6.1.2019 ob 15:45
Sam sem talno polagal po projektu, na podlagi katerega je narejen tudi izračun: grelne moči, dolžine zank, število zank, razmaka med cevmi, robne cona, dilatacije.
(25.2.2020 ob 21:52)kristjan1 Napisal: Sem preletel temo pa vseeno povprašam..
Če zanemarimo ceno. Ali je še smiselno delati talno v kombinaciji: pex, armaturne mreže, stiropor.
Če je smiselno delati v tej smeri zaradi boljšega oblitja cevi in posledično izkoristka?
Mogoče še komentar na ceno..
Talno 90m2 mreže + pex, 8-10 vej + 2 ali 3x radiator (omarica že v mansardi, samo razvod po sobah), groba vodovodna inštalacija do tlaka:
Vodovod (2x umivalnik, 2x dovod pralni/pomivalni in 2x odtok, tuš)
Vezava talnega iz mansarde po zračniku do kotlovnice "na ključ", avtomatika, sobni termostat 1x, mešalni krog, pumpa.
5000€.
(25.2.2020 ob 21:52)kristjan1 Napisal: Sem preletel temo pa vseeno povprašam..
Če zanemarimo ceno. Ali je še smiselno delati talno v kombinaciji: pex, armaturne mreže, stiropor.
Če je smiselno delati v tej smeri zaradi boljšega oblitja cevi in posledično izkoristka?
Mogoče še komentar na ceno..
Talno 90m2 mreže + pex, 8-10 vej + 2 ali 3x radiator (omarica že v mansardi, samo razvod po sobah), groba vodovodna inštalacija do tlaka:
Vodovod (2x umivalnik, 2x dovod pralni/pomivalni in 2x odtok, tuš)
Vezava talnega iz mansarde po zračniku do kotlovnice "na ključ", avtomatika, sobni termostat 1x, mešalni krog, pumpa.
5000€.
(5.1.2019 ob 23:06)tadej90 Napisal:Tidra Napisal:Jaz bi samo kot nepoznavalec vprašal,... koliko višine je min potrebno da se da naredit neko spodobno talno,... ker nekaj razmišljam o tem in sem skeptičen ker me malce višina daje in če dobro razmislim in izračunam bi nekako prišel do nekih 8-9cm,... s tem da sem s tem direkt na spodnji betonski plošči brez kakršnekoli izolacije ali podkletenih prostorov.
Hvala
LP
I.
Racunati moras, da skoraj 2cm vzamejo cevi, 4-5cm klasicni estrih, nad cevmi talna obloga nekje 1.5cm. Tako da v tvojem primeru dodatne izolacije pod cevi zal ne mores dati. Oziroma uporabis lahko 2-3cm Eps100 in sistemske plosce brez izolacije ali sistemske z izolacijo 2-3cm.
(28.2.2020 ob 10:42)Nos3 Napisal:(5.1.2019 ob 23:06)tadej90 Napisal:Tidra Napisal:Jaz bi samo kot nepoznavalec vprašal,... koliko višine je min potrebno da se da naredit neko spodobno talno,... ker nekaj razmišljam o tem in sem skeptičen ker me malce višina daje in če dobro razmislim in izračunam bi nekako prišel do nekih 8-9cm,... s tem da sem s tem direkt na spodnji betonski plošči brez kakršnekoli izolacije ali podkletenih prostorov.
Hvala
LP
I.
Racunati moras, da skoraj 2cm vzamejo cevi, 4-5cm klasicni estrih, nad cevmi talna obloga nekje 1.5cm. Tako da v tvojem primeru dodatne izolacije pod cevi zal ne mores dati. Oziroma uporabis lahko 2-3cm Eps100 in sistemske plosce brez izolacije ali sistemske z izolacijo 2-3cm.
Tudi jaz imam podobno situacijo kot Tidra, samo da imam spodaj še kletne prostore, plan za talno pa bi bil tak
- 2 cm za kable in izolacijo Puren fal 20
- 2 cm za talno gretje
- sledijo samorazlivni tlaki cca 3 cm
- nato pride še vinil
Vzamem še malo rezerve in rečem da je to skupaj 8 -9 cm. Kako se vam zdi ta plan?
(28.2.2020 ob 11:56)Nos3 Napisal: Trenutno imam radiatorje in tlake direkt na plato - tukaj pa so najbrž veliko večje izgube.