Objave: 26
Teme: 13
Ocena:
0
Živjo,
Zanima me kakšna je okvirna cena izdelave elaborata za povečanje stavbnega zemljišča (Litija - Dol pri Ljubljani) in kdo lahko le tega ureja, kot so mi rekli na UE, tega ne more urejati vsak arhitekt.
LP,
Samo
Objave: 3660
Teme: 8
Ocena:
20
Biroji, ki imajo arhitekta urbanista.
Cena je odvisna od zahtevnosti elaborata/posega in vrste lokacijske preveritve je pa ponavadi tam nekje kolikor vzame občina zase ali nekaj več.
Ocena:
0
Živjo,
sem poslal pikiz750 sem Vam poslal ZS
LP,
Samo
Ocena:
0
Zdravo,
Sem bil na sestanku z podjetjem, katero bi izdelalo Elaborat LP, in smo naleteli na problem. Na kmetijskem zemljišču kateremu bi z LP spremenil namembnost, "vsebuje" tudi nek vodotok kateri pa je pokopan v zemlji v ceveh, in so mi rekli da je minimalni odmik 5 m
Zanima me kakšne so opcije preden se lotimo izdelave Elaborata
- lahko se odkoplje in se struga premakne, ne vpliva to na živo okolje, ker je tako in tako ta cev pod zemljo
- Ali se lahko gradi hiša nad "cevjo", če je ta dejansko zaprta, torej spet ne vpliva na živo okolje.
Ocena:
20
20.5.2020 ob 15:22
(*Zadnja sprememba objave: 20.5.2020 ob 15:23 uporabnik KeCko.)
Ne gre za vodovod ampak reguliran vodotok, občasni ali redni. Ne bom rekel, da so takšni primeri pogosti niso pa redki. Če je vodotok zaveden kot takšen potem gre za minimalne odmike od vodnega sveta 5m. Seveda je prestavitev teoretično možna, ker je že vkop bil izveden z nekim namenom ampak bo to povezano z mnenjem DRSV in stroški, ki jih boste nosili vi. Gradnja "nad" pa ni možna.
Ocena:
0
Tukaj je bilo mišljeno da je manjši vodotok(tudi v nalivih ni pretirane količine vode) zacevljen na območju gradnje, katerega pa bi prestavil kakšen 1-2 m in nato še zaprosil za zmanjšane odmike (recimo 3,5-4m namesto 5m), da lahko realiziram gradnjo objekta 10x8.
Ali se to da oziroma je dovoljeno ?
LP,
Samo
Ocena:
20
22.5.2020 ob 07:27
(*Zadnja sprememba objave: 22.5.2020 ob 07:30 uporabnik KeCko.)
Možno je vse vendar se zna zgoditi, da ti bo DRSV precej zakompliciral. Zaprosi za pogoje in boš videl potem pa s tistim, ki bo spisal pogoje in projektantom uskladite zadeve. Zna biti, da bo potrebna še kakšna hidrološka študija in podobno.
Pa še mal pizdenja: Pa kakšne projektante to najemate, da vam ne znajo vsaj osnovne slike predstavit in povedat res osnovnih zadev kaj in kako in kje se lotit stvari. Sej ja potem pa je cena takšna kot je, najceneje kar se da, zajebavajo pa naj se ostali ali pa investitor.
Objave: 90
Teme: 2
Ocena:
2
Mi imamo podobno situacijo...proti koncu parcele gre (vodotok, hudournik karkoli že" in prav tako je ob največjih nalivih mogoče 20-30cm vode) v cev in potem skozi celo vas pod zemljo v cevi do izliva, škoda da ni v cevi še višje na parceli da nebi gledal tiste grde luknje ampak ni pogojev da bi to lahko uredili. Skratka upoštevati smo morali zakonske odmike prav tako je pa vse skupaj zabeleženo kot poplavno območje (500 letne vode) tako da ima del vasi celotno hišo na takšnem območju saj so to vrisali po zadnjih večjih poplavah. Preveri na PISO še to če še nisi. Kot sem napisal smo mi lahko razparcelirali tako da smo dali poplavni del ven in se nismo ukvarjali z ARSO drugače bo pa potrebno soglasje v katerem pa mogoče ne veš kakšen ukrep lahko pričakuješ.