PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Razlika med kanalizacijskimi cevmi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Mene pa zanima kaksna je razlika med sivimi in oranznimi kanalizacijskimi cevmi? Vem da so sive za hisno, oranzne pa za javno kanalozacijo, ampak katere so boljse in zakaj?

Hvala in lp
Oranžne so bolj trdne in jih lahko bolj obremeniš (zemljina in dodatna obtežba).
V hiši takih obremenitev ni in se uporabljajo mehkejše sive cevi.

Lahko v hiši sicer uporabiš oranžne cevi, a je to nepotreben strošek, ker so dražje
Aha skratka trdnost. Glede cene pa so se nekoliko cenejse kot sive. Gledal na instal.si

Lp
Me preseneča, da so celo cenejše....
Pred leti, ko sem bil v fazi sanacije kanalizacije so bile dražje
Siguno napaka.Oranžne so kar precej dražje
Dalje imaš pa še oranžne SN4, ki so za v travnik, za v cesto pa poglej za SN8, da ne bo potem joka, ko jo bo stisnilo...
Ja sej te na instal.si so sn4. Rabim jih pa za v travnik kjer ni povozno-no je s karjolo Big Grin

Me pa sedaj zanima katere bi bile boljse te oranzne sn4 ali navadne sive?

Lp
Jaz bi dal kar te oranžne. Nikoli ne veš kdaj se bo po travniku peljal kak traktor.
Tudi sam se nagiban na oranzne sn4. Ima se kdo kako mnenje?

Lp
Pa kaj teb ni jasno? Pejt že kupit tiste oranžne cevi...
Je en evro razlike, pa ga pri srcu stiska zdaj. Prej bi šlo.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ma ste pa pametni ej. Kdo pa sploh omenja denar? Ce bi mi slo za denar nebi spraseval. Rad bi sploh vedel kaj je razlika. Ker ce bi ble organzne oh in sploh zakaj so pol cenejse? Plus tega ce bi ble trgovine odprte bi se odpravil v trgovino in tiste ki bi mi odgovarjale bi vzel. Tako pa zal ne morem pogledat. Zato pa sprasujem ne.
Vsakemu se gre za denar!
Če se tebi ne gre, je s tabo kaj narobe ali pa ga imaš toliko, da je nepomemben (slednje težko verjetno).

Razlika med cevmi je že bila opisana. A si sploh razumel napisano ali rabiš še več razlag?
Razliko v ceni ti bo najbolj merodajno obrazložil tisti, ki jih prodaja. Veleprodaja nekje še vedno dela bp...ti je telefon crknil, da ne moreš poklicati?
Mi je crknil telefon ja. Mi posodis svojega?
Tudi jaz te ne razumem.......
Lepo ti je bilo obrazloženo, da so oranžne bolj trdne in namenjene za zunanjo uporabo.
Ti praviš, da jih potrebuješ za zunaj in s tem bi morala biti tukaj pika.

Pa ne, ampak še enkrat sprašuješ kakšne cevi bi moral dati.

Očitno te nižja cena trših cevi moti......
Pa te ne bi smela, saj trgovci prodajajo tudi po akcijskih cenah, če se želijo znebiti zaloge.........
1 2
Iskanje po temi