Na starejši podkleteni hiši, z zamenjano streho in z narejeno drenažo ter kvadraturo 330m2 zunanjih sten, 60m2 napušča in pozidanimi balkonskimi ter terasnimi ograjami, nam bodo izvajalci delali fasado. Stiropor Silber Reflex.
Cena/izdelava je na ključ!
Na kaj biti pozoren pri izdelavi fasade in sicer pri:
- izdelavi detajlov (nanos lepila na stiropor, čiščenje ometa, odstranjevanje starega ometa..)
- izdelavi napušča
- izdelava balkonskih ograj
- stika med balkonsko ploščo (še gola plošča - odstranjene stare ploščice) in stikom stene hiše
- izdelavi okenskih špalet (imam elektro rolete in podometne škatle..)
kliker86,
si kar veliko točk zadel, na katere moraš biti pozoren. Balkonske ograje ne spadajo pod fasaderska dela.
Naj dodam:
- vgradnja okenskih polic
- izvedba odkapov na zaključku balkona, škatel, napušča,...
- pravilna izbira PVC fasadnih vogalnikov
- pravilno izvedena dilatacija
- vodila rolet , kako se bodo vgradila
- celotna sistemska rešitev fasade , vključno z podzidkom/cokl
Ja nekaj sem si že prebral tukaj, drugo bi rad še izvedel.
Praviš "vgradnja okenskih polic" - na kaj biti tu pozoren?
Pravilna izbira vogalnikov - ni mi čisto jasno kaj misliš s tem, fasadni PVC vogalnik z mrežico na obeh straneh je vogalnik, ki se uporablja za ta namen ali ne?!
Diletacija kje? Prosim razloži mi.
Celotna sistemska rešitev fasade???
Aja pa rolete in vodila za njih so že vgrajena. Med špaleto in vodilom je 2cm, prav tako nad zgornjo špaleto in škatlo je 2cm, škatle so zunanje podometne.
Treba je biti pozoren na tesnenje. Med materiali.
Vse drugo je oslarija. Če misliš drkati fasaderje, boljše da vzameš stiropor v roke in narediš sam.
Police? Ležati morajo na izolaciji, imeti morajo izvedene odkapne robove, na stiku s fasado morajo imeti trakove ali ekspanzijsko peno, fajn je, da je med oknom oz. poličnikom okna in polico distančnik, pod polico naj bi bil tudi vodonepropustni trak, polica mora viseti navzdol, spoj med oknom in polico bi moral biti silikoniran ali drugače tesnjen, če so alu, je max priporočljiva dolžina 3 metre, previsa naj bi bilo vsaj 4 cm in še in še ...
Nekdo bo to sam kontroliral? Pa govorimo le o polici!? Kje je celotna fasada?
Lepo vas prosim. Lahko se le dela pametnega in drka v glavo tiste, ki naj bi znali.
Dobi nekoga iz foha za nadzornega.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!?? Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
18.10.2019 ob 16:22 (*Zadnja sprememba objave: 18.10.2019 ob 16:30 uporabnik Fantocci.)
+ uporaba okenskih tesnilnih letvic v špaletah (so kar drage in jih fasaderji večinoma izpuščajo)
+ izbor kvalitetnega zaključnega sloja (npr. silikonski) z dodatkom proti plesni (npr. Antipilz pri Baumitu, treba posebej naročit ker ga zamešajo v tovarni)
+ uporaba EPS čepkov preko sider (namesto da samo zamažejo z lepilom)
... pa ne si pretemnih barv zaželet, ker sčasoma obledijo zaradi UV in toplotno preobremenjuješ zaključni sloj, ki lahko zaradi tega razpoka
(13.9.2020 ob 23:37)gradnja_menges Napisal: Pozdavljen som16, hvala za odgovor, samo si napisal da lahko fasado naredim kasneje.
Jaz bi rad naredil fasado in nato naknadno vgradil vhodna vrata.
Mi smo imeli tak primer. Če so vrata vsaj nekoliko umaknjena v steno, da je nekaj špalete, potem gre. Mi smo imeli že narejene špalete s EPS in lepilom, celo tako natančo, da so vhodna vrata nato samo od znotraj stisnili do EPS, reže okoli ni bilo več kot 1-2mm. Sem samo še sam potem nanesel zaključni sloj po špaleti in režico zaključil s silikonom ustrezne barve. Izgleda povsem običajno, kot bi bila vrata montirana najprej.
(13.9.2020 ob 23:37)gradnja_menges Napisal: Pozdavljen som16, hvala za odgovor, samo si napisal da lahko fasado naredim kasneje.
Jaz bi rad naredil fasado in nato naknadno vgradil vhodna vrata.
Mi smo imeli tak primer. Če so vrata vsaj nekoliko umaknjena v steno, da je nekaj špalete, potem gre. Mi smo imeli že narejene špalete s EPS in lepilom, celo tako natančo, da so vhodna vrata nato samo od znotraj stisnili do EPS, reže okoli ni bilo več kot 1-2mm. Sem samo še sam potem nanesel zaključni sloj po špaleti in režico zaključil s silikonom ustrezne barve. Izgleda povsem običajno, kot bi bila vrata montirana najprej.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.