PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Pridobitev hisne stevilke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo, 

Mi lahko kdo, ki je v zadnjem letu pridobival hišno številko za novogradnjo kakšen je postopek pridobitve? 

hvala
(17.5.2020 ob 09:34)Origin Napisal: Zdravo, 

Mi lahko kdo, ki je v zadnjem letu pridobival hišno številko za novogradnjo kakšen je postopek pridobitve? 

hvala

Zdravo, jaz sem ravno v postopku.
Najprej moraš urediti elaborat vpisa stavbe v kataster pri GURS, to ti naredi geodet in pride okoli 600eur.
Potem pa, ko urediš vse DZO-je, se naredi vloga na UE za pridobitev uporbnega dovoljenje.Ko to prejmeš, daš vlogo na GURS za pridobitev hišne številke...seveda moraš prej dobiti še odločbo od njih za tisti vpis v kataster.

Zadeve se vlečejo.

Lp
Mar ni po novem,da vse mora biti tip-top končano;vse po načrtih,kar pomeni,da recimo brez Fasade ni možno dobiti hišno številko ipd.
To mene tudi zanima, da vem če je možno v nedokončani hiši biti in potem sproti dokončati. Ker bi čimprej naredil glavne prostore in potem naprej
https://vestnik.si/clanek/aktualno/tudi-...bsp-720600
(17.5.2020 ob 12:44)mayk77 Napisal:
(17.5.2020 ob 09:34)Origin Napisal: Zdravo, 

hvala

Zdravo, jaz sem ravno v postopku.
Najprej moraš urediti elaborat vpisa stavbe v kataster pri GURS, to ti naredi geodet in pride okoli 600eur.
Potem pa, ko urediš vse DZO-je, se naredi vloga na UE za pridobitev uporbnega dovoljenje.Ko to prejmeš, daš vlogo na GURS za pridobitev hišne številke...seveda moraš prej dobiti še odločbo od njih za tisti vpis v kataster.

Zadeve se vlečejo.

Lp
Hvala za odgovor. Kako pa izgleda priprava DZO-ja in kaj vse vsebuje?

Glede na zgornji link razberem, da tudi če ni fasade sebi naj izdalo uporabno dovoljenje ampak mora biti v roku enega leta to urejeno? Je ze imel kdo takšen primer? 

hvala
Jaz sem ravno prejšnji teden oddal vlogo za uporabno dovoljenje na UE.. držim pesti, da ne bo treba še kaj dopolnjevat..

Kot rečeno..
- rabiš geodetski posnetek (in ostalo = elaborat kar uredi geodet za teh 600-700€)

- Projekt izvedenih del - PID dokumentacijo ("špeh" načrtov ala PGD, PZI - vsebuje tudi DZO z vsemi izjavami o lastnostih materialov ipd.., podpisi projektanta in nadzornika..) - cca 1000€

-> Vlogo za pridobitev UD (skupaj s PID) oddaš na UE (taksa 13,6€) in držiš pesti.. 

- ko dobiš UD se lahko odda vloga za izdajo hišne št. (na geodetsko al kam že? ..vsaj v mojem primeru bo to naredil geodet..) - upravna taksa 22,6€ + tablica s hišno št. 18,3€

