PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Debelina fasade ter okenski fasadni profil

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav.
Počasi se bom spravil k fasadi v lastni režiji  zato še rešujem zadnje detajle pred začetkom.
Ves čas sem imel v mislil da bom delal fasado 20cm sedaj pa sem šel bolj natančno pomerit okrog omaric za rolete in mi pri večina nanese da je zob 20.8cm do 21cm.(glej sliko)
Ali bo potrebno nabavit 22cm izolacijo ali pa bo spodaj tolko lepila da bo to ravno prav.

Še vprašanje glede fasadnega okenskega profila z mrežico.Ker mam vodila za rolete pomaknjena na okenske okvirje nekje 1.5 cm navznoter in okna poravnana na zunanji rob lahko z izolacijo lepo rob prekrijem ampak potem ta okenski profil nalepim na vodilo od rolet?
[Slika: img20200217135612.jpg]
Hvala za pomoč
Kaj pa če je zemlja pekel kakega drugega planeta?
če imaš zelo ravno pozidano in nikjer ti malta od ciglov ne štrli ven (nad omarico imaš en velik zob malte, razen če boš vse lepo ščistil), še vedno lepila pod 1cm ne moreš dat oz. imaš pri polaganju plošč zelo malo maneverskega prostora.

Ampak jaz bi na tvojem mestu na ta zunanji rob škatle naslonil fasadni cokel profil. Tako maš rešeno tudi pokanje fasadnega roba proti aluminjasti škatli. Ta profil pa je pri meni bil 1cm debel.

Sam sem mel isti problem (sem to prepozno ugotovil) in sem dal odpeljati 20cm stiropor z dvorišča in vzel 22cm.
Ophidian tudi jaz se nagibam k 22cm.kako pa si resil z izolacijo na tej roletni omarici. Si nalepil stiropor vse okrog in potem pac na roletno omarico 3cm ali kako?
mam sicer žaluzije, 5cm med škatlo in zidom, ter 3cm spredaj na škatli.
No tistih 3 cm me ravno zanima. Vse si polozil okrrog potem pa s prednje strani gor na rob 3cm?ni moznosti da tam poci kjer je rob roletne omarice na strani? Sem mislil da bi okrog omarice dal 3cm tanjso izolavijo in potem 3cm preko. Upam da razumes. Da bi s 3cm plosco premostil sstik omarice in izolacije
(18.2.2020 ob 21:46)matteo Napisal: No tistih 3 cm me ravno zanima. Vse si polozil okrrog potem pa s prednje strani gor na rob 3cm?ni moznosti da tam poci kjer je rob roletne omarice na strani? Sem mislil da bi okrog omarice dal 3cm tanjso izolavijo in potem 3cm preko. Upam da razumes. Da bi s 3cm plosco premostil sstik omarice in izolacije

Taka izvedba s preklopom je edina prava. Načeloma je priporočemno izvesti ta preklop tako da stik ni v nobeni ravnini z linijami odprtine. Meni je bilo v veliko pomoč to tukaj:

https://www.sto.si/sl/servis/podrobnosti...rview.html
Iskanje po temi