Kje boste letos nabavili pelete za novo kurilno sezono? Se mi zdi, da so šle cene kar dosti gor, okoli 10-15%
V lanskem letu sem nabavil polovico zaloge dokaj slabe kakovosti po ceni 3,16€ /vreča od lokalnega proizvajalca na Bledu (svetujem izogib), ter drugo polovico zaloge še kar dobre kakovosti od drugega lokalnega proizvajalca po ceni 3,69€ /vreča. Slednji je letos že dvignil ceno na 4,17€ /vrečo.
Pa upam, da se bodo v temi oglasili tudi tisti iz osrednje Slovenije in Gorenjske, da najdem kakšen uporaben namig zase
Namig ? Ne kupuj zaloge večje od enega meseca ! Tudi mene je izučilo, ko sem kupil zalogo za celo kurilno sezono. Nikoli ne veš, na kaj naletiš, kaj primešajo zraven, kakšna je vlaga, itd....
Letos v marcu, aprilu in nekaj v maju sem v lokalni zadrugi kupoval po 5-10 vreč....Naletel sem na največji šrot od peletov...Šalčka se je zabijala, nastavljena temperatura vode pa nikakor ni dosegla ali pa zeloooo počasi, ogromno pepela, itd....Nakar smo ugotovili, da dobavitelj peletov proti "koncu" sezone v mlin izmeče vse, kar se mu valja po dvorišču !!
Peleti se nikoli ne kupujejo na zalogo, ampak samo za mesec ali dva....In ja, predno me napadete zagovorniki zalog....sami si delajte probleme z "pepelom, negorljivostjo, vlago v peletih, količino pepela, itd...".
Spet dva, ki ne znata kupovat peletov!!!
Sam že osmo sezono kupujem pelete razreda A1 100% smreka na zalogo in sicer po končani kurilni sezoni ponavadi junija.
Zaradi zasedenosti moram naročiti pelete 1 leto naprej.
Peleti so zelo kvalitetni in cena je tudi ugodna 3,6€ vreča.
Pa še to peči ni potrebno nastavljati za nove pelete.
(1.9.2019 ob 19:22)cevko Napisal: Namig ? Ne kupuj zaloge večje od enega meseca !
Kaj potem ti vsak mesec vozijo domov po eno tono in dejansko vsakič sproti gledaš kaj boš kupil?
(2.9.2019 ob 10:52)peleti12 Napisal: Spet dva, ki ne znata kupovat peletov!!!
Sam že osmo sezono kupujem pelete razreda A1 100% smreka na zalogo in sicer po končani kurilni sezoni ponavadi junija.
Sem jih iskal že v začetku julija in do danes se ni kaj dosti spremenilo v sami ponudbi - tako da tvoja teorija ne drži več. No razen če imaš dobavitelja, ki ga potem skrivaš pred vsemi in se brezimensko pohvališ z njim.
Sem malo pogooglal peleti EN A1 kolikor hočeš!
Za mojega dobavitelja ne bom delal reklame, ker jih je potrebno naročiti več kot eno leto naprej, ima dovolj stalnih odjemalcev to pomeni, da so tudi kvalitetni.
LOL, ti to resno? V čemu je poanta da navajaš nek podatek o ceni, v naslednjem stavku pa skrivaš kje kupuješ? Vsakemu se ob tem začne dozdevati, da je že podatek o ceni izmišljen.
Jaz naročam pelete Red Devil, ki so sicer A2 razred ampak se mi zdi da se dobro obnesejo. Nismo še probali A1, da bi lahko probal vleči kakšne izračune oz. razlike..
Tudi slednji so se letos podražili. Mislim da je bila paleta okrog 230-250€
Za tiste, ki ne vedo kakšne pelete kupovat!
Najprej je potrebno pogledat kakšne kvalitete so peleti nato pa ceno in ne kupovat pelete, ki se na testu ZPS nahajajo v zadnji četrtini lestvice!
Trenutno so peleti poceni, prejšnji teden ena paleta dostava na dom 272,0 EUR peleti Drauholz ki so bili na testu zveze potrošnikov na vrhu dobavitelj Drva na dom. Teh še sicer nisem kuril a jih hvalijo.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.