PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri GEN Energija in cenejša elektrika?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glede na to, d aje zamenjava dandanes narejena v nekaj minutah, ne igra nobene vloge katerega izbereš...dokler se kje časovno ne vežeš...gen-i je eden takih, kjer ni vezave.
Mi smo bili zadnje leto in pol pri gen I, od 1.4. dalje smo pri elektro Maribor, ker so nam ponudili dalec najugodnejso ceno za VT in MT. Pri porabi priblizno 6500-7000kWh na leto, bomo prihranili cca 70€. Kot pravi @pentax je menjava dobavitelja hitra in preprosta, vzame par minut casa.
Popson, kaksne cene si pa dobil? Malo dvomim o 70 eur prihranka, se posebej ker je gen I dal sedaj 3 mesece -15%.
@first1 cena stroma je VT 0.05839 in MT 0.03391 brez ddv. 70€ prihranek sem racunal glede na cene, ki smo jih imeli pri gen i, se pravi cca 6€ na mesec. Je pa tud elektro dal 5% dodatnega korona popusta plus tege je strosek PSP manj kot 1€ z ddv pri gen i, ce se ne motim je 2x vec. Za april smo za 542kWh dobili racun 54.21€ z ddv.
pri meni je ista cena kilovata(do novembra, se mi zdi) kot pri tebi in za april 388 kwh 38eur....
"cena stroma je VT 0.05839 in MT 0.03391 brez ddv"
Trenutno mamo pri GEN I VT 0,0514€ in NT 0,02808€. Pred korono pa   VT 0,05899 in NT 0,03299.

"strosek PSP manj kot 1€ z ddv pri gen i, ce se ne motim je 2x vec"
Pri gen I - Pavšalni strošek poslovanja , če imaš e-račun vklopljen: 0,5€+ ddv.
@first1 se enkrat preveri koliko je PSP pri gen I..da se ne mucis z iskanjem, ti dodajam povezavo. Z tako imenovanim eko popustom je 1€ plus ddv..

https://www.pocenielektrika.si/za-dom/ce...ife/cenik/

PS: sem preveril in je pri elektru 0.89€ plus ddv.

(8.5.2020 ob 20:31)sašo65 Napisal: pri meni je ista cena kilovata(do novembra, se mi zdi) kot pri tebi in za april 388 kwh 38eur....

Mi smo pa od 1.4 vkljuceni v to neko njihovo akcijo in je ta cena zagotovljena vsaj za leto dni. Se pravi je s tem korona popustom cena kWh z ddv tocno 0.1€. Ni slabo Smile
Jst sem vse cene prepisal iz zadnjega racuna in tam je PSP 0.5 eur +ddv. Do novembra, potem bo 1 eur.
(9.5.2020 ob 02:20)first1 Napisal: Jst sem vse cene prepisal iz zadnjega racuna in tam je PSP 0.5 eur +ddv. Do novembra, potem bo 1 eur.

Sem pregledal vse mozne strani po spletu pa tega podatka ne najdem. Povsod pise, da je PSP 1€ plus ddv. Lahko prilepis kako sliko?
[Slika: racun-april-2020-gen-i.png]

Tako imajo vsi, ki so na akciji: Jesensko nizka cena elektrike 2019
Aha ok, akcija je torej razlog za nizji prispevek PSP. Zato pa nisem nasel nikjer tega podatka, ker povsod navajajo 1€+ddv. Kakorkoli eno in drugo je lupljenje naroda, ne samo s strani gen i ampak vseh ponudnikov elektricne energije.
Bo sedaj kakšna pametna akcija, al se moram zajebavat z Toplotne črpalke ... ?
Jaz sem se šel zajebavat s topl. črp.
Sem jih vprašal - nimajo nobene druge. Če pa kaj bo, se pač prestaviš takrat, saj nisi vezan.
Za stare stranke očitno več ne pripravljajo novih akcij.
Ma počakaš kak mesec dva in greš v akcijo kjer ni papirologije...čez poletje so tako zneski toliko nizki, da hujše razlike ni al si na rednem al akcijskem paketu.
Imajo neko akcijo https://www.pocenielektrika.si/za-dom/ce...rike-2020/

Koliko vidi, je v primerjavi z "akcijo TČ" cena VT nižja za 2.5%, MT pa višja za 2.86%

Sedaj smo na TČ akciji. Ker porabimo okoli 60% v MT se nam verjetno ne splača menjavat.
1 ... 201 202 203 204 205 ... 215 Pojdi na stran 
Iskanje po temi