PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Protokol talnega gretja z regulacijsko pumpo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

30.3. smo vlili cementne estrihe. Danes so mi prisli priklopit Vaillant pec na plin. Gretje je kombinacija radiatorji + talno. Talno imam v pritlicju, radiatorje pa v zgornji etazi. Nimam dve veji za talno zato smo vgradili Voogel und Noot Etagenregelstation regulacijsko pumpo katera pretvori vroco vodo na temperaturo za talno gretje.

Zdaj pa me zanima kako naj naredim protokol talnega gretja. Na koliko stopinj naj nastavim pumpo za talno gretje in kako dolgo moram gret, predno mi lahko pridejo polozit vinil katerega bodo lepili na estrih.

Centralheizer kateri je polozil talno in vgradil pumpo je rekel naj kurim 5 dni na 40 stopinj, 5 dni na 35 stopinj in 5 dni na 30-25 stopinj.

Je to ok?

Hvala za odgovore in lp
G
gurka ,
kaj ma centralhajcar tu za govort! Imaš PZI projekt Strojnih instalacij in tam ti vse piše.

Tvoje vprašanje je bilo tu gor ža tolikokrat obdelano, da bi na prvo žogo delaj, da nas nekateri resnično zahebavate z neumnimi vprašanji.

Tabela za izvajanje samega protokola :     
pa še : http://www.parketcentercelje.si/Docs/Pro...gretje.pdf

kakšna je ta tvoja vgrajena pumpa ne vem. Izvedi kot sem napisal in podal tabele. 
Malce se le potrudi in prebrskaj forum. 
Tvoj projektant in nadzornik pa tega ne vesta?? Cool
Lep pozdrav
Zdravo,

Hvala za odgovor bom naredil po tabeli. Nadzorni in projektant ne vesta saj smo naknadno si izmislili talno.

Zdaj pa imam se en problem. Imam plinsko pec VAILLANT ecoTEC VU 256/5-5 plus * ločen zunanji bojler uniSTOR VIH Q 75.

Na peci imam nastavljeno gretje vode sistema na 60 stopinj (max gre do 75 stopinj) bojler oziroma vodo pa imam trenutno izkljuceno. Na termostatu Vaillant sem nastavil max 30 stopinj - vec ne gre. Na regulatorju Voogel und Noot za talno gretje sem nastavil na 40 stopinj vendar pride samo do 30 stopinj.

Problem je da na dotik je talno mlacno ni pa toplo tak kot bi moralo bit. 

Moram kako drugace nastavit plinsko pec ali regulator da bo talno delovalo tako kot treba ali pa mogoce ni dovolj barov v sistemu. Kaze mi na peci da je 1,2 bara vendar mi ne javlja nobene napake.

Hvala za info in lp
G
Iskanje po temi