren za ostrešje. Če hočem dobiti to dokazilo, moram les peljati na tako žago, ki ima certifikat za izdajo tega dolumenta, ki pa ni ravno blizu. Tudi cena na taki žagi zna biti dosti večja pa še prevoz..
Ima kdo s tem kaj izkušenj? Ste imeli probleme pri pridobivanju uporabnega dovoljenja? Ne vem od kdaj naprej naj bi ta zakon veljal?
(19.10.2020 ob 21:32)mitjarazpet Napisal: Živijo, 
Imam vprašanje glede lesa za ostrešje in dokazovanje ustreznosti za uporabno dovoljenje pri novogradnji stanovanjske hiše. Trenutno bo šel dgd zdaj na UE in bi si rad že letos pripravil ostrešje, da se bo osušilo do drugega leta. 
Pri nas imamo nekaj svojega gozda in bi les za ostrešje posekal sam in ga obžagal na lokalni žagi. Projektantka mi je rekla, da rabim na koncu za uporabno dovoljenje dokazilo, da je les primeren za ostrešje. Če hočem dobiti to dokazilo, moram les peljati na tako žago, ki ima certifikat za izdajo tega dolumenta, ki pa ni ravno blizu. Tudi cena na taki žagi zna biti dosti večja pa še prevoz..
Ima kdo s tem kaj izkušenj? Ste imeli probleme pri pridobivanju uporabnega dovoljenja? Ne vem od kdaj naprej naj bi ta zakon veljal?

Ali ni dovolj, da ti nadzorni potrdi, da je OK?
Tud če maš svoj gozd ni računice dajat rezat...
Vzameš na žagi, po noti nažagan, z računom, našpalano, zvezano, pripelje in postavi. 
Ta domač les pa v prodajo.
(20.10.2020 ob 21:57)Lust Napisal: Tud če maš svoj gozd ni računice dajat rezat...
Vzameš na žagi, po noti nažagan, z računom, našpalano, zvezano, pripelje in postavi. 
Ta domač les pa v prodajo.

Jaz sem kupil narezan les. 
Posušil, pobarval, stesal in postavil pa sam.
Tale les ki ste ga kupili je bil certificiran les? Ste zanj dobili kak dokument? Ali ni podobno z betonom, da ti tisti ki ti pripelje beton izda tudi potrdilo(certifikat), da je beton ustrezen.
Kakor je meni projektant rekel se to preverja na upravni enoti, takrat ko se odda zahtevo za uporabno dovoljenje.
Ali lahko ob tem da bom izvajalec sam, potem sam in nadzorni potrdiva, da so vgrajeni materiali ustrezni?
(21.10.2020 ob 10:40)mitjarazpet Napisal: Tale les ki ste ga kupili je bil certificiran les? Ste zanj dobili kak dokument? Ali ni podobno z betonom, da ti tisti ki ti pripelje beton izda tudi potrdilo(certifikat), da je beton ustrezen.
Kakor je meni projektant rekel se to preverja na upravni enoti, takrat ko se odda zahtevo za uporabno dovoljenje.
Ali lahko ob tem da bom izvajalec sam, potem sam in nadzorni potrdiva, da so vgrajeni materiali ustrezni?
Nadzorni je pregledal (ko je bilo postavljeno) in ni imel pripomb - je rekel da je lepo narejeno.
Za les nimam certifikata (niti računa).
Če bodo zaradi tega težave pri pridobivanju UD pa ne vem in me prav tako zanimajo izkušnje drugih.
Iskanje po temi