PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izbira toplotne črpalke zrak-voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(10.3.2020 ob 21:23)JaBK Napisal: moja TČ gre na max samo v mrzlem pri ogrevanju SV, ker nitranjega grelca ne zna uporabljati za ogrevanje SV. 

Zanimiv detajl gluposti regulacije.
Takoj sem pomislil, kako glupo še more to biti pri Boschu biti implementirano, če že pri Panasonicu ni ravno biserno.
No, tole je pa vseeno močno pretiravanje. Bosch oziroma IVT je pa še vedno kakovostno in tehnološko precej više od Panasonica katerega si lasti JaBK
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
(11.3.2020 ob 09:48)bk9105 Napisal:
(10.3.2020 ob 21:23)JaBK Napisal: moja TČ gre na max samo v mrzlem pri ogrevanju SV, ker nitranjega grelca ne zna uporabljati za ogrevanje SV. 

Zanimiv detajl gluposti regulacije.
Takoj sem pomislil, kako glupo še more to biti pri Boschu biti implementirano, če že pri Panasonicu ni ravno biserno.
Imajo  vse toplotne črpalke tako glupo regulacijo. Cool  
Ni samo  pri Boschu tako glupo implementirano Blush .
Zato  tako porazna letna učinkovitost Idea

https://www.ekosklad.si/uploads/c0c9362b...nam_tc.pdf
Ah, ne rabiš lepit papirnih podatkov. Te si lahko vsak sam pogleda, če želi.
Raje izrazi svoja pozitivna kot tudi negativna čustva do svoje lastnine Wink
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
ne drezaj  Big Grin .
(11.3.2020 ob 10:18)sassapo Napisal: No, tole je pa vseeno močno pretiravanje. Bosch oziroma IVT je pa še vedno kakovostno in tehnološko precej više od Panasonica katerega si lasti JaBK

Drži, ZELO močno, z namenom, da sem se zakamufliral med večino pisočih v tej temi.
Citat:Sonce:
Naj dodam, da ne bo nejasnosti.
Zgoraj govorim o risanju grafov, če kdo ni razumel!
Na fonu dnevnega začne 00-24h, ko začne znova. Tedenskega začne znova vsak ponedeljek ob 00-  Mesečnega  od1 do zadnjega , ko začne z nova. Če želiš hraniti, si posnameš ekran in to je vse.
 No pri nekaterih ''zastarelih'' ne rabiš nič snemat, ker zgodovino delovanj kaže od dni, tednov, mesecev, v letih nazaj … ! 

Citat:Serviser ve, kaj dela! Po tem toplotna sama dela korekcije , da paše objektu.  

Vidim, da težko razumeš . So danes toplotne črpalke lahko bolj pametne , kod lastrik, ki jo po desetih letih še kar nastavlja in ....
Recimo... , da ve..., pa vsi?!
 Skozi opažanja =zgodovin delovanj TČ, nadgrajujejo pamet novejšim, logično.
Če serviser ''zadne'' = super, OK ; Ne le objekti, tudi lokacije, pa se po potrebi ogrevanja lahko razlikujejo v par sto metrih, da ne govorimo o km...(in to potegne serviser.... za vsakega posebej s čarobne krogle?) 

Smo brali skozi leta=zgodovina Idea (ne zgolj tvoje EPP mile PRVE zime), da so falili tudi najbolj promo foruma...pri izbiri moči, nastavitvah, montaži...(sicer, če bi vsaj površno bral, bi vedel..., zgolj skozi moja pisanja (letos!)) Očitno pa slabo ''(po)snemaš'', bereš..., ker si nam dec, jan. s potrebami(grafi) povsem zamolčal...
Meni je tudi ob zagonu dejal, da jo nastavi na optimum, ki naj bi bil okolju in objektu primeren (vendarle ''ne nujno'')  Nadaljeval pa z napotkom, da ima najboljši vpogled o delovanju in potrebah (če ga zanima...) lastnik TČ Idea ter ta lahko spreminja nastavitve glede na dejansko stanje=potrebe. Menda zato imajo možnost spreminjanja nastavitev tako na displejih TČ ali na daljavo, ja ?!