---------------------
Če mene vprašaš totalno brez veze in izguba denarja, ker:
- kar je vgrajeno je itak že in če ni ok, potem ne vem kako bi za nazaj to popravljal samo da dobiš UD..?! (v takem primeru se bo kvečjemu na DZO-jih nekaj brez veze napisalo samo da bo šlo čez..)
- marsikateri "majster" nima pojma kaj je to UD in kaj so npr. dokazila o lastnostih materialov - OBVEZNO se je potrebno z vsakim izvajalcem PRED začetkom del dogovoriti, da dokazila ob koncu priloži (pred plačilom) - za nazaj je potem praktično nemogoče pridobivat dokazila (še posebej, če je delal kak "popoldanec", ki nima pojma..)
- na koncu dobiš nek špeh PID-a, ki ima neskončno strani in prilog, ki jih 100% nihče ne pogleda detajlno, pa tudi če bi jih, verjamem, da jih ne razume..
Slučajno kdo ve, če je postopek identičen, če bajta stoji tam kjer je bila prej stara? Številko sem dol snel in glede na njeno starost bi jo kar obdržal. Smile  Tud če prihranim samo tistih 18€
Ali ni v primeru, da je gradnja skladna z PGD in PZI, potrebna samo izjava projektanta in nadzornika, da ni bilo odstopanj pri gradnji in je to v bistvu PID?
(19.5.2020 ob 13:53)gradnja_menges Napisal: Ali ni v primeru, da je gradnja skladna z PGD in PZI, potrebna samo izjava projektanta in nadzornika, da ni bilo odstopanj pri gradnji in je to v bistvu PID?

To drzi.
Ne, ne drži. Posebne izjave, da ni bilo sprememb ni - je samo splošna izjava za PID.

Posamezne načrte res zamenjujejo PZI načrti (ni potrebna izdelava PID načrtov), vodilni načrt ima poleg klasične pid izjave zraven še elaborat za vpis v kataster stavb.

Vodilni načrt vsebuje:

Citat:(7) Če pri gradnji ni prišlo do odstopanj od projektne dokumentacije za pridobitev mnenj in gradbenega dovoljenja, ki je bila sestavni del gradbenega dovoljenja, in od projektne dokumentacije za izvedbo gradnje, ki je bila priložena prijavi začetka gradnje, vodilni načrt ne glede na tretji odstavek tega člena vsebuje le:
– podatke o udeležencih, gradnji in dokumentaciji, ki se navedejo na obrazcu iz priloge 1A tega pravilnika,
– kazalo vsebine projekta, ki se izdela na obrazcu iz priloge 3 tega pravilnika,
– izjavo projektanta in vodje projekta ter nadzornika in vodje nadzora, ki se izdela na obrazcu iz priloge 2C tega pravilnika, in
– elaborat za vpis stavbe in delov stavbe v kataster stavb, če gre za stavbe, ali elaborat za vpis v kataster gospodarske javne infrastrukture, če gre za objekte gospodarske javne infrastrukture.
Hvala vuego za pojasnitev. Kdaj pa je primerni čas za novogradnjo pridobivanje UD? 
Ali pa recimo za vpis v kataster stavb? 

Ali je lahko to recimo pred priklopom elektrike, brez fasade,..
Pred priklopom elektrike sigurno ne, ker rabiš poročilo o preverjanju in meritvah električnih inštalacij.
Kar se tiče fasade bi pa z malo sreče lahko šlo skozi, ker dodaš certifikate materiala in izjave k tistemu izvajalcu, ki ti je zidal.
Evo, mi smo danes dobili uporabno dovoljenje!  Cool
Od oddaje vloge do pridobitve je trajalo 1 teden. Ni bilo potrebno nič posebnega dodajati ali dopolnjevati (s tem, da je bil PID res konkretno urejen).

Geodetu sem poslal kopjo UD, ki bo uredil vse potrebno na GURS-u (vpis v kataster stavb in ne vem še čega..) za pridobitev hišne št. - dobim odločbo (v kratkem upam..).
(19.5.2020 ob 21:35)Pegaso Napisal: Pred priklopom elektrike sigurno ne, ker rabiš poročilo o preverjanju in meritvah električnih inštalacij.
Kar se tiče fasade bi pa z malo sreče lahko šlo skozi, ker dodaš certifikate materiala in izjave k tistemu izvajalcu, ki ti je zidal.

Dvomim. Eden izmed pogojev, da dobiš UD je tudi EI. Za pridobitev EI pa mora biti fasada gotova, da ti jo sploh naredijo. Na EI je tudi slika hiše in dvomim, da bi šlo skozi, da bi bila slika brez fasade EI pa narejena kot da je fasada na njej.
1 2 3
Iskanje po temi