Uh kakšen odziv. Vsa čast in hvala vsakemu! Če je kdo pripravljen pridt tole pogledat plačam brez problema. Pa tudi pivo z in brez alkohola je na hladnem.
Najprej nekaj splošnih zadev, ki sem jih pozabil povedat. Lokacija stanovanja je na obrobju LJ. Stanovanje je orientirano na J in Z. Spodnji rob iz slike načrta je južna stran, levi rob je zahodna stran. Na severu in vzhodu sta sosednji stanovanji. Tudi pod in nad mojim stanovanjem je ogrevano stanovanje. Izolacija je EPS 18cm fasada.
Urnik ogrevanja na peči je sledeč;
ponedeljek-petek 5.00-7.00 in 15.00-22.00 23°C
ponedeljek-petek v preostalem času 13°C
sobota-nedelja 7.00 - 22.00 23°C
sobota-nedelja v preostalem času 13°C
Sedaj pa po vrsti z odgovori.
@Hanzi spalnica ni vogalna. Na drugi strani stene je naslednje stanovanje. Nisem zajel v sliko, da ne bo kakšna GDPR zgodba

Bom pa izmeril temperaturo. Če uspem dobit termo kamero bom z njo pregledal.
@pentax vizualno in na občutek ni čutiti prepiha. Troslojna balkonska vrata od Inlesa. Stene ob okvirju na otip niso mrzle. Termovizija stavbe tudi ni pokazala toplotnih mostov, se pa ni preverjalo, če je toplotni most preko estriha. Sodeč, da na balkonskih ploščicah zamrzne megla, bi rekel, da ni toplotnega mostu. Bom pa poskusil dobit termo kamero, da preverimo. Izolacija je pa EPS 18cm fasada.
@bk9105 merilec se premika. Zdej ali kaže prav ali ne, ne vem. Ko se črpalka ugasne pade na 0. Če ga privijam ali odvijam pa se povečuje oz. znižuje. Je pa tole kar je na sliki maksimalno odprt. Ne vem pa, če ima črpalka modulacijo, da spreminja pretok ali ne.
@Energetik81 izguba v hladnejšo spalnico je dober pomislek, ampak dvomim vanj. Estrih je plavajoč, spodaj in ob steni ima izolacijo. Predelne stene so dvojni knauf (dve plošči na vsaki strani) z izolacijo. Termometer oz. termostat bom pa zamenjal med spalnico in otroško sobo.
@okane, Homer če bi imel peč cel čas na 23°C ali pa 22°C imam zjutraj v dnevnem prostoru zaradi robne cone, ki ni regulirana preko termostata 24-25°C. V kopalnici imam pa že na pol finsko savno. Če je mrzla noč (pod 0°C zunaj) imam ob 6.00 v dnevnem prostou 22°C pa tja do 22,4°C, če je toplejša noč pa 21,4°C in navzgor proti 22°C.
@zakl ene veje sem nekoliko zapiral, ampak ne vem, če sem ostal pri tem ali ne. Bom preveril in poskusil z zapiranjem. 3L/min pretoka nikoli ne doseže. Vsaj po merilnih lončkih ne. Največ kar sem videl je bilo 2,5L/min. Bom poskusil kar predlagaš. Termostati pa so prav povezani, sem preveril.
@letalec007 sem vzel glavo iz ventila. Ni bilo razlike. Sem tudi preveril, če elektro-mehanska glava dela kot bi morala - vse BP.
Nekateri omenjate, da naj dvignem DV na več. Že sedaj je 36°C. Ni to že precej za talno gretje?
Sklepam, da tudi krivulja peči ni optimalna, ker mi temperatura dnevnega prostora skozi dan "precej" niha (med 20 in 22,5°C).