4.2.2020 ob 17:19
Pozdrav.
Imam eno vprašanje glede kurilnega olja...
V cisterno so mi natočili 1000l nafte.
Ob cisterni imam odprto cevčico, katera kaže nivo nafte.
Glede na dimenzije cisterne (nafta je bila pred in po točenju v kvadratnem delu cisterne) sem naračunal 938 litrov. (Š x V x G - upoštevajoč debelino pločevine).
Ker mi zadeva ni dala miru sem poklical človeka, ki mi je nafto pripeljal.
Zatrdil mi je, da je to normalno, ker gre za volumetrične litre... In da je bila nafta pripeljana pri 10 °C....
Prav tako mi je razložil, da cevčice za prikaz višine nafte lažejo (očitno pri nafti fizika ne deluje).
Zadeva mi malo smrdi (pa ne po nafti).
Ali ima kdo s tem kake izkušnje, saj se mi navkljub možnim pogreškom pri meritvi cisterne in raztezki nafte zdi razlika 62 lirov prevelika.
Gre za nateg?
LP.
Imam eno vprašanje glede kurilnega olja...
V cisterno so mi natočili 1000l nafte.
Ob cisterni imam odprto cevčico, katera kaže nivo nafte.
Glede na dimenzije cisterne (nafta je bila pred in po točenju v kvadratnem delu cisterne) sem naračunal 938 litrov. (Š x V x G - upoštevajoč debelino pločevine).
Ker mi zadeva ni dala miru sem poklical človeka, ki mi je nafto pripeljal.
Zatrdil mi je, da je to normalno, ker gre za volumetrične litre... In da je bila nafta pripeljana pri 10 °C....
Prav tako mi je razložil, da cevčice za prikaz višine nafte lažejo (očitno pri nafti fizika ne deluje).
Zadeva mi malo smrdi (pa ne po nafti).
Ali ima kdo s tem kake izkušnje, saj se mi navkljub možnim pogreškom pri meritvi cisterne in raztezki nafte zdi razlika 62 lirov prevelika.
Gre za nateg?
LP.