Objave: 5
Teme: 2
Ocena:
0
Imam že izbrano hiško, ki je vredna 100.000€.
Problem je v tem, da nimam privarčevanih sredstev, saj sem ravno plačal za avto 10k€. Napraskam lahko 10k€ gotovine, če poberem vse iz računa. Torej bi rabil kredit za 90k€ (ampak rajši 100k€, ker hiška nima kuhinje montirane).
Problem je v tem, da nimam nobene lastnine, tudi nobenega partnerja, ne možnosti poroka. Sem čisto sam in banke mi ne dajo celotnega kredita, ker mi pokrijejo samo do 70% ali 80% vrednosti hiše.
Kaj lahko naredim? Mesečnega prihodka imam 1.2k neto + malica in prevoz 300€.
Ali lahko vzamem kakšen hitri kredit, ki bi mi pokril manjko 20k€ da lahko poplačam hišo?
Vsak nasvet dobrodošel.
Objave: 6899
Teme: 51
Ocena:
-69
Lahko najbrž samo si potem kreditno sposoben za toliko manj. Ker potem je 1,2k€ plače minus anuiteta za hitri kredit.
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
Ce je mesecni neto dohodek taksen kot pravis nebo nobenega problema, sploh v primeru ce je hisa vredna vec, kot pa je trenutna prodajna cena. Odvisno od razpolozenja cenilca, ki bo naredil cenitev ;) pojdi na banko oziroma vec bank z idejo kako in kaj si si zamislil. Ce bos banki zanimiv in bos zraven kredita pripravljen vzet se kak njihov drug produkt (varcevanje) si na dobri poti do uspeha :)
Se pa vedno bolj govori/spekulira, da bo obrestna mera v naslednjih letih krepko narastla. Vsi ti poceni krediti, ki so se dobili v zadnjih nekaj letih naenkrat ne bodo vec poceni, kar je itak za pricakovat. Tam do leta 2020/21 bi naj EOM bila okrog 0%, potem pa hop gor. Vprasanje spet, kaj je tukaj res in kaj ne. Je pa nekaj jasno, da euribor je ze zelooo dolgoooo v minusu, kar pa lahko pomeni samo eno, da prej ko slej bo sel gor :)
Objave: 119
Teme: 6
Ocena:
0
1. Zakaj, nekdo, ki je cisto sam potrebuje hiso?
2. Kdo Vam je rekel, da je hisa vredna 100 T€?
Verjetno toliko zahteva sedanji lastnik.
Objave: 7866
Teme: 18
Ocena:
-189
1. Hišo potrebuje, da ne bo več sam. Najprej štalca, pol pa kravca.
2. Hiša je za toliko naprodaj; koliko je v resnici vredna pove strokovnjak.
3. Vsak tele ma svoj vesele (ura, avto, hiša, vikend, potovanja)
4. Izkušnja biti zapufan, je neprecenljiva
Objave: 5
Teme: 2
Ocena:
0
Če vas nekatere zanima zakaj rabim hišo, če pa sem sam. Zato ker sem že 10 let v najemu in sem za najemnino zmetal že vsaj 30k€ (kar bi komot lahko imel že za del hiše). skratka metanje denarja skozi okno
In ker kjerkoli sem bil, je vedno en kup ljudi v bloku, ki kakršnekoli investicije v obnovo stanovanjskega bloka vidijo kot zlo in vsemu nasprotujejo, kar ni po njihovo (predvsem starejši so obup). Ali pa ne dovolijo nikakršne dodatne izvedbe za dobrobit skupnosti ali posameznika (nrp: namestitev zbiralnikov vode iz kapnic za zalivnaje vrtov).
Sam svoj gospodar je nepreceljivo, ne pa da ti 2/3 nerazgledanih ljudi večinsko preglasi vsako idejo v izboljšavo stanovanjskega bloka ali pa na koncu zavrnejo vsako izbiro ponudbe, ker želijo, da samo "njihovi majstri - prijatelji" delajo sanacijo.
