PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri WV Term - stečaj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(2.10.2020 ob 07:32)pulstar Napisal:
(25.9.2020 ob 11:24)Dreber Napisal:
(12.9.2019 ob 10:16)sbor Napisal: Kar se tiče tipala - znano je, da je na WVtermu elektronika in tipala od Seltrona - mogoče poskusiš pri Seltronu uveljavljati garancijo? Za njihove krmilnike vem da niso preveč komplicirali.

Pozdravljeni!

Morda po enem letu oživimo WVterm težave z nabavo rezervnih delov ter težave z obratovanjem?
Pa dajmo Smile

Kar se mojega GT tiče (tole bo tretja sezona), deluje zadovoljivo. Trenutno poleg mešanih listavcev kurim še žagane  5x4 letve, ostanke starega ostrešja. Po navadi vsaj polovico naklade predstavljajo remeljni. Opaziti je, da ima regulacija nekoliko več dela z lovljenjem nastavljene vrednosti preostalega kisika. (precejšnje nihanje med 5-7%). Menim, da v nakladalni komori zaradi zelo suhih (in tudi precej majhnih) kosov prihaja do pretiranega gorenja, peč pa v tem primeru ne more predelati takšne količine lesnega plina. Med gorenjem ne prihaja do sopihanja ali detonacij, v nakladalni komori pa tudi ni kaj več katrana.

Sem pa opazil še nekaj: Ko sem nekaj dni nazaj na hitro počohal izmenjevalec, in na hitro pregledal še ostale dele, sem opazil, da je potrebno namazati tudi zračno loputo. Zadevo sem očistil in namastil, tako da se sedaj premika res gladko. Je da defitnitivno opaziti zračnost med loputo in kvadratno palico (os), s katero je povezana z belimo motorjem. Loputa ima v centru kvadraten izrez, preko katerega je nasajena na os. In tu je čisto majhna razlika v dimenzijah, ki pa pri malenkostnem obrati belimo motorja pomeni, da se loputa, naprimer v enem koraku motorja, še ne premakne. (zračnost je "obodni") smeri.

Je pri vaših kotlih isto? Po moje to ne bi smelo predstavljati težave, saj v primeru, da če obrat belimo motorja, ne spremeni parametrvo izgorevanja, elektronika preprosto samo še enkrat malenkostno zavrti motor...

Pozdravljeni,

tudi mene je zmotila prilično velika zračnost na kvadratni osi lopute, sem na eni stranici v loputi filigransko točko navaril in s pilo fino na še gibljivo in brez zračnosti priredil. Brez potrebe, ker tezav z zagonom nisem opazno zmanjšal..., drobne in preperele šest let stare obrezline imajo komajda kaj lesnega plina...  čas zagona sem povečal na 60 minut in preostanek kisika v dpzmanjšal na 5 %, po dosegu temp. kotla ca. 60 stopinj, zadeva deluje optimalno, dp med 140 in 150.
Sem kontaktiral bivšega Wv serviserja, pravi, da pri ca cm obrabi šobe še ni potrebna menjava kurišča. Cena novega šamota je 500 € + dan vgradnje...
 pripisujem slabim drvam
500 evrov je samo šoba, al kpl šamot.pa s ene dvesto vgradnja. Soba za attacka je bila 80.
Sonce naj sveti vsak dan!
(12.10.2020 ob 22:21)Hanzi Napisal: 500 evrov je samo šoba, al kpl šamot.pa s ene dvesto vgradnja. Soba za attacka je bila 80.

