PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Vgradna LED svetila za 3M doze

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo.

Doma imam tole.

http://www.led-sm.com//wp-content/upload...3M_web.pdf

Fina zadeva, ki pa žal ni dimmable. Pozna kdo kaj podobnega, kar bi spravil v TEM 3M doze in je dimmable?

Hvala.
Pa kaj boš dimmal, te "brljivke" 0,8 oziroma 1,6W?
Pridi preverit ... Ponoči te dobesedno zaslepi.

Sicer tudi ne bi ponujali možnosti "nadgradnje" z močnejšimi upori, če jih folk ne bi nosil zato nazaj.

Tole je slikano v praktično čisti temi:

https://imgur.com/a/p7bpnyy
Mi imamo manjse 2M doze na stopniscu. Gorijo nonstop podnevi in ponoci in dajo ravno prav svetlobe, tako, da ni potrebno prizgati vecje luci. Je pa 5 komadov razporejenih na 17 stopnic.

Priložene datoteke Predogledne slike

(26.2.2020 ob 18:28)Popson31 Napisal: Mi imamo manjse 2M doze na stopniscu. Gorijo nonstop podnevi in ponoci in dajo ravno prav svetlobe, tako, da ni potrebno prizgati vecje luci. Je pa 5 komadov razporejenih na 17 stopnic.

Mi zaupaš katere lučke so to?
(26.2.2020 ob 18:44)akulp Napisal:
(26.2.2020 ob 18:28)Popson31 Napisal: Mi imamo manjse 2M doze na stopniscu. Gorijo nonstop podnevi in ponoci in dajo ravno prav svetlobe, tako, da ni potrebno prizgati vecje luci. Je pa 5 komadov razporejenih na 17 stopnic.

Mi zaupaš katere lučke so to?

https://www.tehnoboks.si/izdelek/8715276...h-led-bela

Katalog stran 104:
https://en.calameo.com/read/0002621948b2...91c?page=4

PS: tvoje res full svetijo Smile
ena rešitev je tudi da nalimaš folijo čez steklo, ki zmanjša prepustnost svetlobe
Ja to s folijo oz večjim uporom je rešitev. Ampak konstantna.

Jaz bi želel lučke, ki jih bom spravil v dozo in se lahko dimajo, da potem nastavim prek smart dimmerja ustrezno svetlobo od ure do ure ...

@Popson31, hvala!

Nisem sploh pomislil, da to dela tudi TEM. Imam namreč njihovo opremo. Torej bom tole brez težav dal v 3M dozo, samo okrasni pokrovček moram zamenjati.

Edino, kar se moram pozanimati je, če so dimmable lučke, da ne bom na istem potem. Smile
(27.2.2020 ob 00:08)akulp Napisal: Ja to s folijo oz večjim uporom je rešitev. Ampak konstantna.

Jaz bi želel lučke, ki jih bom spravil v dozo in se lahko dimajo, da potem nastavim prek smart dimmerja ustrezno svetlobo od ure do ure ...

@Popson31, hvala!

Nisem sploh pomislil, da to dela tudi TEM. Imam namreč njihovo opremo. Torej bom tole brez težav dal v 3M dozo, samo okrasni pokrovček moram zamenjati.

Edino, kar se moram pozanimati je, če so dimmable lučke, da ne bom na istem potem.

Klinc, niso baje. Smile
@akulp ne niso zatemnilne ampak lahko ti zagotovim, da nebos imel tezav s preveliko svetlobe, kot jih imas s trenutnimi lucmi. Vzames eno pa probas in bos takoj videl na cem si.

Kaj se pa tice okrasnih oz zakljucnih pokrovckov, mi jih je ostalo kar nekaj iz serije LINE. Ce rabis ti jih teh par komadov podarim. Imam tud ene par zatemnilnih stikal EM13 in EM14..
(27.2.2020 ob 12:00)Popson31 Napisal: @akulp ne niso zatemnilne ampak lahko ti zagotovim, da nebos imel tezav s preveliko svetlobe, kot jih imas s trenutnimi lucmi. Vzames eno pa probas in bos takoj videl na cem si.

Kaj se pa tice okrasnih oz zakljucnih pokrovckov, mi jih je ostalo kar nekaj iz serije LINE. Ce rabis ti jih teh par komadov podarim. Imam tud ene par zatemnilnih stikal EM13 in EM14..

Živjo.

Ja saj bom poskusil ja. Sicer je nazivna moč enaka, kot pri moji, ampak je pa res, da je ta, če ne drugega, z drugačnim steklom in 2M, kar pomeni manjšo površino svetila.

Glede pokrovčkov, najlepša hvala za prijaznost, imam zalogo tudi jaz še. Dimmerje pa uporabljam od Shelly, smart.
Napisi tukaj, ko bos probal, ker me res zanima, ce bo razlika Wink
Velja.

Prej pa se poskusim dimmer na mojih, ker zdaj so mi javili od tam, kjer sem jih vzel, da mogoče bi pa znalo s kakim dimmerjem tudi delati. Pač ne bo šlo postopoma, to mi je jasno, ampak če jih spravim že ene 50% dol, bo ok.
Da ne bi preveč zapravljal za dimmer, bi se bilo fino najprej podrobneje pozanimat koliko tiste LED sploh omogočajo zatemnitve in potem poskusil izbrati pravi dimmer.

Variant je mali milijon, zelo mali procent rešitve pa omogoča 0-100% regulacijo, saj mora to omogočati tako elektronika ledice, kot elektronika dimmerja.

Kljub temu, da so el. inšt. in avtomatizacija del mojega poklica, se pameti doma nisem šel. Na U stopnišče sem dal 4 x 2W LED od TEM-a in sem več kot zadovoljen za nočne sprehode. Če rabim svetlobo imam za to stropne luči.
Dimmer že imam in je že uporabljen na dveh lokacijah, tudi cene niso pretirane (če te zanima, oz verjetno poznaš, če se ukvarjaš s tem Shelly Dimmer).

S trenutnimi, brez da poskusim, ne bom ugotovil ali sploh dela ali ne. Drugod imam led trakove (kopalnica, kuhinja), ki delujejo vrhunsko s tem dimmerjem (oz prej z navadnim), za te sopniščne lučke pa sploh nisem pomislil, da bo potrebno dimanje, ker sem bil prepričan, da so bolj umirjene.

Tudi če jih ne bom uspel lepo dimati (počasi) bi mi bilo dovolj, če bodo "padle" samo za recimo 50% ali več, Toliko da si nastavim, da od 22:00 dalje delajo znižano.

Sicer pa bom vzel TEM-ove, glede na to, da jih vsi pohvalite.
1 2
Iskanje po temi