PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kombinirano talno gretje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni

Ima kdo v kopalnici dvojno talno gretje? Elektro in vodno. 
Vodno pozimi, elektro poleti, ko pec ne deluje.

Kako ste polagali grelne kable in cevi. 
Ali je mozno, da v mestih kjer se dotikata kabel in cev, kabel pregori - ni odvzema toplote? 

Hvala za odgovore.
Vodno talno gre V estrih,električno talno pa NA estrih in vse top Smile

Na YouTube imaš kako se polaga vodni sistem,potem tudi električni sistem pa si malo oglej
Imam (vodno v estrih, električno na estrih) in deluje odlično.
Imate kako časovno potem urejeno da se samo vklopi zadeva zvečer ali ročno vklapljate? Koliko časa prej pa prižgete zadevo?

Se zadeva tudi spelje tam kjer je tuš, če imaš ploščice in kanaleto?
Look Lep pozdrav. 
Nagibam se na električno talno gretje,komplet novogradnja cca120m2. Imam ponudbo od Egro Zormana za akumolacijsko električno talno gretje. Cca 4.500€ bi me prišlo z montažo in v vsaki sobi termostat. Za TČ me pride cca 10000,kjer je všet razvod z taljim gretjem. Kasneje vzdrževanje itd itd..Ali je smiselno dati v estrih vodno talno razpeljavo(kot rezervo) in pa položiti električno talno zraven kot primarno gretje? Kakšen bi bil potek postavitve? 
Kasneje imam v planu postaviti samooskrbo z elektriko.
Hvala
Zakaj potem ne samo vodno talno pa grelec zadaj? Eloblock npr...
Ali ima kdo v hisi samo el.talno gretje?Ali je boljse postaviti kombinacijo vodnga in el.Malo se bojim ce lektricno crkne znajo biti problemi pri menjavi le tega.Zato razmisljam o kombinaciji,kar pa zna biti metanje denarja,ce bo elektricno delalo
Naredi samo vodno talno, vodo pa potem grej z elektriko. Če crkne samo zamenjaš vir ogrevanja, talno pa ostane.
Tudi jaz mislim, da je najbolje dati cevi za talno ogrevanje (povsod), potem pa "kuriš" na kakršenkoli vir, ki je na razpolago in ekonomičen (elektrika, drva toplotna črpalka, plin, ......)

Če pa se električno talno pokvari ali vodno začne puščati, je v vsakem primeru "čista jeba" in sledi razkopavanje na mestu okvare......
(6.6.2020 ob 22:38)Korl Napisal: Ali ima kdo v hisi samo el.talno gretje?Ali je boljse postaviti kombinacijo vodnga in el.Malo se bojim ce lektricno crkne znajo biti problemi pri menjavi le tega.Zato razmisljam o kombinaciji,kar pa zna biti metanje denarja,ce bo elektricno delalo

Električno mrežo se splača dati kvečjemu tam, kjer si želiš občasno na hitro pogreti tla.
Če bi jaz delal zdaj, bi zagotovo dal čez vodno talno še el. mrežo v kopalnico.
Pa talno za kopalnice bi dal na ločeno ogrevalno vejo, da lahko tam greješ po drugi krivulji.
Prav velike pospešitve ogrevanja ne bo, saj bo itak potrebno ogreti celotno debelino estriha.
Nekoliko hitrejši odziv bi bil kvečjemu z električnim talnim v lepilu ploščic.

Ločena ogrevalna veja je seveda smiselna,a spet odvisno od navad......

Sam imam električni radiator za sušenje brisač, ki ga vklopim pred tuširanjem, izklopi pa se po eni uri delovanja.

Popolnoma zadostuje....
Saj električno talno je v lepilu pod ploščicami...

Tudi mi imamo el. lojtro, ki zadostuje, so pa precej bolj udobna topla tla.
Imaš prav!
Električno talno je v današnjih časih samo še v lepilu za ploščice.
Iskanje po temi