Šamot, tesnilna vrvica + šobe so 500 €, vgradnja traja en dan, pravi serviser, slabih 200 za vgradnjo bi moralisch zadostovati...
Se mi pa zdi precej napihnjeno, 700 € na vsakih 7 ali 8 let. Obstaja morda kakšen način popravila?
Bolj se bojim da boš menjal samo enkrat, potem bo pa peč kaput in boš menjal celo peč.
Jaz imam samote po 7 letih ok, razen toplotna zaščita spodnjih vrat je počila(attack) . Mogoče tudi zaradi tega, ker sem v njo vrtal luknjo za kukalo. Čeprav kot berem ni počila samo meni.
Te samote bodo začeli kakšni privatniki počasi na veliko delat. Nekateri jih že sedaj sami doma vlivajo po McGiversko. Glede na to da imaš slovensko pec ki je precej pogosta, držim pesti da bo kdo vlival dobre termobetone po pametni ceni.
Pa 200 evrov tudi lahko ujameš ce se lotis menjave sam. Imaš celo poletje čas, če ne grejes vode z njo poleti.
700 EUR? Fju... jebemtiš, vesel, da sem šel na TČ.
Pozdravljeni.

Sem lastnik 9 let starega LT 20. Sicer zelo zadovoljen, mi pa seveda ni všeč, da firme ni več.

Mi prosim ve kdo povedat, kak naj jaz vem, kdaj je treba šamot zamenjat, pa kje ga potem sploh nabavit? Pa malo prej sem pogledal in je tudi pri meni toplotna zaščita spodnjih vrat počena.

@Dreber
Kaj bi se slučajno dalo od tistega bivšega Wv serviserja kakšne kontaktne podatke dobit? Pa ko govoriš o obrabi šobe za cm, to govoriš o spodnji zgorevalni komori iz termobetona, al o čem drugem? Pa kak ugotovit, za kolko je šoba obrabljena, ker nikjer ne najdem podatkov o novi šobi.

Se pa resno sprašujem, ali sploh ma smisel v neko obnovo kotla it, glede na to, da firme ni več (ni več serviserjev, dobavljivost rezervnih delov ...).

Hvala.
(24.10.2020 ob 12:58)vestated Napisal: Pozdravljeni.

Sem lastnik 9 let starega LT 20. Sicer zelo zadovoljen, mi pa seveda ni všeč, da firme ni več.

Mi prosim ve kdo povedat, kak naj jaz vem, kdaj je treba šamot zamenjat, pa kje ga potem sploh nabavit? Pa malo prej sem pogledal in je tudi pri meni toplotna zaščita spodnjih vrat počena.

@Dreber
Kaj bi se slučajno dalo od tistega bivšega Wv serviserja kakšne kontaktne podatke dobit? Pa ko govoriš o obrabi šobe za cm, to govoriš o spodnji zgorevalni komori iz termobetona, al o čem drugem? Pa kak ugotovit, za kolko je šoba obrabljena, ker nikjer ne najdem podatkov o novi šobi.

Se pa resno sprašujem, ali sploh ma smisel v neko obnovo kotla it, glede na to, da firme ni več (ni več serviserjev, dobavljivost rezervnih delov ...).

Hvala.

Pozdravljeni,

da ne  bo reklame..., na spletni strani Metallum Zorman, zgoraj desno v postu „Serviserji“, jih je nekaj s tel. navedenih...

Pod litozeleznim trapez pokrovom je levo  in desno oblikovan kanal za dovod sekundarnega zraka. Omenjeni Kanal se navzdol zaključi s pravilnim radiusom, ki med levo in desno polovico tvori rezo  oz. šobo, širine 40 mm. Pri kurjenju je tale rob šobe podvrzen odziranju.

Kot praviš, da kotel v redu deluje, ne vidim razloga, da bi kurišče obnavljal. Če bo termo zaščita začela razpadati, je potrebna menjava...
@Dreber, hvala za odgovor, bom malo pogledal.

Za tiste serviserje na spletni strani Metallum Zorman pa če se ne motim, so tam še iz časov WV term-a. Sem jih enkrat par že kontaktiral, pa nisem imel ravno sreče.
(25.10.2020 ob 07:12)vestated Napisal: @Dreber, hvala za odgovor, bom malo pogledal.

Za tiste serviserje na spletni strani Metallum Zorman pa če se ne motim, so tam še iz časov WV term-a. Sem jih enkrat par že kontaktiral, pa nisem imel ravno sreče.

