Objave: 4
Teme: 3
Ocena:
0
Pozdravljeni,
zanima me kako se lepijo osb plosce za suhomontazni estrih.
Uporabil bi 2x 18mm krizem polaganje. Je kaksna dilatacija med spoji oz se plosce skupaj stisnejo(utor/pero), nato polaganje krizem, lepilo utor/ pero + povrsina ter vijacenje?
Kaksno lepilo ustreza in kateri vijaki se privijacijo na osb. Debelina 36mm . Estrih bi bil polozen na stiropor.
Prosil bi izkusene za nasvet..
Objave: 80
Teme: 1
Ocena:
0
Utor pero , križno polaganje, lepljenje PU pena, vijaki po želji recimo za knauf
Ocena:
0
Delaš eno plast ali dve?
če dve potem je upam da jasno kaj lepiš ali ?
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
29.5.2020 ob 16:16
(*Zadnja sprememba objave: 29.5.2020 ob 16:16 uporabnik firefly.)
vijaki za knauf niso ok. Mora biti močnejši "navoj" da ne obrača vijaka. Po možnosti celo tak da ima navoj samo na spodnji polovici da "stisne" plošče skup.
vijaki za knauf niso ok. Mora biti močnejši "navoj" da ne obrača vijaka. Po možnosti celo tak da ima navoj samo na spodnji polovici da "stisne" plošče skup.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 4
Teme: 3
Ocena:
0
Nekako sem prisel do informacij, preko razlicnih izvajalcev
Utor in pero se naj nebi lepili zaradi raztezkov(ceprav minimalnih)
prva vrsta se polozi ,predhodo pobrusi kontaktno povrsino
(tisto katero bomo lepili)
druga vrsta se pobrusi ,krizno polaganje in (lepljenje)
na spojih lahko vijacimo
vijaki spax
lepilo PU pena oz 2k Pu lepilo
Upam da je to to...
Objave: 48
Teme: 7
Ocena:
0
Kakšno kontaktno površino je treeba pobrusiti? Celo ploskev plošč?
Ocena:
27
no, odvisno od OSB ki jih imaš... nekatere imajo "gladko" in ne tako gladko stran. Pomoje če obračaš na "luknjasto" stran bi moralo prijeti lepilo brez da brusiš...
BTW, jst nikoli ne lepim. Jih pa vijačim po celotni površini.
Objave: 187
Teme: 18
Ocena:
0
Na kaj pa se polaga osb plošče? Kar na plato ali izolacijo ali je kakšna podkonstrukcija? Ali je 18 najtanjša opcika ali gre lahko tudi kaj nižje?
Ocena:
0
@Firefly
Sem površno napisal mislil sem knauf vijake za les imajo bolj grob navoj kot tisti za profile, je pa najbolje uporabit takšne s TX glavo ne zdrsne in da brez navoja zadnji cm pri glavi lahko koristi
Kar se tiče PU pene nič brusit samo nanest zadevo položi plošče vijači in bo PU prime tudi na gladko OSB
Če želiš nevtralizirati kakršno koli škripanje v prihodnosti je PU pena dobra rešitev gre pa tudi brez
Ocena:
27
Okane, odvisno od tvoje situacije. Les, profili, nogice, stiropor.... vse je mozno.
Objave: 187
Teme: 18
Ocena:
0
Kaj bi pa priporočal da je čim tanjše med plato in osb, ker nimam višine? Mislim da je sedaj iverka direkt na plato, no bom videl ko se bo odpiralo, čez je pa topli pod. Ko se bo delalo bi rad dal nekaj malo izolacije in osb čez gor pa laminat ali vinil. Je pa majhna povrsina vse skupaj mislom da pod 20 kvadratov tako da cena materiala ni nek faktor. Predvsem me zanima najtanjši možni osb recimo v kombinaciji z vinilom?
Ocena:
27
Ce je plata ravna, das stirodur ga prilimas s purpenom na plato, in gor 12mm osb s purpenom nalimas. Ce je ravno.