PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija kletne sobe

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
prosim za nasvet za izolacijo sobe v kleti. Soba bo z dvema stenama mejila na notranjost kleti, z dvema stenama pa na zunanje stene hiše, ki so iz betonskih zidakov. Zunaj je hidroizolacija, ima pa ena od teh sten okno, saj je tam jašek, ki je prekrit z lesenim podom. Skozi to okno se je doslej zračilo klet. Zanima me, če moram dati parno zaporo preden dam izolacijo. Imam namen narediti tako: na obstoječe betonske zidake dam parno zaporo, nato naredim podkonstrukcijo, med katero dam 10cm steklene volne (ali druge izolacije?), nato pa mavčne plošče. Vprašanje je, da ne vem, če sploh moram dati parno zaporo in če sem jo predvidel na pravem mestu. 
Hvala
dvepiki,
kontrola pokaže nastanek kondenza v zidakih v obeh tvojih primerih.
Parna zapora se vgrajuje na topli strani stene.
V primeru vgradnje ALU parne zapore je v redu rezultat. Mora pa biti 100% zatesnjena.

Imaš opcijo vgradnje  toplotne izolacije z zunanje strani?
Lep pozdrav
(8.6.2020 ob 11:56)som16 Napisal: dvepiki,
kontrola pokaže nastanek kondenza v zidakih v obeh tvojih primerih.
Parna zapora se vgrajuje na topli strani stene.
V primeru vgradnje ALU parne zapore je v redu rezultat. Mora pa biti 100% zatesnjena.

Imaš opcijo vgradnje  toplotne izolacije z zunanje strani?
Hvala za odgovor. Na zunanji strani sten ni mogoče izolirati, ker je klet pod nivojem površine, tako da moram izolirati na notranji strani sten. Na netu sem kasneje videl, da podobne težave rešujejo tako, da dajo najprej na betonske zidake stirodur, nato se naredi lesena podkonstrukcija, med katero pride steklena volna, zapre pa se z mavčnimi ploščami. A bi moral raje brez stirodurja na beton in z alu folijo tik pred knaufom? Lp
Zgoraj imaš na sliki izračun, drži se ga. Alu folija je obvezna, tik pod gipsom.
Sem računal še z XPS, splača se najprej nalimat 3-4cm stirodura na steno, če že bo zakondenzirala stena, ker XPS je izolativen tudi če je vlažen. Npr. 7cm volna/3cm XPS.
Torej:
gips/alufolija/7cm volna/3cm XPS/stena

Betonski zidaki pa bodo itak skoraj ves čas vlažni, ampak če ne zmrzujejo, OK.
(10.6.2020 ob 09:22)Energetik81 Napisal: Zgoraj imaš na sliki izračun, drži se ga. Alu folija je obvezna, tik pod gipsom.
Sem računal še z XPS, splača se najprej nalimat 3-4cm stirodura na steno, če že bo zakondenzirala stena, ker XPS je izolativen tudi če je vlažen. Npr. 7cm volna/3cm XPS.
Torej:
gips/alufolija/7cm volna/3cm XPS/stena

Betonski zidaki pa bodo itak skoraj ves čas vlažni, ampak če ne zmrzujejo, OK.

Hvala, tocno tako bom naredil. Lp
Iskanje po temi