Drzi, vendar ob pomanjkanju dela vse prav pride in je interes večji.

Moj GT odlično dela, sem pa ze razlagal, da je skoraj vse v suhosti drv. Zanimivo, da ob precepu tri leta stare ca. 15 cm jesenovine v notranjosti še vedno izmeri 25 % vlage. Prav povišana vlaga močno povzroča propadanje šamota. Kot je Hanzi zapisal, spremljal bom stanje kurišča in čakal na kakšno ugodnejšo ponudbo.

@vestated, me zanima kako izgleda tvoj šamot?

Lepo nedeljo vam zelim!
Kako si toliko vlage nameril, če drugi spomladi sekajo, jeseni pa kurijo suha drva Wink
Kako zgleda uničena šoba.
Zgornji rob je nagrizen, oziroma okrogel in ni več na živ rob. Dokler je to nekaj mm ni panike ko pride na nekaj cm.in do kanalov sekundarnega zraka pa?
(25.10.2020 ob 10:23)Dreber Napisal:
(25.10.2020 ob 07:12)vestated Napisal: @Dreber, hvala za odgovor, bom malo pogledal.

Drzi, vendar ob pomanjkanju dela vse prav pride in je interes večji.

Moj GT odlično dela, sem pa ze razlagal, da je skoraj vse v suhosti drv. Zanimivo, da ob precepu tri leta stare ca. 15 cm jesenovine v notranjosti še vedno izmeri 25 % vlage. Prav povišana vlaga močno povzroča propadanje šamota. Kot je Hanzi zapisal, spremljal bom stanje kurišča in čakal na kakšno ugodnejšo ponudbo.

@vestated, me zanima kako izgleda tvoj šamot?

Lepo nedeljo vam zelim!

Serviserje sem klical nedolgo nazaj, letos, zdaj ko WVterma že ni blo več.

Pa kaj to si imel coleke, da si tolko vlage nameril, al je to od merilca odvisno   Smile ? Ker prej sem eno svojo malo večjo poleno na pol razklal (bukev) in sem nameril 15%. Drva mi je prpelal konec maja, zložene pa mam na južni strani pod kapom stanovanjske hiše. Sicer nisem meril, ko mi jih je prpelal, samo suha sigurno niso bla. Zdaj kurim še lanske, samo očitno so ta tudi že zadosti suha.

Kak zgleda moj šamot? To misliš, da bi fotke dna zalogovnika goriva in zgorevalne komore prilimau tu gor? Ker kaj drugega se itak ne vidi.

@Hanzi
Tvoj zadnji stavek je vprašanje al trditev?

Hvala.
Zadnji stavek je recimo vprašalni, ker ne vem kaj se zgodi, ko šobo pogrizes do kanalov sekundarnega zraka.
Počisti pepel zgoraj kjer nalagas drva, pa slikaj območje šobe. Pa boš videl koliko vogala že manjka
(26.10.2020 ob 07:07)Hanzi Napisal: Zadnji stavek je recimo vprašalni, ker ne vem kaj se zgodi, ko šobo pogrizes do kanalov sekundarnega zraka.
Počisti pepel zgoraj kjer nalagas drva, pa slikaj območje šobe. Pa boš videl koliko vogala že manjka

Takole izgleda kurišče GT po petih sezonah!

Morda pritaknete še vi svoje slikice!

Priložene datoteke Predogledne slike

Zdravo.
Bi lahko predlozili se slike kovinskih rozet. Obraba teh je tudi pomembna. 
Hvala

Lp
A j* ga zdaj. Kaj te gorilne šobe (rozete) bi mogo ven pobrat, da bi sploh lahko  kaj ugotovil, al ni potrebno? Luknje na šobi niso (več?) krožne, temveč ovalne oblike, cca. 4,5 cm x 5,00 m.

Priložene datoteke Predogledne slike

1 2 3 4 5
Iskanje po temi