PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Vpis stavbe v kataster - elaborat oddan

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo,

ali kdo ve, oz koliko časa ste čakali na zeleno luč pri vpisu stavbe v kataster, vloga elaborata naj bi bila oddana v petek in, da dobiva tudi potrdilo.

Hišo sva bila pripravljena kupiti, zdaj pa smo izvedeli, da so očitno pozabili oddat vlogo Dodgy , ne vejo pa, koliko časa bo to trajalo. Huh 
Ostali papirji so že vsi urejeni, hiša v 3. pdf.

Nevem, ali bi bilo pametno vseeno podpisati kakšno pogodbo oz pri notarju urediti... plačati aro, čakati nevem max pol leta (pa še to je preveč), če nebo urejeno, pa da lastni povrne dvojno nazaj ... Kredita tako ali tako ne dobiva, dokler tole ni urejeno.

Ima kdo podobne izkušnje, kakšen nasvet?

Hvala!
Ali hišo v 3 fazi že vpisujete v kataster?
Saj jo ne oni.
Sicer, kao, pogoj banke. Čudni pogoji, ampak kaj moreš. Če hočeš denar ...
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ne mi, lastnik jo vpisuje. 

En nadzorni mi je povedal, da je sedaj nek nov zakon, in morajo v 3 mesecih kao uredit.. no ja, bomo videli.
Ko je geodet oddal sem vlogo prejel v 14dneh.
Oddali so samo delni vpis! Obup. 
Naredili so zunanje mere, notrajih pa ne..ker je pac hisa v 3.pgf. 
Torej bo treba na koncu, da dobimo uporabno dovoljenje ponovno vse premerit in oddat? Torej se novih 14-90 dni, oz celo pol leta??? Do takrat pa ne mores biti v hisi? 
Res nevem kaj pregledujejo toliko casa  Huh
Zakaj pa do takrat ne moreš biti v hiši?
Saj ključe pa verjetno imaš?
Kataster stavb je neka virtualna zadeva za birokracijo v naravi pa hiše že stoji.
(27.1.2020 ob 11:10)hisamiha Napisal: Zakaj pa do takrat ne moreš biti v hiši?
Saj ključe pa verjetno imaš?
Kataster stavb je neka virtualna zadeva za birokracijo v naravi pa hiše že stoji.

Nevem točno, ali smeš ali ne smeš, vsak pove drugače, čakam še na info.  Undecided
No vseeno pa ena dobra novica danes, da odobrijo kredit na podlagi oddane vloge za vpis v kataster, tako, da jupiii  Tongue
Mi smo se vselili..pa nimamo UD (še je v izdelavi - kar pa traja..) in se sploh ne sekiram.
Zdravo, mi smo čakali malo manj kot mesec in pol, septembra....
Iskanje po temi