In meni (naspram tebi) je bv. pošiljat omrznjen ''zoc'' v radiatorje ob 10+ z.t. pa do 20+... ko ne rabiš niti več ogrevat...To so temp. DV pod 29- pa vse do 20... Čeravno sprobano (skozi leta = zgodovino, ne zgolj švoh sezonico) deluje, mi tako početje ni najbolj ''užitno''. 
 Torej v času nekih konstantnih dn. temp. 8+ (ko ne nihajo tako kot to zimo, ali zgolj današji dan http://www.bohinj.eu/template/indexDesktop.php  20st.) grejem z konst. DV, namesto vremensko vodeno= pošiljanje vode npr. 26- v radiatorje... To mi pač 10 let stara TČ omogoča... ?!
Ko pa temp. ne nihajo tako zelo (kot to zimo izredno!) tudi nad 10+, pa  le ta deluje vremensko vodeno. Torej, načeloma, ni potrebe po spreminjanju oz. nastavljanju.
  Vendarle glede na spremenljivo vreme, TČ (oz. nje pamet) to dopušča (tudi na daljavo) po potrebi... oz. želji uporabnika. 
Torej spreminjanje ni nujno! Če ni velik ''feler'' že pri nastavitvi serviserja (zagonu), nezahteven uporabnik (ali slepo verujoč vanj...) ne bo nič spreminjal, niti zaznal potrebe..., bo na toplem.
 Na toplem bo tudi tisti, ki mu nevešč serviser nastavi npr. na konstanten DV 40+ , ali celo 50+;  vklop grelcev ko zato (še) ni potrebe,  uturi bogato predim. TČ, ter vse mogoče (ne)potrebne pritikline....le računčki bodo temu primerni...!
Mimogrede (sm ..zabu), imaš zalogovnik (poleg san. vode)  od prej ali od vgraditve TČ, ga priporočajo?
Še večji problem (absurd) je (tudi na EPP TČ foruma...), ko so računi visoki, pa TČ ne greje... pa najsi nosi tudi ime HT...ne zolj LT !
Zato ni ravno napačno(ob zadostni moči), če lahko kaj prenastaviš po potrebi... (najsi bo to na dnevni, tedenski, mesečni; še bolje zgodovinski BP delovanja) 10letni ravni... Idea Wink
Upam Tongue , da Sonce prej ne zaide...  Big Grin
ps. kalili so me ''najboljši'' PromoEPP TČ foruma...nato odnehali ... Tongue
Če se še niste slučajno odločili za izbiro toplotne črpalke, vam priporočamo Fujitsu Waterstage. 
V prejšnjih letih smo v našem podjetju montirali različne toplotne črpalke in po dolgoletnih izkušnjah smo se odločil,i da montiramo za nas res najboljše in nobene druge. 
Zmontirali smo že preko 500 Fujitsu toplotnih črpalk. 

Več o toplotnih črpalkah si lahko preberete na naši spletni trgovini.
Tam lahko oddate tudi neobvezujoče povpraševanje, za takojšnjih 200 EUR popusta pa v povpraševanju dopišite kodo - Koda je "pod svojo streho"

Za pridobivanje subvencije iz EKO sklada, vso potrebno dokumentacijo uredimo mi.

Povezava na stran 
Toplotne črpalke Fujitsu
A poleg toplotnih monitirate tudi knauf?  Big Grin
Alan bo reklama v vsaki temi o TČ ?!
  Sej te se vozijo tudi ob straneh, vendarle so plačljive...tako ali drugače, izkušeni vejo...  Big Grin leta... Tongue  
Malo poročaj še v temi o porabah... tko iz izkušenj, poraba v različnih okoljih, objektih, brez z izolacijo ipd...?! Reference?

