PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Daikin Altherma HT- izkušnje, primernost

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hvala za podatke Sassapo. Se bom pozanimal pri Nibe kako je s TČ višjih moči.
Altherma je brezhibna.
Danes ja, jutri pa...tveganje za kupca veliko, sodeč po pisanju sassapota o ceni delov. 
Razen če se zmenita za "leasing" z vključeno "garancijo". 
Koliko stane nova?
10?
Iz kje si?
Sonce naj sveti vsak dan!
(7.12.2019 ob 15:15)pibomarco Napisal: Nevem kakšno ceno bi lahko postavil za njo, to me je zanimalo. Da jo "podarim" nekomu jo pa že raje obdržim.

Katera je 40-50kw naprava? Pri Daikinu sem zasledil da je max 16, Nibe max 20?
Iskreno drugih možnosti ne poznam.. Smile Npr v našem kraju ima prav tako nek poslovni objekt montirane 2 Nibe črpalke.

Pri Daikinu imaš lahko od 4 do 65 kw v eni napravi. Lahko pa tudi več, če daš dva tri v kaskado. Ima pa 65 kw naprava 6 kompresorjev z dvema inverterskima.

(6.12.2019 ob 13:08)pibomarco Napisal: Mene pa zanima, za kakšno ceno bi lahko prodal rabljeno super delujočo Daikin Althermo HT 16kw, l. 2014? Smile

4500.
Daikin HT je glede na število okvar ena od najmanj servisiranih naprav. Največ krat se sfuzla senzorjem za defrost. Teh sem do danes menjal 12 kompletov, ostalih problemov z ventilatorji in elektronikami je bilo pa glede na število instaliranih izredno malo.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Drži, da se v primerjavi z Mitshubishijem, Daikin precej manj kvari.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
(8.12.2019 ob 20:15)pibomarco Napisal: Hvala za podatke Sassapo. Se bom pozanimal pri Nibe kako je s TČ višjih moči.
Altherma je brezhibna.

Imaš zs pibomarco
Sonce naj sveti vsak dan!
Navezal se bom na Telmosov odgovor in najpogostejše okvare na TČ Daikin HT.
Tudi meni je šel senzor odtaljevanja pred dvema sezonama in pred kratkim spodnji elektro motor ventilatorja, kar sem napisal v eni drugi temi. TČ deluje osmo sezono.
Vprašal pa bi, ker je na forumu kar nekaj monterjev, če je znesek zamenjave elektromotorja, 350 EUR z DDV, nekje v okvirih.
Hvala za odgovore.. sem jih očitno spregledal.

V tem času sem se odločil potem za nibe. V ponedeljek pričakujem priklop.
Telmos hvala za okvirno ceno. Mogoče po poletni sezoni se pa res odločim zamenjati, ko bom videl kako se bo Nibe obnašala. Smile

Priložene datoteke Predogledne slike

Ne razumem....
Kaj boš imel dve TČ?
Ja, obe bosta priklopljeni.. Ko bi Nibe "počepnila" bi se potem vklopila Daikinka. Do sedaj ko je Daikin počepnila se je vklopila peč na olje.
Do sedaj v 8 letih se na zunanji napravi zubadana na radjatorjih nisem popravljal ničesar !
Je pa to razlika če zubadan dela na DV 50 ali pa daikin ht !
Pa to ne pisem zato ker imam sam zubadan ampak zato ker ga monterji tretitrajo pod visoko temperaturne in takrat so materjali preveč obremenjeni ..
Prehitri defrost ki se dajo lepo korigirat se tudi zanemarjajo . Večina monterjev pa itak tega ne ve .
In je zato na udaru videl sam ze nekaj primerov !
No zanimivo bo brat , kaj nam pove pibomarco z primerjavo prej in potem v delovanju.
Če me spomin ne vara je tudi Bullet šel iz DHT na Nibe…, vendar žal nič ne poroča.
Obmolknili so največji promo. te TČ, le kaj dogaja? Tongue
Mislm, da je vec ali manj cel forum umolknil. Par najbolj zagretih se pise, ostalo je pa slo (al se jim pa ne da).
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
(26.1.2020 ob 16:01)bohinc Napisal: No zanimivo bo brat , kaj nam pove pibomarco z primerjavo prej in potem v delovanju.
Če me spomin ne vara je tudi Bullet šel iz DHT na Nibe…, vendar žal nič ne poroča.
Obmolknili so največji promo. te TČ, le kaj dogaja? Tongue

Altherma bo seveda svoje delo opravljala tako kot je do sedaj - pozitivno. Takole na uč pa mi deluje Nibe res za razred višje. Zanima me pa predvsem razlika v hrupu.
Upam da boš napisal "čez leto in dan" svoje vtise.

Tako "na oko", bi znala biti Nibe bolj zvočno izolirana.
Vprašanje pa je tudi primerjava hrupa dveh manjših, ali enega večjega ventilatorja
(11.12.2019 ob 05:33)Hanzi Napisal: Danes ja, jutri pa...tveganje za kupca veliko, sodeč po pisanju sassapota o ceni delov. 
Razen če se zmenita za "leasing" z vključeno "garancijo". 
Koliko stane nova?
10?
Iz kje si?

Ko sem se zanimal za dodatno TČ, mi je izvajalec tako "na pamet" brez specifikacije ocenil da bi me za dodatno Althermo 16kW z delom koštalo okoli 10k. Ker takrat še nisem resno razmišljal o dodatni TČ.

Ko sem se pozanimal pri Nibe za 20kW sem dobil ponudbo za 11k (z obrnjeno davčno obveznostjo) z delom, materialom in 500l zalogovnikom.

Sem z Bleda in dokaj na senčni strani.

(28.1.2020 ob 10:48)Homer Napisal: Upam da boš napisal "čez leto in dan" svoje vtise.

Tako "na oko", bi znala biti Nibe bolj zvočno izolirana.
Vprašanje pa je tudi primerjava hrupa dveh manjših, ali enega večjega ventilatorja

Če bodo kakšne občutne razlike bom obvestil že prej. Smile
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi