PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Uporabno dovoljenje za gasilski dom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živijo!

Kot članica prostovoljnega gasilskega društva sem se javila, da uredim dokumetacijo v zvezi z uporabnim dovoljenjem. Bolj kot berem nov GZ, ZGO,.. manj mi je jasno. Naša situacija je sledeča:

- gradbeno dovoljenje iz leta 1974
- prizidek leta 1984

Potem se ni nič več spreminjalo.
Po katerem členu se pridobi uporabno? 113,114? Daljšega obstoja po 198. členu? Ali se pa odda samo vloga za uporabno, glede na to, da gradbeno že obstaja?
Vris v kataster stavb in geodetski načrt - kaj od tega tudi?
Prosim za pomoč.

Lp
A prizidek je bil tudi zgrajen z gradbenim dovoljenjem? Je celoten objekt zgrajen v skladu s projektno dokumentacijo? Če ne, potem se odločite za eno možnost legalizacije (113. člen GZ - manjša odstopanja, 114. člen - klasična legalizacija, 117. člen - objekt daljšega obstoja) ... od tega odvisna obsežnost dokumentacije.

Kar tako samo oddat vlogo za klasično uporabno najbrž ne bo šlo, saj rabite en kup papirologije, dokumentacijo, izjave (68. člen GZ).

Za domnevo po 118. členu GZ v zvezi z 198. členom ZGO-1 bi po mojem najprej morali pridobiti dokazilo, da gre za objekt s področja zaščite in reševanja ... glej sodbo http://sodisce.si/usrs/odlocitve/2015081111415561/

Sicer pa pot pod noge do pristojne upravne enote.
Iskanje po temi