PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Pridobitev hisne stevilke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(20.5.2020 ob 12:53)zerdoner Napisal:
(19.5.2020 ob 21:35)Pegaso Napisal: Pred priklopom elektrike sigurno ne, ker rabiš poročilo o preverjanju in meritvah električnih inštalacij.
Kar se tiče fasade bi pa z malo sreče lahko šlo skozi, ker dodaš certifikate materiala in izjave k tistemu izvajalcu, ki ti je zidal.

Dvomim. Eden izmed pogojev, da dobiš UD je tudi EI. Za pridobitev EI pa mora biti fasada gotova, da ti jo sploh naredijo. Na EI je tudi slika hiše in dvomim, da bi šlo skozi, da bi bila slika brez fasade EI pa narejena kot da je fasada na njej.

Kaj pa je EI?
Mogoče energetska izkaznica, ki pa za UD za enostanovanjski objekt ni potrebna (mogoče mišljen izkaz energetskih lastnosti stavbe kot del pzi dokumentacije ampak ugibam).
EI = energetska izkaznica. Ko sem sam pridobival UD sem jo potreboval in je bila nujna priloga DZO-ju na UE Žalec. Je pa to bilo poleti 2019. Če je pa sedaj kaj drugače pa ne vem.
(21.5.2020 ob 10:49)zerdoner Napisal: EI = energetska izkaznica. Ko sem sam pridobival UD sem jo potreboval in je bila nujna priloga DZO-ju na UE Žalec. Je pa to bilo poleti 2019. Če je pa sedaj kaj drugače pa ne vem.

Kakšen pa je postopek pridobitve EI? in koliko recimo stane za takšno povprečno novogradnjo.

hvala
Ranga 100-150€
No, jaz lahko potrdim, da EI ni bila potrebna za pridobitev UD (vsaj za moj primer).
(21.5.2020 ob 12:14)Jaco P. Napisal: No, jaz lahko potrdim, da EI ni bila potrebna za pridobitev UD (vsaj za moj primer).

enako pri meni, imam pa PHPP preračun
(24.5.2020 ob 20:39)Pegaso Napisal:
(21.5.2020 ob 12:14)Jaco P. Napisal: No, jaz lahko potrdim, da EI ni bila potrebna za pridobitev UD (vsaj za moj primer).

enako pri meni, imam pa PHPP preračun

Jaz nimam niti tega..
(17.5.2020 ob 19:34)gradnja_menges Napisal: https://vestnik.si/clanek/aktualno/tudi-...bsp-720600

Mogoče samo še pojasnilo, da so trditve v članku zavajajoče. Uporabnega dovoljenja ni možno pridobiti zakonito v kolikor objekt ni zaključen do te mere, da izpolnjuje vse bistvene zahteve, med katere sodi tudi energetska učinkovitost in posledično zaključen toplotni ovoj stavbe.
Torej ni več tistega "...fasado pa enkrat pol, ko bo spet kaj denarja..." In se je enim to zavleklo za 20 let. Verjetno je kar prav tako.
Ne ni tega. Meni je bilo dokaj nedvoumno da pač mora biti objekt zaključen da je uporabno in hišna. Se pa je tu po forumu nekaj pisalo, da se da brez in članki, kot je citiran so tudi zelo zavajajoči tako da se mi je zdelo smiselno črno na belem jasno napisati, da legalno ne gre.
Legalno ne gre vsekakor. 
Vendar če inšpektor to nelegalnost zazna in sicer da ni fasade, določi rok do kdaj se fasada mora narediti. Po tem roku (1 leto od izdaje UD oz. do 3 let v kolikor je socialna ogroženost) pa lahko investitorja kaznuje.Več člankov je na to temo in mislim da to drži. Ali ne?
Kaj pa odgovorni vodja projekta? Naj podpiše dokumentacijo in izjavi, da je vse ok, četudi ni, kljub temu, da s tem odgovarja (kazensko in z licenco)?
Dokler ne bo vsaj 20 takih zgubilo vse in se kazni placalo se bo se vedno dogajalo kar se...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
@gradnje_mengeš ni letelo direktno nate ampak samo na članek ker ni korektno spisan.

Kot pa je napisal vuego, brez tega, da bi nadzorni in odgovorni projektant kršila zakonodajo in podajala neresnične izjave, UD ni možno pridobiti. To kar je zapisano v članku se lahko nanaša na objekte, ki so morebiti dobili HŠ še po stari zakonodaji in še do sedaj nimajo izvedene fasade. Za novozgrajene objekte pa velja, da brez toplotnoizolativnega ovoja ne morejo dobiti uporabnega dovoljenja
1 2 3
Iskanje po temi