Objave: 105
Teme: 12
Ocena:
0
Zdravo,
Mi lahko kdo, ki je v zadnjem letu pridobival hišno številko za novogradnjo kakšen je postopek pridobitve?
hvala
Objave: 2380
Teme: 2
Ocena:
9
Mar ni po novem,da vse mora biti tip-top končano;vse po načrtih,kar pomeni,da recimo brez Fasade ni možno dobiti hišno številko ipd.
Objave: 1266
Teme: 7
Ocena:
3
To mene tudi zanima, da vem če je možno v nedokončani hiši biti in potem sproti dokončati. Ker bi čimprej naredil glavne prostore in potem naprej
Objave: 202
Teme: 1
Ocena:
2
Jaz sem ravno prejšnji teden oddal vlogo za uporabno dovoljenje na UE.. držim pesti, da ne bo treba še kaj dopolnjevat..
Kot rečeno..
- rabiš geodetski posnetek (in ostalo = elaborat kar uredi geodet za teh 600-700€)
- Projekt izvedenih del - PID dokumentacijo ("špeh" načrtov ala PGD, PZI - vsebuje tudi DZO z vsemi izjavami o lastnostih materialov ipd.., podpisi projektanta in nadzornika..) - cca 1000€
-> Vlogo za pridobitev UD (skupaj s PID) oddaš na UE (taksa 13,6€) in držiš pesti..
- ko dobiš UD se lahko odda vloga za izdajo hišne št. (na geodetsko al kam že? ..vsaj v mojem primeru bo to naredil geodet..) - upravna taksa 22,6€ + tablica s hišno št. 18,3€
---------------------
Če mene vprašaš totalno brez veze in izguba denarja, ker:
- kar je vgrajeno je itak že in če ni ok, potem ne vem kako bi za nazaj to popravljal samo da dobiš UD..?! (v takem primeru se bo kvečjemu na DZO-jih nekaj brez veze napisalo samo da bo šlo čez..)
- marsikateri "majster" nima pojma kaj je to UD in kaj so npr. dokazila o lastnostih materialov - OBVEZNO se je potrebno z vsakim izvajalcem PRED začetkom del dogovoriti, da dokazila ob koncu priloži (pred plačilom) - za nazaj je potem praktično nemogoče pridobivat dokazila (še posebej, če je delal kak "popoldanec", ki nima pojma..)
- na koncu dobiš nek špeh PID-a, ki ima neskončno strani in prilog, ki jih 100% nihče ne pogleda detajlno, pa tudi če bi jih, verjamem, da jih ne razume..
Objave: 250
Teme: 0
Ocena:
2
Ali ni v primeru, da je gradnja skladna z PGD in PZI, potrebna samo izjava projektanta in nadzornika, da ni bilo odstopanj pri gradnji in je to v bistvu PID?
Objave: 250
Ocena:
2
Hvala vuego za pojasnitev. Kdaj pa je primerni čas za novogradnjo pridobivanje UD?
Ali pa recimo za vpis v kataster stavb?
Ali je lahko to recimo pred priklopom elektrike, brez fasade,..
Objave: 115
Ocena:
2
Pred priklopom elektrike sigurno ne, ker rabiš poročilo o preverjanju in meritvah električnih inštalacij.
Kar se tiče fasade bi pa z malo sreče lahko šlo skozi, ker dodaš certifikate materiala in izjave k tistemu izvajalcu, ki ti je zidal.