PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Rušitev prestavitev el. vodov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav,
prej kot začnem spreševat po elektru in telekomu me zanima kako je s tem.
Situacija je sledeča,
  • objekti se bodo rušili (hiša in gosp. poslopje) nato novogradnja, na lokaciji hiše.
  • na gospodarskem poslopju poteka tel. napeljava po dolžini cca 15m in ima v "fasado" vgrajeno telekomovo omarico. Kako je s prestavljanjem napeljave na stebre in omarice?
  • na hiši je prav tako "obešena" tel. napeljava in elektrika, za naprej po vasi.
    Kako je s prestavljanjem na nadomestne droge? Kdo krje stroške? Kaj porebujem?Hvala
Vse brez izjeme plačaš sam. Da že v štartu razbijem iluzije. Pa kar pokliči na elektro in ostale čimprej.

Sicer je le par mesecev nazaj, kar sem šel čez to agonijo, ampak sem že potlačil vse v podzavest pa mogoče kaj manjka.
Za elektriko najprej potrebuješ PZI priključnega daljnovoda do omarice, pa priporočal bi ti, da že v štartu delajo premestitev na končno situacijo, ne pa nekaj začasnega. Vmes ti lahko pridejo odklopit star števec.
Ko imaš PZI v rokah pa se počasi zmeniš za premestitev na nov steber (verjetno) in novo omarico in ko to naredijo lahko začneš rušit. Vmes je kup papirjev, od soglasij, meritev, vpisov služnosti itd. potem pa še pogodba z dobaviteljem. Vsak korak ti bo vzel najmanj en teden ali dva, ker elektro ima pač rad papirje. Men je ta proces samo z elektro trajal od sredine januarja do sredine aprila... Ajde, vmes so izvedbeni del za en mesec poslali na čakanje v karanteno ampak tisto se mi je poznalo samo 2 tedna.

Telekom/telemach itd. so prišli samo porezat kabel in to je bilo to. Nazaj še nisem priklapljal.
Malo premalo podatkov je, da bi se lahko dal bolj natančen odgovor.
Vseeno pa, kot ti je zapisal že @spirou, boš potreboval, kar se tiče elektrike, PZI prestavitve in novega priključka. Seveda bo vse šlo na tvoje stroške. Imaš pa dve možnosti. Ali boš zaradi rušenja naredil začasno prestavitev zračnega voda in po izgradnji novega objekta, vod zopet pritrdil na novo hišo, ali pa stalni odmik in potem ali priključno merilno omarico pri električnem drogu ali pa kabelsko povezavo do fasadne omarice. To ti bodo na elektru zapisali v soglasju za priključitev. Jaz bi ti sicer svetoval drugo varianto.
A je sploh še možna fasadna izvedba omarice? Mene ni noben vprašal pa bi imel bistveno raje na fasadi. Po drugi strani to malo zakomplicira elektriko med gradnjo. Če imaš prostor okrog bajte, prostostoječa omarica načeloma ni problem, men bi pa kar koristilo, če bi bila na fasadi. Ampak zdaj je kar je, elektro mi je že tako požrl ogromno živcev, časa in denarja
Seveda je možna pod pogojem, da je zgotovljen nemoten dostop 24/7.
Iskanje po temi