PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Panelne luči

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, 
V najetem prostoru imam taksne luči kot so v priponki. Predvidevam, da so to panelne luči
Proizvajajo zelo slabo svetlobo, vrjetno moram nabaviti bolj močno žarnico. Zanima me, kako se pri takšni luči sploh menja žarnica, ali lahko to storim sama ali potrebujem električarja. 

Hvala

Priložene datoteke Predogledne slike

(15.7.2020 ob 12:22)sans Napisal: Pozdravljeni, 
V najetem prostoru imam taksne luči kot so v priponki. Predvidevam, da so to panelne luči
Proizvajajo zelo slabo svetlobo, vrjetno moram nabaviti bolj močno žarnico. Zanima me, kako se pri takšni luči sploh menja žarnica, ali lahko to storim sama ali potrebujem električarja. 

Hvala

V teh lučeh ne moraš menjati žarnice.

Čudi me, da ne svetijo dovolj močno, jaz imam v stanovanju 18w 4000K (ta na sliki mi deluje večja) in mi prostor v velikosti 15m2 zelo osvetli.
(15.7.2020 ob 13:30)Hvala za odgovor. To pomeni, da moram zamenjati komplet luč? Napisal:

Hvala

Čudi me, da ne svetijo dovolj močno, jaz imam v stanovanju 18w 4000K (ta na sliki mi deluje večja) in mi prostor v velikosti 15m2 zelo osvetli.

(15.7.2020 ob 13:30)Hvala za odgovor. To pomeni, da moram zamenjati komplet luč? Napisal:

Hvala

Tako, zamenja se celotni panel in pripadajoč napajalnik, ki pride v kompletu.
Načeloma z nekaj električarskimi izkušnjami menjava ni težavna, vseeno pa govorimo o elektriki.
Če niste sigurni raje pokličite električarja.
A je možno da imajo te luči možnost zatemenjevanja (dimmable) in luči trenutno ne svetijo s polno močjo?
(15.7.2020 ob 15:50)puma91 Napisal: Tako, zamenja se celotni panel in pripadajoč napajalnik, ki pride v kompletu.
Načeloma z nekaj električarskimi izkušnjami menjava ni težavna, vseeno pa govorimo o elektriki.

To je LED panel 60x60, po defoltu ponavadi nimajo zatemnjevanja. Včasih edino nekateri si dajo premočne svetilke, pa potem čez nalimajo folijo z določenimi procenti prepustnosti svetlobe, da zmanjšajo svetlobo.

Koliko pa imaš višino luči in kako velik je prostor?
(15.7.2020 ob 21:39)matejm Napisal:
(15.7.2020 ob 15:50)puma91 Napisal: Tako, zamenja se celotni panel in pripadajoč napajalnik, ki pride v kompletu.

To je LED panel 60x60, po defoltu ponavadi nimajo zatemnjevanja. Včasih edino nekateri si dajo premočne svetilke, pa potem čez nalimajo folijo z določenimi procenti prepustnosti svetlobe, da zmanjšajo svetlobo.

Koliko pa imaš višino luči in kako velik je prostor?

Mislim, da nima senzorja za zavrnitev.  V 
Prostoru 25m2 imam 3 taksne panele, svetloba pa je zelo slaba
Poleg kvadrature je pomembna tudi višina. Sicer pa takole iz slike je težko povedati kaj pametnega. Malo poglej, če lahko kje na svetilki vidiš podatke o moči v W še bolje o svetlobnem toku v lumnih (lm).
Če je višina stropov 2,5 m, potem bi morala imeti ena svetilka najmanj 2200 lm.
Iskanje po temi