PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija PZI vključen v DGD?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo,

Več kot berem, manj mi je jasno.
Sem v fazi oddajanja projektne dokumentacije in sem projektantu predlagal, da bi v tej verziji dokumentacije prikazal neuporabno mansardo zaradi zniževanja površine.
Projektant mi je odgovoril, da to ni mogoče saj se PZI (v katerem sta predvideni dve otroški »niši« pod slemenom do katerih se dostopa iz vsake sobe posebej in meri cca 11m2 na enoto), oddaja skupaj z DGD oziroma se ga kasneje priloži v elektronski obliki.
Jaz sem bil pod vtisom, da se je to malce spremenilo in je dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja poenostavljena, ravno na račun priloženih načrtov. In je PZI izključno namenjen dejanski izvedbi del skupaj s popisom in določitvijo cene izgradnje.

Lp
Nisem 1000% ampak mislim da imas prav.

Lani taki cas smo pridobivali soglasja in se ne spnim da bi na UE posiljali tudi PZI, saj smo PZI dobili tudi kasneje, sele ko smo zaceli z deli(saj ga moras priloziti ko prijavis gradnjo).

Lp d
po novem gz se dgd uporabi v postopku pridobitve gr. dovoljenja, pzi se pristavi ob prijavi gradnje. pzi naj je bi odstopal, sigurno ne pa v uporabni površini ipd.
Tudi, če to narediš pa si siguren, da ti bo potem projektant podpisal papirje, da so dela narejena skladno z GD? Bo naredil PIDe in boš zopet moral plačati razliko komunalnega za tisto uporabno površino, ki ste jo pridobili. Sicer pa dvomim, da bi zaradi 11m2 povšine bil prispevek toliko manjši, da se splača zafrkavati.
Sem površno prebral 1. post.....

Zaradi 11m2 se pa res ne splača nekaj ovinkarit, ker če ti je problem razlika v ceni za teh par kvadratov, bolje da kupiš garsonjero v bloku. Teh par €€ je drobiž proti vsemu ostalemu kar te čaka v naslednji faza (gradnja).
Getz,
PZI-ji morajo biti kompletni, saj drugače ti nadzorni ne bo podpisal Prijave gradbišča.
Pa tudi kasneje z PID-i ( podpisi)  bodo težave.

Ma kje živite. Rolleyes
Lep pozdrav
Mislim, da bodo tu večji strošek stopnice iz vsake sobe do te niše, kot pa komunalni prispevek za dodatno kvadraturo. Če je že slednjega problem plačati, potem priporočam da racionalizirate projekt in te niše ukinete.
Iskanje po temi