PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Gradbeno dovoljenje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav,
Agencija prodaja gradbeno parcelo z vso pridobljeno dok. (placan komunalni  prispevek, projekt pzi, izdano gradbeno dovoljenje), vendar investitor gradnje ni začel.
Po projektu bi se morala zgraditi velika moderna nadstandard objekt-hisa vendar kot kaže nic ne bo od tega, ker se prodaja.

Jaz bi na parceli gradil navadno hiško 120m2.
V ZK je parcela brez bremen, po namembnosti je stavbno zemljišče za gradnjo hiš.
Vsi priključki so na parceli.

Vprašanje: kako je z že izdanim GD v primeru nakupa. Ali se staro gd prekliče ob prenosu lastništva v ZK ob nakupu.

Hvala za odgovor in lep pozdrav
Preklicati ga ne moreš, lahko pa narediš novega (tudi če staro še ni poteklo)
Ni pa tveganja..ker se itak lastništvo v ZK spremeni.. najbrž staro gd zastara..
Hvala
Pa ne pozabi zahtevati vračila razlike komunalnega prispevka.
(5.10.2020 ob 13:12)hisamiha Napisal: Pa ne pozabi zahtevati vračila razlike komunalnega prispevka.

So mi na občini rekli, da vračila ni v tem primeru, čeprav  bo znesek kp manjši za novi objekt... plačilo kp od prej pa seveda velja..
Lp
Seveda je vračilo. Samo so zraven določeni pogoji (pretek gradbenega dovoljenja, vračanje originalnemu vplačniku...)
(5.10.2020 ob 13:51)vuego Napisal: Seveda je vračilo. Samo so zraven določeni pogoji (pretek gradbenega dovoljenja, vračanje originalnemu vplačniku...)

Ok razumem..
Kaj pa če lastnik investitor pri prodaji parcele ne želi podati prošnje za preklic gd in vračila ko..
V primeru da kupim in postanem lastnik gradbene parcele..bi bilo logično da staro gd takoj preneha veljati..jaz pa začnem z nova
Prosim za pomoč , preden grem na pogovor agentu
Lp
Pojdi na občino na oddelek, kjer računajo KP.
V Ljubljani denarja ne dajejo nazaj. Pa tudi kompenzacijo priznajo samo ob dokazilu, da se prejšnji investitor odpoveduje projektu, morebitnemu zahtevku za vračilo, itd.
Iskanje po temi