Vse je možno, če so radiatorji dovolj veliki. Samo, ob tako nizkem DV bi moral imeti boljši COP. Pol pa mi nekaj ne štima pri tvoji porabi v primerjavi z mojo. Jaz imam pri tam 8°C višjem dvižnem vodu primerljivo enako porab. A sonda za DV pa je dobro nameščena in ti kaže realno temperaturo?
Domnevam da ima @železarjeva Alpha Innotec regulacijo na temperaturni primanjkljaj. Tam pa te temperature določajo zgolj, kdaj se začne temperaturni primanjkljaj seštevati in kdaj odštevati. Temperature DV pa tako lahko +- 5 in več °C odstopa od nastavljene vrednosti. Torej se mu pri npr. 5°C voda v radiatorjih lahko (teoretično) ohlaja pod temperaturo prostora.
(21.2.2020 ob 15:27)csamo001 Napisal: Pa smo spet tam... kjer so vsi nizki dvižni vodi na radiatorjih kao vprašljivi.
Poleg tega: kje piše, da gre krivulja ogrevanja v neskončnost? Jaz imam minimum nastavljen na 28 stopinj (torej TČ ne štarta, preden vremenska krivulja, korigirana s podatkom sobnega tipala, ne pokažem, da je zahtevanih vsaj 28 stopinj dvižnega voda).
Domnevam da ima @železarjeva Alpha Innotec regulacijo na temperaturni primanjkljaj. Tam pa te temperature določajo zgolj, kdaj se začne temperaturni primanjkljaj seštevati in kdaj odštevati. Temperature DV pa tako lahko +- 5 in več °C odstopa od nastavljene vrednosti. Torej se mu pri npr. 5°C voda v radiatorjih lahko (teoretično) ohlaja pod temperaturo prostora.

) in poveličav TČ takrat, so eni namenoma pozabili omenit, razliko definicije za stare peči... Poleg porab, razlik v pravih ali milih zimah, kot je letošnja. Npr. 2012 je bla ena ''težjih'' za TČ, za oljne pred tem pa..? Nas ni dost brigalo, dokler niso šle cene v nebo...
In... da, tudi poraba sanit. vode ni zanemarljiva : urejen- discipliniran ''vojaški'' sistem kratkih tuširanj, drugje neomejenih polivanj, spet tretji bananj… in kaj hitro je poraba cvička lahko različna tisočaka litrčkov
'' …. ne zgolj izo…