(30.3.2020 ob 10:12)zokisu Napisal: (30.3.2020 ob 07:38)Marko1976 Napisal: In še bistveno - Ker imam oder na posojo proti plačilu, imam idejo, kako bi najbolj ekonomično prišel skozi. Razmišljam, da bi delal po dveh etapah, najprej naredim zgornji del hiše "na ključ", mi oder odpeljejo, in naredim še spodnji del brez odra v miru. V tem primeru bi moral narediti "črto" na sredini hiše vodoravno, morda celo kak "vdrti profil" - ima kdo idejo, kaj narediti?
To - po etapah - bi mi prišo tudi prav, ker bi lahko sam delal zaključni sloj. glede le-tega - kakšen je najenostavnejši za nanos in po ugodni ceni?
Še vedno trdim, da z najetim odrom ne bos ekonomično prišel skozi in si po nepotrebnem vrgel kar nekaj 100€ v smeti. In točno to kar je najhuje.. jutra so marsikje se v minusu, tebi se pa mudi, da bos vrnil oder. Komplet hiso imam poodrano za cca 250€, pa se mi nikamor ne mudi, ker je les kupljen. Tako si se pac odlocil.. po moje, skoda.
Zanimivo mi je, ker v vsakem postu pa sprašuješ kako neko stvar narediti čim ceneje.
Oder je profi, pripeljan in postavljen je bil v 5 urah in enako bo zadnji dan, nič nimam dela ali logistke z njim, sem mnenja, da je bila zelo pametna odiočitev, da sem ga najel.
Ko je minus ne delam, niti ne, ko je pod 5 stopinj. Če je tak dan, kot danes, sploh ne delam, dan pavze.
Dobro pododrat hišo za 250 eur je ali izmišljotina ali pa ogromno vložka/dela - jaz nimam časa za to, itak ga imam še premalo za fasado delat, kaj šele z odrom se ukvarjat.
Marsikaj je denar vržen v smeti, če gremo tako gledat.
Kljub najetemu odru je jasno, da če se gleda na to, da bo čim ceneje, da se splača vse skupaj. Po mojih zdajšnjih računih me je prišla fasada do armirnega sloja vse skupaj dobrih 3.000 z odrom vred. To je seveda vse material, ker delam sam.
(30.3.2020 ob 10:57)Marko1976 Napisal: (30.3.2020 ob 10:12)zokisu Napisal: (30.3.2020 ob 07:38)Marko1976 Napisal: In še bistveno - Ker imam oder na posojo proti plačilu, imam idejo, kako bi najbolj ekonomično prišel skozi. Razmišljam, da bi delal po dveh etapah, najprej naredim zgornji del hiše "na ključ", mi oder odpeljejo, in naredim še spodnji del brez odra v miru. V tem primeru bi moral narediti "črto" na sredini hiše vodoravno, morda celo kak "vdrti profil" - ima kdo idejo, kaj narediti?
To - po etapah - bi mi prišo tudi prav, ker bi lahko sam delal zaključni sloj. glede le-tega - kakšen je najenostavnejši za nanos in po ugodni ceni?
Še vedno trdim, da z najetim odrom ne bos ekonomično prišel skozi in si po nepotrebnem vrgel kar nekaj 100€ v smeti. In točno to kar je najhuje.. jutra so marsikje se v minusu, tebi se pa mudi, da bos vrnil oder. Komplet hiso imam poodrano za cca 250€, pa se mi nikamor ne mudi, ker je les kupljen. Tako si se pac odlocil.. po moje, skoda.
Zanimivo mi je, ker v vsakem postu pa sprašuješ kako neko stvar narediti čim ceneje.
Oder je profi, pripeljan in postavljen je bil v 5 urah in enako bo zadnji dan, nič nimam dela ali logistke z njim, sem mnenja, da je bila zelo pametna odiočitev, da sem ga najel.
Ko je minus ne delam, niti ne, ko je pod 5 stopinj. Če je tak dan, kot danes, sploh ne delam, dan pavze.
Dobro pododrat hišo za 250 eur je ali izmišljotina ali pa ogromno vložka/dela - jaz nimam časa za to, itak ga imam še premalo za fasado delat, kaj šele z odrom se ukvarjat.
Marsikaj je denar vržen v smeti, če gremo tako gledat.
Kljub najetemu odru je jasno, da če se gleda na to, da bo čim ceneje, da se splača vse skupaj. Po mojih zdajšnjih računih me je prišla fasada do armirnega sloja vse skupaj dobrih 3.000 z odrom vred. To je seveda vse material, ker delam sam.
Bi bil pa vesel še kakega odgovora, ki bi se nanašal na moja vprašanja...
Kaj pa parcentimetrska špranja, ki mi je ostala med najvišjimi EPSi in lesenim delom napušča - lahko zapurpenam ali moram vsak milimeter filat s kosi EPSa?