Lp
Zanima me kako bi se dalo razširit gotovo fasado iz stiroporja med levo in desno špaleto?
Fasader mi je rekel da če se naredijo beli robi okrog da je 5cm premalo za zaključni kotnik iin mrežo in še na debelejše pride silikat oz se vidi razlika v debelini.
A res ni druge rešitve kot zaključni sloj potegnit gor po celi zunanji steni?
5.5.2020 ob 07:18 (*Zadnja sprememba objave: 5.5.2020 ob 07:26 uporabnik LordTado.)
Debelejši je bil in narejena šrega k vodilom od rolet.
Sedaj bo se dal tanjši gor 0.020 kar približno nadomesti 0.031.
Skratka gre se za to da se mora odrezat oz. odstranit star in potem seveda na obeh zunanjih kotih zaključit s kotnikom z mrežo.
Največ stroška je ker se mora končni sloj potegnit po celotni zunanji steni ker se kotniki baje morajo prekriti nekje 15cm...
Zato sem razmišljal če se naredijo beli robovi 5cm široki ampak je baje premalo...
Na sliki se ne vidijo zunanji robovi,skratka na strani pride tanjši stiropor,da bo raven z vodili od rolet in da ne bo napoti ker so na desni balkonska vrata.
Iščem način kako bi se obdelal zunanji okvir da ne bi bilo potrebno vlačit celotne stene okrog 30m2 na novo ampak bi se dalo rešit s 5cm robom.
LordTado,
ja, hudiča čudna slika.
Morda v širini police ( levo / okno in desno/vrata) odrežeš in narediš špaleto v barvi cokla.
Ali imaš še kaj starega zaključnega sloja? Zidar je kar primerno dejal, da je potrebno izvesti preklop. Na strani vrat narediš drugačno fasado ; nekako presekaš enobarvnost z vzorcem. Se malce z ženo poigrata kako in kaj.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.