Drgač pa že leta nazaj Telmos ni bil najbolj naklonjen ravno FW. Med drugim (če me spomin ne vara...) je dajal strankam v podpis seznanjenost z glasnostjo naprave...! Kaj novega na tem področju?
 Tko da... komur je to prioriteta ne bi lih priporočal; čeravno niti lastniki niso najbolj enotni (eno najtišjih FWHP ima Polde ...menda Big Grin ) 
Ni vse za vse, ane Alan ?!

Le kje je naš Sonček, dan... danes?
 Da mu ni zgodovina spet zatajla?! Sicer menda lahko poprosi serviserja za izpis decembra, januarja, da vidmo kako nizko/visoko je bil glede na smele  napovedi...!?  
Eno so napovedi, drugo dejansko stanje... Le to smo pri njem uspeli videt zgolj za toplejši del og. sezone Wink  , o ostalem zgodovina molči...(možnost snemanja?!) 
Čudno... upam, da ni zbolel, kajti nič (še) ni oporekal proti opisani(m) možnosti nastavitev.  Da če ima objekt potrebo po ogrevanju, ob teh visokih (t. tega tedna), da ne greješ pri 14+ z zocom DV npr. 26st.do 20...   v radiatorje! (ne talno). Pač pa šaltaš na konst. DV npr. 35 ter kroži topla voda občasno, OČ več počiva, namesto stalno nabira obrate... oz. kW.
Zalogovnik ima? Vezan na radiatorje, kako? Mogoče pojasni malo bolj za nas malo maj vešče?
Pozdravljeni 
Če začnem odgovarjat vsakemu posamezniku (med drugim tudi tistim, ki zgolj mečejo polena pod noge) mislim da tega ne bo nikoli konec. 
Z veseljem pa bom odgovoril vsem, ki se resno zanimate o nabavi ali splošno o toplotnih črpalkah in to po telefonu (kontakte najdete na spodnji povezavi).
Kar se cen tiče je zanimivo ko to slišimo velikokrat pa na koncu po večini ugotovimo s stranko da je naš predračun ugodnejši. Preverite lahko vedno sami, pridobitev konkretnega predračuna vas nič ne stane. 

Ps - knaufa ne montiramo delamo samo inštalacijska dela

Lep pozdrav vsem

AL-An Inštalacije
Aleš

Toplotne črpalke Fujitsu Waterstage
17. člen: https://www.podsvojostreho.net/splosni-pogoji/.
Glej ce ze na vse pretege ponujas 10. ali vec let stare TČ v vseh moznih temah, je realna cena okoli 700€ za 9KW tako, kot nam jih je Fery zrihtal (kapo dol), vse ostalo je BZ... Cool
Takih "knauf" majstor-jev, ki neki mutijo je za vsakim vogalom miljon...pizdarija se šiptar, kateri mi je pred 5. leti skarpo delal ima sedaj ze montazo klim, zadnjic mi je reku da se usput TC monitra?
Zgleda da bomo res kmalu hodili po batne obrocke k mesarju
To ti je prilagajanje razmeram/povprasevanju na trgu. A je s tem kaj narobe?
Marsikomu je tudi pri klimi/tc najvaznejsa cena, kot tebi pri skarpi.
Seveda da je to zelo narobe, enostavno ne more vsak ponujati storitve, za katere nima niti osnove, tehnicnega ozadja, izkusenj, niti mojstrskega izpita - vsaj tako kot je bilo to vcasih, problem pri nas je totalni neprofesionalizem na vseh podrocjih...najbolj na organ mi grejo s.p. majstori kateri delajo vsepovprek brez racuna in nelojalno unicujejo obrtnike kateri so kvalitetni in postajajo prava redkost...
1 ... 37 38 39 40 41 ... 70 Pojdi na stran 
Iskanje po temi