PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izravnava balkona

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam balkon po dolzini hise dolga 12m. Na njem so ploscice in bila lesena ograja na čelu balkona je bila tudi lesena okrasna obroba.

Odlocil sem se za menjavo ograje, in sicer lamelna ograja iz plocevini med stebri.

Ko sem odstranil staro leseno ograjo sem vide da je balkon na sredini napet in v enostran spuscen 5cm na drugo 7cm glede na sprednje celo, kar je pa zelo motece sedaj ko bo nova ograja.

Namen imam polozit tudi keramiko. Prej sem mislil samo premaz z superground d4 od murexina in na obstojoce ploscice polozit keramiko 30x60cm. Ampak zdaj vrjetno ne bom.

Kaj priporocate da je za naredit? Zafrsolat celo in zravnat podlago? Ta obcija mi je njamajn vsec saj so balkonska vrata montirana na keramiko ker so bila menjana tako da imam samo 1cm maneverkse visine.

Imate kaksno idejo
Domix,
v temi atike je omenjeno, da je statika pomembna, zelo pomembna.
Ne moreš ti kar tako dodatno obremeniti beton/konzolo z dodatnimi " kg " betona. Izračunaj si, koliko ga boš vgradil , da izravnaš.
Odstrani stari beton do plošče; vgradi v rahlem naklonu XPS ; sistemska rešitev; ograjo od spodaj pritrdi.
Lep pozdrav
Se popolnoma strinjam, ce ze predpostavim da bi na novo polozil 12m2 keramike z 4 zakli lepila je to 350kg brez izravnave.

Potem bo najboljse da res stolcem dol staro keramiko do plosce, izravnava in nato nova keramika.
Iskanje po temi