PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kaj s staro cisterno za kurilno olje?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V kleti imam 10 let staro cisterno za kurilno olje (3x1.5x0.8 m), notri je še nekaj malega olja oz. pomešane umazanije.

Če bi poskusil s fleksarco razžagati, je kakšna možnost, da kaj eksplodira?
Premišljeval sem, da bi jo morda prvo napolnil z nekaj vode, potem pa razžagam.

Kako se jo najlažje znebiti?
Najlažje, a ne najceneje, se je cisterne znebiti, če pogulaš ˝razrez cistern˝ pokličeš majstra. Še rok si ne boš umazal...
(9.7.2020 ob 08:42)jaka_b Napisal: V kleti imam 10 let staro cisterno za kurilno olje (3x1.5x0.8 m), notri je še nekaj malega olja oz. pomešane umazanije.

Če bi poskusil s fleksarco razžagati, je kakšna možnost, da kaj eksplodira?
Premišljeval sem, da bi jo morda prvo napolnil z nekaj vode, potem pa razžagam.

Kako se jo najlažje znebiti?

https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...?tid=17896
Tudi sam sem imel letos enak projekt. Mojstri za razrez so hoteli od cca. 150€ za razrez. Imel sem 4000l cisterno v kleti. Res pa je, da sem cisterno že pred nekaj leti spral z vodo ter je od takrat predelano uporabljal za zalogovnik peletov.

Torej:

Cisterno spereš s precej vode ter prezračiš. Greš v baubau po paket 10x šajb za železo ( nerabiš nevem kakšne kvalitete kupovat ). Na sebe zaščitno opremo ( obvezna očala, rokavice za varjenje ter kakšna halja, ki se ne vname hitro ). Obvezno v prostor ventilator, ki odvaja dim oz. odpreti vsa možna okna. Ter akcija.

Jaz sem jo rezal cca. 3 dni ( vsak dan po kakšno uro ). Odpeljal ciganom ter dobil 40€ za železo Smile
Samo povem da je odkupna cena odpadnega železa 9 centov  za kilogram. Angry Angry Angry
Ne sračkajte s kotnimi brusilkami da ne bo potem kake nesreče!!
Za take stvari se uporablja lisičji rep (sabljasta žaga) ker ne iskri.
Iskanje po temi