Citat:Sonce:
Naj dodam, da ne bo nejasnosti.
Zgoraj govorim o risanju grafov, če kdo ni razumel!
Na fonu dnevnega začne 00-24h, ko začne znova. Tedenskega začne znova vsak ponedeljek ob 00- Mesečnega od1 do zadnjega , ko začne z nova. Če želiš hraniti, si posnameš ekran in to je vse.
No pri nekaterih ''zastarelih'' ne rabiš nič snemat, ker zgodovino delovanj kaže od dni, tednov, mesecev, v letih nazaj … !
Citat:Serviser ve, kaj dela! Po tem toplotna sama dela korekcije , da paše objektu.
Vidim, da težko razumeš . So danes toplotne črpalke lahko bolj pametne , kod lastrik, ki jo po desetih letih še kar nastavlja in ....
Recimo... , da ve..., pa vsi?!
Skozi opažanja =zgodovin delovanj TČ, nadgrajujejo pamet novejšim, logično.
Če serviser ''zadne'' = super, OK ; Ne le objekti, tudi lokacije, pa se po potrebi ogrevanja lahko razlikujejo v par sto metrih, da ne govorimo o km...(in to potegne serviser.... za vsakega posebej s čarobne krogle?)
Smo brali skozi leta=zgodovina
(ne zgolj tvoje EPP mile PRVE zime), da so falili tudi najbolj promo foruma...pri izbiri moči, nastavitvah, montaži...(sicer, če bi vsaj površno bral, bi vedel..., zgolj skozi moja pisanja (letos!)) Očitno pa slabo ''(po)snemaš'', bereš..., ker si nam dec, jan. s potrebami(grafi) povsem zamolčal...
Meni je tudi ob zagonu dejal, da jo nastavi na optimum, ki naj bi bil okolju in objektu primeren (vendarle ''ne nujno'') Nadaljeval pa z napotkom, da ima najboljši vpogled o delovanju in potrebah (če ga zanima...) lastnik TČ

ter ta lahko spreminja nastavitve glede na dejansko stanje=potrebe. Menda zato imajo možnost spreminjanja nastavitev tako na displejih TČ ali na daljavo, ja ?!
In meni (naspram tebi) je bv. pošiljat omrznjen ''zoc'' v radiatorje ob 10+ z.t. pa do 20+... ko ne rabiš niti več ogrevat...To so temp. DV pod 29- pa vse do 20... Čeravno sprobano (skozi leta = zgodovino, ne zgolj švoh sezonico) deluje, mi tako početje ni najbolj ''užitno''.
Torej v času nekih konstantnih dn. temp. 8+ (ko ne nihajo tako kot to zimo, ali zgolj današji dan
http://www.bohinj.eu/template/indexDesktop.php 20st.) grejem z konst. DV, namesto vremensko vodeno= pošiljanje vode npr. 26- v radiatorje... To mi pač 10 let stara TČ omogoča... ?!
Ko pa temp. ne nihajo tako zelo (kot to zimo izredno!) tudi nad 10+, pa le ta deluje vremensko vodeno. Torej, načeloma, ni potrebe po spreminjanju oz. nastavljanju.
Vendarle glede na spremenljivo vreme, TČ (oz. nje pamet) to dopušča (tudi na daljavo) po potrebi... oz. želji uporabnika.
Torej spreminjanje ni nujno! Če ni velik ''feler'' že pri nastavitvi serviserja (zagonu), nezahteven uporabnik (ali slepo verujoč vanj...) ne bo nič spreminjal, niti zaznal potrebe..., bo na toplem.
Na toplem bo tudi tisti, ki mu nevešč serviser nastavi npr. na konstanten DV 40+ , ali celo 50+; vklop grelcev ko zato (še) ni potrebe, uturi bogato predim. TČ, ter vse mogoče (ne)potrebne pritikline....le računčki bodo temu primerni...!
Mimogrede (sm ..zabu), imaš zalogovnik (poleg san. vode) od prej ali od vgraditve TČ, ga priporočajo?
Še večji problem (absurd) je (tudi na EPP TČ foruma...), ko so računi visoki, pa TČ ne greje... pa najsi nosi tudi ime HT...ne zolj LT !
Zato ni ravno napačno(ob zadostni moči), če lahko kaj prenastaviš po potrebi... (najsi bo to na dnevni, tedenski, mesečni; še bolje zgodovinski BP delovanja) 10letni ravni...

Upam

, da Sonce prej ne zaide...

ps. kalili so me ''najboljši'' PromoEPP TČ foruma...nato odnehali ...