PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Nižanje estriha - kaj narediti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

na hodniku bi morali zbrusiti oz ponižati estrih za cc 1,5 cm, če hočemo položiti gor keramiko. Gre za cc 10 m2. Pozna kdo kakšnega izvajalca, ki nam lahko to naredi in ne bo stalo celo premoženje? Druga varianta, o kateri smo pa razmišljali, je pa ta, da bi sami najeli stroj za brušenje ter sami pobrusili na želeno višino vendar ne vemo ali so stroji za brušenje betona ok, ali bomo znali to narediti, kje najeti itd. V glavnem bi prosila za kakšne nasvete, kontakte.

Smo pa iz okolice Postojna.

hvala in lep pozdrav.
Po moje vam je lažje požagati vrata oz. jih prilagoditi višini,ko so že ploščice gor.
(7.5.2020 ob 08:54)Beri Napisal: Po moje vam je lažje požagati vrata oz. jih prilagoditi višini,ko so že ploščice gor.

ISmo razmišljali tudi o tem. Imamo pa že fasado in vse, ter vrata so aluminijasta od Pirnarja z velikim razponom (z obsvetlobniki cc 3m).
(7.5.2020 ob 13:06)Anya_CST Napisal:
(7.5.2020 ob 08:54)Beri Napisal: Po moje vam je lažje požagati vrata oz. jih prilagoditi višini,ko so že ploščice gor.

ISmo razmišljali tudi o tem. Imamo pa že fasado in vse, ter vrata so aluminijasta od Pirnarja z velikim razponom (z obsvetlobniki cc 3m).

O brušenju ne morem svetovati, saj s tem nimam izkušenj, sem pa pred kratkim moral odstraniti cca 7 kvadratov estriha (debelina 6 - 7 cm) in je bilo to relativno hitro opravilo (pol dni). 
Mislim, da bi glede na malo kvadraturo, znala biti opcija kjer trenutni estrih odstranite ter naredite novega na pravi višini še najlažja.

Lp,
Matevž
Boljš varijanta je polaganje vinila.
Vinil je m2 ceneje kot keramika, polaganje + izravnava estriha pa je približno toliko kot polaganje keramike.
Brušenje estriha bo zamudno in drago. Z vinilom boste prihranili, poleg tega je vinil veliko bolj trpežen kot keramika.
Zakaj pa niso vrata 2cm nizja?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
(7.5.2020 ob 15:26)Matevz13 Napisal:
(7.5.2020 ob 13:06)Anya_CST Napisal:

O brušenju ne morem svetovati, saj s tem nimam izkušenj, sem pa pred kratkim moral odstraniti cca 7 kvadratov estriha (debelina 6 - 7 cm) in je bilo to relativno hitro opravilo (pol dni). 
Mislim, da bi glede na malo kvadraturo, znala biti opcija kjer trenutni estrih odstranite ter naredite novega na pravi višini še najlažja.

Lp,
Matevž

Imamo talno, tako, da če estrih odstranimo gre z njim tudi talno gretje :/
Če morajo biti ploščice, potem je strošek dejansko nepomemben, ker predvidevam, da ženski spol želi to spremembo talne obloge Big Grin.
(7.5.2020 ob 15:36)yeo Napisal: Boljš varijanta je polaganje vinila.
Vinil je m2 ceneje kot keramika, polaganje + izravnava estriha pa je približno toliko kot polaganje keramike.
Brušenje estriha bo zamudno in drago. Z vinilom boste prihranili, poleg tega je vinil veliko bolj trpežen kot keramika.

Ja, smo prišli do enakega zaključka. Verjetno bo res vinil, čeprav si tega najmanj želim Smile
Je pa vseeno keramika po moje bolj trpežna kot vinil.
Če ti pade kaj konkretnega na tla boš drugače menila.
(14.5.2020 ob 13:35)pentax Napisal: Če morajo biti ploščice, potem je strošek dejansko nepomemben, ker predvidevam, da ženski spol želi to spremembo talne obloge Big Grin.

Ja, vendar (glej za zlomka), ne za vsako ceno (:O)
Iskanje po temi