Ocena:
-189
Svečka, sem te povsem razumel. Naveličal si se demokracije, kjer 10 buteljnov preglasuje enega pametnega. Menda je o tem razmišljal en stari Grk in mu je bilo čisto jasno. Zato je zame Marija Terezija vrhunec vladanja. Ena pametna pa nobenega parlamenta.
Objave: 119
Teme: 6
Ocena:
0
Spostovani Svecka, popolnoma se strinjam z vami, kar se tice najema in najemnine.
Vseeno zagovarjam, da se kupi nepremicnina,katera odgovarja vasi situaciji in nepremicnina,
ki jo lahko financirate z lahkoto naslednjih pet ali deset let.
V popolnoma enaki situaciji sem bil jaz, le da sem bil v najemu samo pet let, nato kupil enosobno stanovanje na superzanimivi lokaciji,
cez pet let prodal z dobickom, nato kupil tri sobno stanovanje. Kasneje z zeno in narascajem stiri sobno.
Vedno sem gledal najprej lokacijo, nato infrastrukturo in nazadnje, da je blok cim manjsi. V mojih primerih sest do deset stanovanj.
Danes sva z zenio v lastni hisi, v mestu z vso infrastrukturo pred nosom in zelo blizu sluzbe. Imava pa najmanjso mozno parcelo, da na stara leta nebo prakticno nic odvecnega dela.
Objave: 1162
Ocena:
4
Ce je to ze postavljena zadeva, potem ok, drugače je pa to delec od 100k.
Banke ti bodo dale kredit brez skrbi, poves isto kot nam ne smes pa racunat na neki ful ugoden kredit ker si pac rizicen
Ocena:
-189
Poskusi avto prodati lizing hiši in ga vzeti pri njih na lizing. Jim pošteno razloži, zakaj. Velja le v primeru, da si ga skeširal. Nekaj keša bo kapnilo...
Objave: 915
Teme: 14
Ocena:
1
Kadotr, zakaj bi to naredil? Lizing mu zbije kreditno sposobnost kolikor jaz vem.... ?
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
Lizing NE "zbije" kreditne sposobnosti. Večino avtomobilov s.p.-ji in "fušarji" kupijo na lizing, ker je večina njih, (uradno) kreditno nesposobnih.
Objave: 6899
Teme: 51
Ocena:
-69
Kdor ima lizing, naj pogleda v sisbon. Če je tam, potem lepo zbija kreditno spodobnost. Jaz sem leta 2012 ravno iz tega razloga kupila avto na lizing in res ni bilo notri, so se pa vsi že lepo čudili temu. Takrat naj bi se že leto notri vestno to vpisovalo
Poleg tega sem se zmenila da sem obroke poravnavala po položnici in tako ni bi bilo nobenega direktnega odbijanja. Pa vendar me je banka opozorila, da bi mi, ce bi jim tako ustrezalo, vseeno lahko odbijala od kreditne sposobnosti če bi se ji tako zahotelo (pri vpisu v sisbon ps ni izbire), ket sem plačevala z vedno istega računa, ki sem jim ga dala na vpogled pred najemom krede in bi kamot to smatrala kot vsakonesecno obveznost ki se ji ne morem ogniti in mi manjša kreditno sposobnost. Saj veste, ko vas prosijo ne samo samo za zadnje 3 ali 6 plačilne liste, temveč tudi izpiske trr?
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
V zacetku leta, ko sma midva jemala kredit je lizing bil viden oz zabelezen v sisbonu, pa je moja prav tako dobivala mesecno poloznico za placilo obroka. Sma tudi midva bila prepricana da lizing ni zabelezen in da ga neboma rabila izplacat pa nama je na banki takoj postavila vprasanje “kaj pa lizing” :) in ni bilo druge da sma ga izplacala. Sama sreca, da je bilo za poplacat se samo par obrokov. Lahko pa vsak sam preveri ali pa pri svojem referentu na banki kaj vse je vidno v sisbonu, to je najbolj ziher opcija :)